Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (292)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete zachovat duševní zdraví a dobrý dojem z jedničky, tak se této nestrašidelné, nechutné magořině velikým obloukem vyhněte. 20% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z příjemného žánrového experimentu jedničky pokračujeme k udýchanému, naprosto fádnímu stylu teen vyvražďovačky, která je občas přerušena rádobystrašením, televizními záběry, které by přesvědčily jen cvoka, že je to skutečná událost, a nějakým tím sexem. A kecama o čarodějnicích. To ta holka celá v černým byla spíš punkerka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak todle bychom měli. Třináct let po natočení jsem se konečně vodhodlal a pustil si Blair Witch 2. Takže - kvalit jedničky toto nemohlo dosáhnout, to bylo jistý už před samotným natočením. Je ale jasný, že tady nešlo vo zachování kvality, ale o prachy, money, lowe, chechtáky, chápeš woe? A to se tedy povedlo - tvůrci vyrejžovali 30 mega vejvar (před zdlaněním), což je solidní úspěch. Horší ale je, že za jejich kasovním úspěchem je schovaná velká, fakt velká hromada nasranejch diváků, z nichž dobrá polovina by chtěla vrátit vstupné (nebo tentononc, prostě prachy za koupi DýVíDý apod.). Přiznávám, že já nic nechci, protože jsem v tomdle konkrétním případě nic neutratil. Takže ten vejvar by se notně zmenšil, kdyby lidi věděli, do jakýho podfuku dobrovolně lezou. A podfuk todle teda byl - nudný, utahaný herci (snad až na Ericu, ta měla hezkej kukuč), přihlouplej scénář, prošpikovanej tolika nelogičnostma, že by z toho vyžily ještě dva horory, k tomu zatraceně málo mrtvejch a ty tragický pokusy vo dokumentaristiku (včetně posranýho post-end-titles závěru) rači nekomentuju - to bych musel heslo "Blér vič" změnit na "Blej víc". Jinak xichtem mě zaujala i slečna Kim Gott-Hicová, která měla fakt luxusní mejkap (a to přitom bez něj vypadá celkem koukatelně). Krom toho ještě stojej za zmínku některý songy ze soundtracku, díky kterejm má u mě tendle film aspoň dvě hvězdy. Zbytek fakt nestojí ani za psí štěk (ani za ten reálnej, ani za ten z home-alarmu). P.S.: Snad nevadí ten českej slang, chtěl jsem si vyzkoušet, jestli jsem ještě nezapomněl jednu ze dvou cizích řečí, který malinko umím. :-P ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj proti prvnímu dílu je tento regulérní píčovina, která se snaží pouze čerpat z atmosféry prvního dílu a absolutně vůbec se mu to nedaří. Přijde mi neskutečně vtipné, že autory mohlo něco takového vůbec jenom napadnout. Na film jsem se díval s tím pocitem, že by dvojka mohla být zajímavé pokračování, toho v čem, jednička skončila. V tom nejlepším. Jenže problém je, že z ní je neskutečně vidět ta umělost, se kterou si jednička dozajista hodně pohrála. Ztrácí se autenticita a přichází klasická vyvražďovací kravina, která nudí, leká a dokonce zobrazuje samotnou čarodějnici. Jeden fakt tomuto filmu ale vyčíst nedokážu. Scénu, s tím, jak samotní návštěvníci zjišťují, co vlastně prováděli. Je to sice blbost, ale nedokážu na ní zapomenout. Možná měla něco do sebe, ale v té jedné scéně ukázala fakt, na čem si vlastně druhý díl stojí...na dosti dlouhém vedení, které zaplaťpánbůh tady taky skončilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $26,437,094Tržby Celosvetovo $47,737,094║ povrchná tlápanina bez poriadneho strašidelného efektu na diváka /20%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Strach je predchodcom zlyhania.“ Toto by bolo mizerné aj ako samostatný horor, ale ako sequel kultovej jednotky je to do neba volajúce. Bizarné je, že scenár skutočne pôsobí dojmom, že nemal s Blair Witch nič spoločné, ale po megaúspechu snímky štúdio bleskovo potrebovalo dvojku, siahlo po najbližšom hororovom scenári, ktorý malo k dispozícii, jemne ho prepísalo, aby lepšie pasoval k originálu, zmenilo názov a hor sa natáčať! A podľa toho to aj vyzerá. Herci už na pohľad nesympatickí, výprava nehororová, dialógy o ničom, príbeh o ničom, samý chaos, zmätok, prázdna snaha o šokujúce zvraty, bieda, bieda, bieda. Myrick so Sánchezom síce nerežírovali, ale pracovali na tomto odporne zbytočnom filme ako šéfovia výroby, čo je pre hollywoodsky film zásadná pozícia, takže si zaslúžia zhorieť vo filmovom pekle. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Z jednoho z nejoriginálnějších nápadů 90. let se stal jeden z největších propádků jakých jsem se u pokračování dočkal. Oproti prvnímu dílu je tohle něco naprosto připitomělého. A to neberu v potaz naprosto odlišné zpracovnání snímku, už jen samotný příběh mě absolutně neoslovil a nedostal mě ani svou atmosférou. S ohledem na to jakým filmům dávám odpad a k úctě k prvnímu dílu dávám hvězdičku. Ale jedno vím urcitě, tohle už rozhodně nechci nikdy ani vidět..... