Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lucifer povýšil, ale fakt tu práci chce? Chloe se chystá pověsit odznak na hřebík a z Amenadiela bude policajt. Kdo ví, co dalšího se ještě semele. (Netflix)

Recenze (41)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Časový hrátky vždycky smrdí průšvihem, a pokud bych to měl posuzovat podle redditu, asi to opravdu průšvih byl - množí se tam názory, že je to odbytý, protože Lucifer se přeci mohl zachovat takhle a takhle, a scénáristicky je to hloupý, protože to nedává smysl, atd. Za mě osobně je příběhově, charakterově i režijně šestá řada to nejlepší, co tvůrci udělali. Takhle nějak si představuju to pověstný končení na vrcholu. Jo, někde okolo poloviny jsou díly občas nastavovaná kaše a osobně si myslím, že kdyby série měla osm dílů, bylo by to lepší. Ale podařilo se uzavřít příběhový oblouky pro všechny postavy (hurá za Daniela!), podařilo se představit Briannu, teda Rory, (hurá!) a na omezeným prostoru její postavu i uzavřít (dvakrát hurá!), a podařilo se tak nějak uzavřít i věčný téma seriálu: totiž zda existuje svobodná vůle, nebo zda je všechno jen osud.  In the end, the all-knowing-God-Dennis-Haybert knew it all in season 5. ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. Pořád si stojím za tím, že Lucifer měl skončit kolem čtvrté série a vše poté už působí zkrátka navíc. Pořád to má svůj šarm, sympatické postavy, solidní produkční zázemí, zábavné dialogy a sem tam prosakují (překvapivě) zajímavé témata... a určitě se jedná o mírné zlepšení oproti řadě předchozí. To však nemění nic na skutečnosti, že se tvůrci x-epizod stále točí v kruhu, dělají z očividných věcí dlouhodobá tajemství, sází mnohem více na patos a klišé než kdykoliv dřív a předhazují do už tak uloudaného příběhu komplikace, které působí zbytečně a scénáristicky vyumělkovaně. Samotná rozlučka však umí dojmout, dostaví se pocit zadostiučinění a člověk si uvědomí, že mu to přeci jen bude po těch letech chybět. Takže v rámci možností fajn... jen to mělo přijít dříve a nesnažit se o komplexnost, která k téhle show stejně nikdy neseděla. Mimochodem Amenadiel s Danem jsou MVP celé řady. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám, přátelé, Lucifer už bohužel skončil!  Tento projekt došel ke svému závěru! Musím tedy říct, že jsem strašně rád, že si taková oddechová zábava našla cestičku k tolika divákům. Ty postavy jsem si za ta léta neskutečně zamiloval (a kdo by taky ne, že?) a mnoho mi jich přirostlo k srdci. Závěrečná série sice nepatří k těm nejlepším, na druhou stranu ty samotné finální díly zacloumaly s mou emoční stránkou jako s nějakým hadrem, takové citové vydírání jsem rozhodně neočekával :D Tom Ellis už pro mne zůstane napořád tím charismatickým protagonistou, doufám, že ho v budoucnu budou obsazovat čím dál tím více do celovečeráků. Příběhová linka s Danem uzavřena stylem, že ani jedno oko nezůstane suché. Nápad s dcerou Rory fajnovou záležitostí. Trochu zamrzí, že zde nefiguroval nějaký záporák, takže se z pozice diváka nedočkáte nějakých potyček. Ale vsadit na drama zabývající se vztahy se té finální řadě za mě vyplatilo (pomohlo tomu jen těch 10 dílů). Ta poslední pětiminutovka mě nakonec přesvědčila o té čtvrté hvězdě. 7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na konci páté řady se karty rozdaly tak,že by k uzavření celého seriálu stačil jeden celovečerní film.Tvůrci se nicméně rozhodli,že to nenechají jen tak a nejspíš v rámci jakéhosi fan servisu spíchli narychlo závěrečnou řadu a ono to nefunguje.Dostáváme tak novou postavu,která přicestovala časem a místo toho aby se uzavíraly jednotlivé osudy,pláče se a řeší se něco co se stalo v budoucnosti a tudíž o tom postavy nemůžou nic vědět a v jednu chvíli to vlastně nedává vůbec smysl.Nakonec se sice vše podaří uzavřít,ale je to takové zvláštně neuspokojivé.Přitom možností jak to celé ukončit uspokojivě bylo dost a některé tvůrci v průběhu sérií i použili,ovšem nakonec se pokračovalo dál a vařilo se z vody.Nikdy sem nebyl Luciferův fanda natolik abych netrpělivě vyhlížel další série a teď když bych na poslední dvě raději zapomněl jsem rád,že je konec...50% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byla možnost dala bych asi 3,5. Za mě to už úplně zbytečně natahovali a stejně se to schylovalo k tomu k čemu mělo od začátku. Příběhová linka byla zajímavá a řešil se tam stejný problém otce/dcery, jaký se řešil v první polovině seriálu. Celkově jsem ale fakt moc ráda za krásný uzavřený konec. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když tvůrci podlehnou tlaku fanoušků a snaží se udržet při životě milovaný projekt za každou cenu. Těch příležitostí zakončit to bylo nemálo. Mohlo to skončit návratem Lucka do pekla, smířením s tatíkem, nebo dáním se dohromady s Chloe, nebo klidně i obětováním se Lucka... . Kdepak, tvůrci prostě chtěli všechny fandy odměnit a uzavřít vše tak, aby každá postava došla zaslouženého finále. Prostě se rozloučit přátelsky. A v tom je ta potíž. Nejvíc to fungovalo, když dostávaly postavy zabrat. V šesté řadě je taky hrozba...ale souběžně probíhá víceméně happy rozlučka... . Působí to jako jeden velký fanservice...ale proč vlastně ne? Diváci i tvůrci si poslední dvě řady vydupali. Navíc doba je zlá, negativních zpráv je kolem dost, tak proč nezakončit Lucifera pozitivně? Nové postavy byly fajn, asi tři epizody byly moc dobrý a ty zbývající s jednou výjimkou pořád nadprůměr, takže ukončeno se ctí. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

