Reklama

Reklama

Lucifer - Série 5

(série)
Trailer 2
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2020–2021), 15 h 18 min (Minutáž: 52–63 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Chasten Harmon, Michael Graziadei (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Lucifer se za pořádného pozdvižení vrací mezi smrtelníky. Rád by se totiž usmířil s Chloe... Ďábel zkrátka nemá nikdy hotovo. (Netflix)

Recenze (20)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k osmému dílu, že doufám ve zlepšení v druhé části páté série, tak naštěstí k tomuto došlo. Nástup Boha na scénu špičkový, ty díly, kde se tato postava pohybovala v popředí, patřily k tomu nejlepšímu (rozhodnutí změnit se ve smrtelníka, to byla neskutečně vtipná zábava se vším všudy, u pár přesně mířených narážek jsem se upřímně zasmál od srdce). Ale i tak samozřejmě došlo na dost výplňových dílů, v kterých se řešila kupa melodramatu a dalšího zbytečného balastu. Mám rád, když Lucifer přitlačí na emoce, to ne že ne, ale všeho moc škodí. Závěrečné dva díly ale opět seriál vyzdvihli do těch pater, kde by se ideálně tento projekt měl stabilně pohybovat, to je ten pravý kvalitní Lucifer, jak ho známe! Finální bitva v mých očích trošičku odfláknutá, na druhou stranu se jako divák dočkáte plno příběhových twistů. Uvidíme, jak celou tuto ságu autoři zakončí.  Pětka za mě opatrných 7/10 P.S. Michael za mě trestuhodně nevyužitý :( ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejprve k první části. Rozhodně je znát, že si to pod svá křídla vzal Netflix, protože tam je mnohem více záběrů, kde je (polo)nahej Tom Ellis, nad kterým jistě spousta žen a homíků slintá. Co se samotného příběhu týče, tak ten byl dle mého názoru o dost slabší, někdy zbytečně zdlouhavý. Naprostým propadákem byl určitě díl s rádoby noirovkou, ale k tomu jsem se už vyjadřovala jinde. Nově se zde setkáváme také s Luciferovým zlým dvojčetem Michaelem, který se tam celou dobu prezentuje jako zakomplexované děcko s kripl posture, které žárlí na svého bratříčka a dělá mu naschvály. Do toho Lucifer neustále řeší svoje daddy issues, které už mě pomalu ale jistě začínaly srát, protože je to furt to samé dokola. Za mě docela nuda. Příjemnější změna nastala až od 6. dílu, kde se tempo zrychluje, konečně se buduje „vztah“ Lucifera a Chloe a na konci se dokonce dočkáme menšího souboje, kde si navzájem dávají andílci přes držku. 70 % Následuje řada druhá, kde své dětičky přichází zklidnit samotný Bůh. Černoch. Vadí mi to? Vůbec. Všimla jsem si, že řada lidí má k tomu připomínky, ale na mě to nepůsobilo nijak nuceně, naopak.  Dennis Haysbert je neskutečný sympaťák a moc mi v roli Boha pasuje. U srdíčka mě nejvíce zahřál 10. muzikálový díl, kde se Bůh snaží s Luciferem sblížit a vzájemné problémy svým způsobem vyřešit. Rovněž se mi líbilo, že i vedlejší postavy jako je Linda, Dan, Maze a Ella dostaly v seriálu poměrně dost prostoru a my je tak mohli poznat blíže. Některé díly mi přišly dojemné, u 15. dílu jsem dokonce půlku probulela. Jediné, co mi v této sérii vadilo, byly abnormálně rychlé změny názorů některých postav. Mnohdy mi to přišlo moc ukvapené a nesmyslné, ale jinak druhou část hodnotím velmi pozitivně a těším se, jak bude následující série (doufejme že už poslední) pokračovat. 90 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série už šla kvalitou hodně dolů, úplně zbytečně to natahují a začali se tam dít naprosto nesmyslné věci. Hudební epizoda byla naprosto strašlivá, kdyby alespoň ti herci uměli zpívat, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

poslední dva díly sice byly celkem fajn,ale jinak je pátá řada doposud nejslabší z celého seriálu.Hlavně ve druhé polovině se to díky neustálému řešení daddy issues zvrhlo v až moc velkou telenovelu a ten muzikálový díl ala Glee byl nesnesitelný...60% ()

