Reklama

Reklama

Lucifer - Série 1

(série)
Trailer 1
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, 2016, 9 h 12 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Scarlett Estevez, Rachael Harris, AnnaLynne McCord, Bailey Chase, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Charismatický, šarmantní a tak trochu ďábel. Lucifera nebavilo tvrdnout věčně v pekle, a tak se usídlil mezi námi smrtelníky. Jednoho dne se připlete do vraždy své známé a rozhodne se to vyřešit za pomoci detektivy Chloe. Jenže ještě netuší, co ho vlastně čeká... (Varan)

Recenze (52)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, je to jen lehce na motivy a předloha je někde úplně jinde, ale určitě jsem u pilotu netrpěla. A konečně tu člověk má Lesley-Ann Brandt v roli, na kterou čekala od odchodu ze Spartaca. Bohužel ale přes všechny klady jsou tu všechny mínusy, které se váží k fenoménu case of the week. Takže seriál je to příjemný, ale vždycky je nutné odignorovat +- 20 minut nutné krimi, aby to celé drželo pohromadě. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je v penzi, má britský přízvuk, schopnost vytáhnout z lidí jejich skryté touhy, vysmívá se morálce a má hromadu času, i když je žádán, aby se vrátil do podsvětí. On ovšem sekl s peklem, protože ho nebavilo skákat, jak on (vlastní otec) pískal. A nekonečné prázdniny v Los Angeles jsou přesně tím, co ho baví. Snaží se trestat ty zlé, ovšem začíná se mu líbit rovněž vymáhat spravedlnost pro ty dobré. Otevřel si luxusní klub a navíc se ještě připletl do vyšetřování vražd: po boku sličné i skeptické detektivky Chloe. Jenže ta, když vidí, jak někdo koupí šest kulek, a neztratí nic ze svého šarmu, hledá odpovědi. Patrná zvědavost tam byla, ovšem záhy jsem se obával, aby v podstatě nešlo jen o obyčejnou kriminálku s poměrně nezajímavými případy. Stalo se. Tom Kapinos se už kultovním seriálem Californication rozhodl zacílit na mužského diváka, a i když zejména v přibývajících sériích látka zevšedněla a její dialogy místy sklouzávaly k nějakému průměrnému sitcomu, pořád Lucifera strká do kapsy. Tady se totiž průměrnost objevuje velmi záhy. Tom Ellis je docela fajn, ale brzy se jeho kreace okoukají, mnohé zženštilé prvky (kupříkladu jeho vlnivé pohyby a mimika) mi navíc nesedly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii hodnotím jako vcelku povedenou. Pravda má spoustu slabších momentů a i přes určité nadpřirozeno jde jen o další variaci na téma zodpovědná policistka vs. nedisciplinovaný civilista, ale i tak jsem se slušně pobavil. Je to jasná oddechovka, která člověka intelektuálně nevyšťaví, ale na druhou stranu určitě nenudí a nabízí slušnou porci vtipných momentů a hlášek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hank Moody po Luciferovsku. Pre mňa ale veľké sklamanie. Komiks od MIke Careyho považujem za jednu z najvýznamnejších prác na poli komiksu a postava stvorená Neil Gaimanom mala veľký potenciál stať sa pamätnou. Komiks je temný, plný bohov, démonov a dimenzií. Zatiaľ čo seriál je úplne mimo. Netvrdím že je to zlé. Že to nefunguje, alebo že sa to nedá pozerať. Ale predstavte si že niekto zoberie niečo čo máte radi a spraví z toho niečo úplne iné. Constantine odkazoval ku konkrétnym dielom svojej komiksovej série. Bavil ma. Mal nábeh spraviť z druhej série parafrázu na americkú gotiku od Moorea. Ale zrušili ho. A tak si povedali, čo takto spraviť niečo temné na veselú nôtu. Dávam priemer lebo to pozerateľné v malých dávkach je. To ale neznamená že odpustím seriálu to, že som 13 dielov čakal niečo veľkolepé čo som nedostal. 