Lucifer měl jednoduše končit ve 4. sérii. Tyto dvě série (5,6) mi zničili lásku k oblíbenému seriálu a podobně jako u nových dílů Star Wars, tady pro mě už tyto dva nové skvosty neexistují. 4,5/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme tu finálnu sériu Lucíka, ktorá bohužiaľ patrí za mňa asi k najhorším ak nerátam posledné dve časti, ktoré to vytiahli. Väčšinu času sa riešia prízemné veci, nadprirodzeno sa vytratilo skoro úplne a stala sa z toho až príliš veľká telenovela. Ja som si však Luciho zamiloval od prvej časti, a tak som si túto cestu užíval až dokonca a aj napriek hore spomínanému som si užil aj poslednú sériu, ktorá bola, hlavne teda vďaka koncu, dôstojným rozlúčením. Celá táto partička bude extrémne chýbať, dúfam, že Toma uvidíme vo viacej rolách a na koniec mi neostáva nič iné, len sa tešiť na to, ako si túto jazdu s Luciferom dám ešte raz. ()

djfun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.série: nechutná, PATETICKÁ SRAČKA, doslovná tak, že to bolí jak pekelný punishment, postrádající nadhled a černej humor skvělých předchozích sérií, navíc odporně poplatná současné gender-BLM "politické" korektnosti!!! Zaplať Ďábel, že už snad ta muka nadobro skončila, a to jsem se přitom docela těšil... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně zbytečné a hodně nudné ... vše by se vešlo do jednoho dvouhodinového filmu a bylo by to záživnější ... strašnej patos a vtip nikde ... počáteční série byly strašná blbost, ale charisma Tom Ellise, krásné ženy, vtipy na každém kroku, skvěle zahrané role, vtipné zápletky ... to vše mě prostě přinutilo koukat ... zde jsem usínal a zoufale ze zvědavosti čekal na konec ... kdybych to rovnou přetočil ... o nic bych nepřišel ... což se o předchozích sériích rozhodně říct nedá ... škoda ... ale jde se dál ... ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilers - Upřímně, byl bych radši, kdyby finále skončilo tím, že Lucifer zemře. Tedy, jeho tělo, by bylo zničeno a on by byl vtáhnut zpět do pekla. A tak nějak časem, třebaže z výpisu knih terapeutky by přišel na to, že toto by mohlo být jeho poslání. Byl by to tragický konec, ale fungoval by emočně daleko líp než čeho jsme se dočkaly zde. Takto to mohlo znamenat, že osud je nezvratný - jenže, místo toho, mu jeho dcera vezme svobodnou vůli, a donutí ho k něčemu, co on nechce. Celý seriál, byl o tom, že chce mít Lucifer možnost volby... A nakonec to končí, že ji vlastně nedostane. Opravdu geniální by bylo, kdyby ho zabili, protože osud a svobodná vůle je něco jiného, ale zároveň tak stejného. Škoda, že se tvůrci rozhodli tedy pro nudnější, pohádkovou možnost. Neříkejte mi, že varianta s jeho smrtí kde by následujících 20min byl k vidění jeho pohřeb, meanwhile on by se snažil prolomit pekelnou bránu a dostat se zpět (neúspěšně), nebylo daleko lepší než toto. Každopádně, 6. série je rozhodně lepší, než minulá, která byla pouhou nudnou telenovelou. Jedná se o solidní uzavření