alouch 

všechny recenze uživatele

Luciferovi opravdu nesedí větší počet dílů. První a čtvrtá série jsou nejkratší a také nejlepší. Stačilo u pětky pár dílů ubrat a hned by to mělo ten správný sešup. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně už to asi prostě neba. První půlka byla docela fajn, ale když se k tomu přičte ta druhá, je to katastrofa. Mám pocit, že se ty postavy vůbec nevyvíjejí, furt se motají v kruhu, každou epizodu mají na stejnou věc jiný názor a je to prostě už strašně vyčerpávající. 16 epizod? Vážně to bylo potřeba? Čtvrtá série jela svižně z toho důvodu, že měla jen 10 epizod, bylo to fajn, supr. Ale tohle je prostě už jen nastavovaná kaše. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 5. je bezesporu největší tragédií seriálu. Sure, máme zde kvalitní nápady a zajímavý vývoj, ostatně to vůbec neomlouvá jak telenovelský celý tohle divadlo vlastně bylo. Většina epizod je naprosto zbytečná výplň a případy už se začínájí poměrně i recyklovat. Což je problém. Reálně by měla tato série obsahovat max. 5 dílů, protože zbytek stál fakt za jednu hnědou hmotu. Bezesporu nejhorší věcí co tato série nabídla je fakt, že postavy si neustále mění své postavení a názory= seriál si protiřečí= to je zlé a opravdu to nechci, také se mi nelíbil směr k telenovele a odmítám, aby se něco takového dělo v takovém seriálu, nejsme přeci na stanici CW. Doufám, že 6. série bude vskutku plná akce, napětí a prakticky všeho možného, hlavně soustředěná na Lucifera. Celý run začíná solidně ztrácet a je to zlé, 4. to mělo prostě skočit a pokud 6. série nebude prostě TOP tak to je jedno velké mrhání licence jedné úžasné postavy, kterou dle mého skromného názoru do konce 4. série zvládly nehorázně dobře interpretovat dle svého.. Ffs, hlavně zase hned v prvním dílu ho nezbavte jeho Holy titulu nebo vztahu s Chloe... 55% ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze skvělé temnější 4. série jsme se vrátili k třetí, což byla doteď největší slabota seriálu. K čemu je 16 epizod, když se v nich děj téměř neposouvá a pak se všechno uspěchá v závěrečných dvou epizodách? Přitom tvůrci mohli příběh pořádně rozvinout a víc použít postavy, které jsou tam teď jen pár minut. Nechat Toma Ellise hrát i Michaela mi přišlo jako příšerný rozhodnutí (on je skvělej Lucifer, ale fakt jsem trpěl když byli na scéně oba). Stává se z toho neskutečná telenovela, kde se vlastně pořád řeší jen to, zda miluje Chloe nebo co mezi nima ve skutečnosti je. Navíc se ignoruje jakýkoliv vývoj postav z předchozích sérií a občas se chovají jak naprostí idioti. Finále mi přišlo uspěchané, přeplácané a je mi jasný, že ten zvrat z poslední minuty se v další sérii zase vyřeší během první minuty a půjde se zpátky ke zbytečný vatě (což je velmi typické pro tuto sérii). Předposlední díl byl nejlepší, co tahle řada může nabídnout. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina páté série byla bolestivá, druhá ovšem chuť přeci jen napravila a poslední dva díly byly opravdu hodně fajn. Jsem zvědav, co nám přinese závěrečná šestá série. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel pokračuje kvalitativní sešup dolů, a tentokrát se to projevuje i v průměrném hodnocení. Přechodem na Netflix se seriál hodně změnil, méně komedie, více temnoty, ale také, a tím pětka trpí nejvíce, nezajímavé vztahovky, skoro až z telenovely. Beru to už tak, že Lucifer pomalu dojíždí, do nějaké dobré formy se už nedostane a už to bude jen loučení. Snad to bude bez ostudy. ()