1.séria 60% Herci sú ale v pohode. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle všeho, co jsem slyšel, Lucifer svou předlohu příliš nepřipomíná (nevím, zatím jsem nečetl), ale jako další ze série krimi seriálů s dvojicí vyšetřovatelů, kdy jeden není od policie a je na něm něco divného, to funguje dobře. Lucifer s tváří Toma Ellise je sympaťák a jeho parťacka od policie ho skvěle doplňuje. Jsem rád, že tu nechybí vtip, hlavně scéna na svatbě byla skvělá. Určitě se těším na další díly. Po pilotu 85 % Edit První série za mnou a jsem spokojený, i když byla trochu rozporuplná. Po pilotu totiž následoval trochu sešup (kromě dílů s křídly) a pak byly super až poslední díly. S předlohou to sice má společné jen jména tří postav, ale to mi nějak nevadí. Ellisův Lucifer si krade každou scénu pro sebe a i zbytek postav je nakonec fajn. Jen škoda těch propadů. Série 1 - 80 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Trochu škoda. Začátek hodně slibný, pak to ale začalo upadat poněkud do klasicky seriálové sterility a ke konci zase o trochu stouplo, ale ty možnosti Luciferových schopností byly těžce nevyužity. Nečekal jsem a ani nečekám nějakou akci, ale ta zívačka v prostředku a lehce uspané díly ke konci tomu moc nepomáhaly. Uvidíme, co S02, bude-li nějaká. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem musím říct, že jsem komiks Lucifer nečetl, ale možná si na něj nějaký ten volný čas udělám, neboť seriál se mi velmi líbil a komiks je prý ještě lepší. Nejvíce se to podle mě svou odlehčenou atmosférou podobalo seriálovému Constantinovi, který byl taktéž dobrý. O Tomu Ellisovi jsem doteď vůbec neslyšel, ale udělal na mě obrovsky kladný dojem. Jeho ďábelské vtípky se mnohokrát povedly a vystupování coby detektiv na mě někdy působilo komicky. Lauren German ho skvěle doplňovala. Sice by některé díly mohly být lepší, ale konec to podle mě zachránil na výbornou. Uvidíme, co přinese druhá série. Hodnocení: 80% ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dovedu si dost dobře představit, že fanoušci komiksu musí být seriálem s největší pravděpodobností znechuceni a jelikož jsem pochytila, že jde o mnohem originálnější, mnohovrstevné dílko, tak je celkem chápu. Já mezi ně nepatřím, ale ani já nejsem nijak nadšená z tuctových detektivních případů typu Castla a podobných průměrnějších kriminálek. Na druhou stranu pochybuju, že na to někdo kouká kvůli nim, důležité jsou vtipné hlášky a těch je v každém dílu dostatek na to, abych si příště pustila ten další. Postavy jsou taky sympatické, nejraději mám kromě charismatického Lucifera (i když ten už to už s tou dobrosrdečností začíná trochu přehánět) sexy drsňačku Maze a malou Trixie, ale v podstatě lze říci, že mi nevadí nikdo z okruhu důležitějších postav. Nicméně uvítala jsem, že se tvůrci v posledních dílech zaměřili více na fantasy linii, protože ta je o mnoho zajímavější a proto doufám, že ji ve druhé sérii ještě prohloubí. Zatím je to jen za lepší tři, tak uvidíme jestli se to v budoucnu posune někam dále. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že už dlouho jsem nekoukala na seriál s takovým nadšením, jako právě tady. Samotné detektivní případy nejsou zas tak žhavé a všímavějším jedincům asi brzy dojde, kdo je viníkem daného dílu, avšak co mě na seriálu zaujalo nejvíce, je samotná postava Lucifera. Pohledný, charismatický a vtipně sarkastický vládce pekel vytváří s detektivkou Deckerovou sympatickou a velice humornou dvojici. Původně nesmrtelný ďábel se kolem detektivky stává zranitelným a mění se, což Lucifera znepokojuje a fascinuje zároveň. Snaží se přijít na to, proč tomu tak je. Krom toho Lucifer vnitřně bojuje se svými komplexy, které zavinil jeho božský tatík. Odmítá skákat tak, jak On píská a zároveň odmítá přijímat zodpovědnost za veškeré hříchy světa, za které nemůže. S problémy mu pomáhá jeho terapeutka Linda, které zas na oplátku dělá jiné uspokojivé službičky. Za mě opravdu skvělý námět, který mě moc baví. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak okouzlující Tom Ellis v hlavní roli, co víc si přát? :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toma Ellise a jeho Lucifera jsem si hned zamilovala. Některé díly jsou lepší, některé horší. Škoda, že ty detektivní případy nejsou více promyšlené, protože od třetího dílu jsem vraha uhodla hned od začátku a takhle to šlo s každým dílem. Pořád se opakuje ten stejný vzor, mohli na tom trochu víc zapracovat. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Po výborných dílech ze stratu série lehkej sešup dolů. Postava Lucifera je skvělá, i její podání hercem, ale zbytek je těžkej průměr až břečka. Má to šablony klasických buddy seriálů, budiž, ale někdy se vedou až moc stupidní dialogy a řeší až moc stupidní případy. A taky mi tam chybí víc pekla. Na další sérii nemám chuť. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl proti sledování tohoto seriálu, protože jsem to měl za další pakárnu. Nakonec jsem se rozhodl dát tomu šanci a seriál mě pohltil od první epizody. Občas to kolísalo, ale jinak je to skvělá podívaná. Jsem zvědav na pokračování. 5 hvězd za 1. Sérii. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od pilotního dílu jsem nasedla na Luciferovu jízdu a nechala se unášet. Už je to nějaká doba, co si mě takhle získal nějaký seriál a já měla chuť se ponořit do jeho fandomu. Lucifer srší vtipem, neuvěřitelnejma hláškama, každá postava má co nabídnout a chemie mezi nimi funguje na výbornou. Samozřejmě musím nejvíc vyzdvihnout Toma Ellise a jeho podání hlavního charakteru. Takhle okouzlujícího chlapa jsem dlouho neviděla! On vlastně není ničím extra, ale dostane se Vám do hlavy. Jako správný ďábel. Tell me your deepest desire. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned zkraje musím poznamenat, že Lucifera jsem si z komiksů opravdu nepředstavoval jako sarkastického, samolibého (to jo), ukňouraného, zranitelného a nejistého frajírka, který navštěvuje psychologa, nemůže překonat "daddy issues" a chce spravedlivě trestat hříšníky. Jinak byl Tom Ellis dostatečně charizmatický, to né že ne. Atraktivní nadpřirozeno nicméně zas a znovu rozmělňovaly průměrné až slabé epizodické vraždy ve standardním "buddy" balení s mašlí ze vztahového trojúhelníku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JAKO POKÁNÍ DESET PANÁKŮ NA ZDRAVÍ A JEDEN ŠOUST." Přistupoval jsem k tomu jako k adaptaci známé komiksové série, ale tohle není adaptace, to je zneuctění. Jalová tlachárna ordinérního střihu s nafouklou stopáží jednotlivých dílů, které je možné zdolat jedině tak, že se jimi prozíváte - sem tam vtipná hláška opravdu nestačí. Představitel hlavní role mi přišel hrozně protivný (jeho hlasový projev je silně iritující), dívčina sice hezká, ale děsivě prkenná a zbytek? Nemá cenu hodnotit. Trvalo mi půl roku prokousat se jednou řadou (nerad nechávám rozdělané série) a poslední dva díly série jsou fakt hrozné... ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál asi nebude pro mě, jelikož mi do něj ta detektivní linka moc nezapadá a spíše se u seriálu nudím. Vtípky a všechno kolem Lucifera mě bavilo jen chvilku, ale teď už mi to nic nového nedává. Zkusila jsem to - nevyšlo to. ()

Reklama

Reklama