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film je úplně jiný než jednička. Horší herci. Horší děj. Ale musí se nechat, že tvůrci měli odvahu udělat něco jiného a pokusili se o originalitu. Tohle pokračování bych nezatracoval, přestože na jedničku nemá. Rozhodně má alespoň pořádné rozuzlení. Téměř tři hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair witch 2 je už opoznání horší než jednička, je to pojatý absolutně jinak, to by zas tak nevadilo, kdyby to bylo aspoň trochu dobrý, ale neni. jednička vyapdala realisticky, jak to bylo natočený jakoby amatérsky těma studentama a to právě vzbuzovalo ten strach, ale tohle už je jen účelová vyvražďovačka s debilním dějem a ubohým koncem, tohle si snad ani nezaslouží podobnej název. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ohodnotil pěti hvězdičkami, ale dvojce dávám jen dvě. Ano, tak velký je rozdíl v úrovni obou filmů. Čekal jsem další informace nebo i rozluštění záhady čarodějnice z Blair. Na to se tvůrci absolutně vybodli a udělali stejný přiběh, jehož děj přesunuli do starého domu v lese. Nechápu, proč se nepokusili objasnit řádění čarodějnice a místo toho vymysleli pointu, která je v každém druhém filmu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Snaha o tajemno a záhady, zde byla přetvořena až do komicky parodiálního podání, které si diváka ničím nemůže získat a jako navázání na úspěšnou jedničku je Book of Shadows téměř propadák, který nejednoho nadšence prvního dílu dost uzemní. 25 % ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Le stupid me. Ta zvědavost mě jednou zabije. Jednoho krásného večera jsem byla dost unavená a chěla jsem spát, ale najednou v dohasínající televizi problikla upoutávka, že za chvílí následuje Záhada Blair Witch 2. Patřím k těm lidem, kteří nevzývají originál - ten mě štval kvůli tomu, že s postavami se v žádném případě nemůžu nijak identifikovat a nemůžu s nimi ani soucítit, že jim ten úděl prostě přeju a to už je z principu špatně. No ale stejně (právě proto) jsem byla zvědavá, jakým způsobem vyrobili filmaři pokračování. A hořce jsem zaplakala. Nejenže formálně je film mnohem béčkovější, škaredější a tuctovější, invence veškerá žádná, nebo možná ty montáže pořád tam, ještě i koncept stupidních, nesympatických, šablonovitých postav se dočkal řádného upgradeu. To už mě víc šokoval a dostal pořad Volejte věštce, který potom následoval, ten má aspoň hypnopozadí za čarodějnicí, jakou svět neviděl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 je ukázkovým příkladem promarněného potenciálu jen proto, že tvůrci se rozhodli, že místo, aby vymysleli nějaký pořádný příběh, mnohem snadnější je svézt se na vlně úspěchu prvního dílu. Takže sem naházeli všechny ingredience tak, aby tento film nebyl nic jiného, než jen hodně slabým a laciným odvárkem oproti Projektu Blair Witch. Počínali si zdařile. Máme zde snad tu nejohranější ukázku skupinky teenagerů, jaká v hororu jen může být. Drsnou Gothic Girl, zapálenou vyznavačku Wiccy a přírodních magií, tuctovou těhotnou blondýnku a jejího přítele a organizátora celé akce, frajera. Zcela krátce by se dal příběh popsat asi tak, že tato parta mládeže byla v průběhu celé noci v opojení alkoholu a omamných látek a dělala v lese bordel. Ráno se probudí a nic si nepamatují. Všechno je divné. A všude okolo je bordel. Tuctová blondýna potratí. V nemocnici uvidí přízrak. Nechce tam zůstat, několik hodin po ošetření proto docela bez potíží s přáteli opouští objekt. Jeff je zavede do svého obyvatelného skladu, kde se ubytují. Pak přicházejí klasická schémata s přízraky, hlasy, lekačkami a postupným šílením určitých členů této sebranky. Vše vyústí v docela utnutý konec, který zaútočí na diváka tak rychle, že si může říkat, jestli je to opravdu všechno, co nám tvůrci nachystali. Nutno pochválit Kim Director, která je coby vyznavačka black metalu fakt "dost hustá borka.":) Takže pokud to v závěru všechno byla práce Elly Kedward, bylo by zajímavé, kdyby se nějaký díl zaměřil na její osobu a zabrousil do minulosti. Třeba The Blair Witch: Elly Kedward Story by mohl být nářez, kdyby se toho chopily šikovné ruce:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je pryč a předkládá se před námi pouze jeden z těch kousků, který jen vydělává na divácích, kteří si první díl oblíbili. Mladí lidé navštěvují místa, kde se odehrála jednička, ráno neví, co se dělo, z natočeného videozáznamu jsou jen prázdné pásky, postavy umírají a diletantské zpracování a rádobystrašení jen podtrhávají to, že jde o regulérní průšvih. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tým, že sa tento podpriemerný horrorík chce tváriť ako pokračovanie filmársky i atmosfericky priekopníckeho diela, ktorým "Blair Witch Project" bez diskusie je, mi príde ako keď niekto okradne mŕtvolu a ešte ju aj pochčije. Je to znesvätenie kultu. Keby sa tento film volal ináč, tak by ma ani tak nepohošil. Ale toto nie! Niektoré diela by jednoducho nemali mať vôbec žiadne pokračovania. "Záhada Blair Witch" je jedným z nich. Točiť pokračovanie takémuto výnimočnému snímku, nemohlo dopadnúť inak ako totálnym fiaskom. * ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to už sice poměrně dlouhá doba, co jsem to naposled viděl, ale vím, že to na mě docela zapůsobilo a konec, který spousta lidí kritizovala, mi přišel poměrně vydařený. Těžko říci, jak bych se k tomu stavěl nyní. ()

Reklama

Reklama