thePivl 

všechny recenze uživatele

Lucifer se z temné originální komedie proměnil v klasickou béčkovou fantasmagorii. Série má skvělé momenty a originální díly jako Zatracené nebeské karaoke nebo Espinoza: nahý a vyděšený, bohužel tyhle "odskoky" dřív byly pro mě osobně spíš otravné a chtěl jsem pokračování v hlavním ději, u této série je to přesně naopak. Příběh se táhne. Předposlední díl byl velmi slušný, ale tak nějak se dalo odhadovat, že to bude směřovat leda k nějakému hroznému béčkovému klišé a to se bohužel stalo. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně předlouhá série, tak, že některé postavy už valoženě začaly nudit a otravovat (Maze), a druhá půlka série byla vyloženě zoufalá. Schéma "vyšetřování" stále stejné, jen se k tomu přidalo, že někdo něco řekne, přesně to sedí na situaci, kterou řeší Lucifer, on se zamyslí a vezme si z toho ponaučení. To tu bylo i dřív, ale od půlky už to tam prostě sekají jak Baťa cvičky. Ukončení obstojný, ale úplně odrovnaný jsem z toho nebyl. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Netflix se zhostil další série, kdy po vynikající čtvrté, jsem měl opravdu velká očekávání. První část se hodně snaží, kdy každá epizodka, kromě "černobílého povídání" mají něco do sebe, kdy závěr opravdu stojí za to! Jakože to napětí před druhou částí bylo výborné. Po kratší odmlce přišla tedy druhá část, která ukázala Boha, bez kterého bych se v seriálu nejspíše obešel a tohle tajemství nechal být, ale proč ne. Ovšem otěže přebral Dan, který od začátku seriálu poprvé začíná vypadat, že to s ním někam směřuje a svoje chyby už nejen splácí, ale on už si plní nadplán.. Prosím, prosím o rozumné pokračování. Fakt hrozně moc jsem rád za návrat Eve, kterou miluji! Její představitelka je tak nádherná, s tak kouzelným hlasem. No prostě fakt první nejhezčí žena. Proč je v seriálu Michael jde úplně mimo mě? Je hrozně nesympatický a navíc mi kazí auru okolo Toma Ellise, ovšem podobně drzý tah vidím v takové show úplně poprvé a ne opravdu to nepůsobí lacině.. A teď mi dejte to epické finále, na nějž jste si to prodlužovali. Čekám.. 85% ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotiť túto sériu bolo veľmi ťažké a musel som si to dlhšie nechať prejsť hlavou. Dovolím si ju označiť zatiaľ za najhoršiu. Oceňujem Noir či muzikálovú epizódu, ktoré boli príjemným obohatením (i keď vznikli najmä preto, lebo tvorcovia už nevedeli, čím zaplniť počet epizód). Michael je otravný a celkom navyše, zatiaľ čo Boh bol dosť pohode (obával som sa, ale herec mi sadol). Séria zlyháva na dvoch zásadných problémoch. Prvým je dĺžka epizódy - je to nesmierne naťahované, časti pokojne mohli mať klasických 42 minút (vedel by som si predstaviť aj kratšie). Druhý problém je, že sa z toho stala z určitej časti telenovela. Riešia sa tu skoro len vzťahy. A k tomu tu väčšina postáv často plače. Neviem ako ostatným, no mne sa to k tomuto seriálu moc nehodí. Séria má 16 častí, no v príbehu sme sa pohli len o niečo. K tomu, že nechali zbytočne zabiť jednu z výborných postáv, sa radšej ani nevyjadrím... Je to dobre natočené, dialógy nezlyhávajú a Lucifer je skratka Lucifer. Sériu som sa rozhodol ohodnotiť 3,5/5 s tým, že tá pol hviezdička je za to, že tvorcovia tú 'telenovelu' robia sakra dobre, pretože ma to baví pozerať. ()

Jitka.D.2639 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série naprosto ve své nahotě odhalila, že tady už nejde a ani nepůjde o žádné řešení krimi případů. Ne, tady jde o emoce, vztahy, romantiku, bolístky, které si lidé nesou celým životem. Jde o naschvály mezi sourozenci, vztah s otcem a jak se poprat s rodinnými problémy. Tady se naplno řeší, kdo andělé opravdu jsou, o co tady jde a jaký s nimi vlastně život je a co přináší. A to mne neskutečně bavilo! Jako dítě donucené k chození do kostela a donucené k víře bez jakýchkoliv vysvětlení a diskuze mne bavilo vše, co se kolem Boha v seriálu objevilo. Brilatně zpracované, vážím si toho, že se nebáli polidštit jej.  Navíc je to poprvé, co se někde v seriálu objevilo téma dvojčat a záměny a nebyla to katastrofa na ntou. Naopak, poprvé jsem si dvojroli užila. Nebylo to klišé, ale hezky to do příběhu sedlo. A muzikálový díl? Myslela jsem, že je budu proklínat, když jsem zjistila záměr udělat jeden díl muzikálově. Obvykle to bývá propadák, fakt jsem se toho bála. Ale popravdě, já si ten díl pouštěla snad desetkrát a stále pouštím, když chci mít dobrou náladu. Tom Ellis parádně zpívá a Aimee Garcia tam v písníčkách taky zazářila. Pátá série nemůže být od té první snad více odlišná a přesto si získala moje srdce. Všechny postavy vyzrály, dospěly, odkryly svou pravou povahu. A proto se do nich dalo doopravdy zamilovat. ()

CZechi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezesporu největší homokokotinec z celého seriálu. Autoři by potřebovali trošku anální penetrace drátěným kartáčem. U sledování druhé části páté série jsem už konečně pochopil nasraný fandy GoT... HUMUS, chce se mi zvracet... Poznámka: story jako celek byla dobrá, ale její rozložení a provedení je to, co to dokurvilo na kvadrát. ()

Reklama

Reklama