všech linek, s větší kapkou nostalgie, a veskrze jsem spokojen. Jasně, furt budu zastávat názor, že možnosti Lucifera byly tak strašně nevyužité, protože co si budem, vidět tu samou jeho schopnost 6. sérií v řadě, až na 3. - 4. kde se trošičku převedli, ale pak zase vycouvali, je prostě nevyužitej potenciál jak to hovado. Ending mírnější zklamání, ale nic extra hrozného. Jsem rád, že to skončilo tímto způsobem kvality. Protože kdyby to skončilo minulou sérii, oh boy... 75% ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí sérii jsem očekával, že finále bude katastrofa jako GoT, ale byl jsem příjemně překvapen.  Pomalé rozloučení se seriálem, kde každá postava má dostatek prostoru, trochu se zavzpomíná na přechozí série, nějakej ten fanservis a i nová postava, která mi dost sedla. Na problémy ve vztahu mezi hlavní dvojicí, což už je nějakou dobu klasická telenovela, jsem si zvykl, ale je zde několik menších věcí, které pro mě sráží hodnocení. SPOILER: Závěr nebyl špatnej, ale podle mě Lucifer funguje nejlépe ve smutnějších/drsnějších momentech (viz ending 4. série), tady máme neskutečnej happy end, posypanej fan servisem. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný konec jednoho krásného příběhu. Děr je v něm sice jak v cedníku, ale upřímně nechápu, jak zrovna to může být cílem kritiky, když je logika to poslední, na čem tahle limonáda stála. Naopak středobodem byly vždycky sympatické charismatické postavy, silná ústřední romance, odlehčená atmosféra a nadhled. A všechny tyhle trumfy si Lucifer s grácií uchoval až do konce. Koncepčně poslední série sice hodila menší výhybku a krimi prvek je téměř zcela zazděn, jsem za to však rád, protože nechá postavy a jejich vztahy pořádně dýchat a všichni se tak uspokojivě dostanou do svého konce. Zároveň se dočkáme několika skvěle vymyšlených emočních vrcholů a celý ústřední vztah ve finále opíše krásný kruh. Celý námět poslední řady je sice dost diskutabilní a přináší s sebou řadu neduhů, zvlášť, když dojde na vysvětlování - proč Amenadiel mohl dál chodit na Zemi a Lucifer ne - ale stejně…jakmile došlo na tu poslední tečku a spustili My Chemical Romance, vyplavila se ze mě nadpozemská dávka endorfinů. Jsem moc rád, že jsem si celý tenhle příběh prožil a nemůžu se dočkat, až ho prožiju znovu. What is it you truly desire? ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsme doklopýtali do cíle. Neříkám, že šestka je nějaká špatná, ale od přechodu na Netflix seriál šel pomalu do průměru a už mi nikdy nenabídl tu zábavu jako v první polovině. V posledních 20 minutách se ale pomalu se všemi loučíme a na mě to zase fungovalo, takže odpuštěno. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Lucifer skončil a dopadlo to dobře. Ve všech směrech. Samotný nosný příběh šesté série byl možná trochu na sílu našroubovaný, a poslední díl bych si taky představoval zlehka jinak, ale vem to čert 😄 Konec dobrý, všechno dobré 😈😈😈 ()

Reklama

Reklama