Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze (400)

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektvívka, ale v úplne inom kabáte. Existuje miesto medzi nebom a peklom, kde hrá metaforické divadlo najviac sexy obsadenie, a pritom nemáte pocit, že by ste pozerali na mydlovku alebo péčko. Má to krásny vývoj postáv, ťažkotonážny sexappeal a perfektné tempo. Tak sympatických hercov v (nad)ľudských rolách v čele s Tomom Ellisom a Lauren German si obľúbi takmer každý. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych neřekl, že seriál upadá do průměru. Od prvních pár dílů sice trochu ubral na vtipu, ale stále nám ho předkládá dost. Tom Ellis je přímo skvělý a Luciferovi dodává nový, v seriálech doteď neviděný rozměr. A zatímco Jessica Jonnes strádá hlavně v nedostatku dílčích případů, Lucifer tímto problémem netrpí. Za mě zatím jasných 5 hvězdiček.PS: Nesrovnávám s komiksem, protože takto se mi seriál také líbí. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová bomba. Úžasná jízda plná skvělých hlášek. Hlavní představitel zde je strašně sympatický jak vystupováním, tak vyjadřováním. Jeho humor je prošpikován k dokonalosti. Ostatní postavy také ujdou, třeba takový Malcolm se mi také dost líbil. Nechci spoilerovat, tak se jen nepřímo pochlubím, že jsem určitou věc dokázal odhadnout správně. Jsem velice zvědav, jak se tvůrci popasují s další řadou. Laťku totiž nasadili velice vysoko. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně pecka! Takhle dobré jsem to ani nečekal. Zřejmě je to pro mě největší seriálové překvapení letošního roku. Už dlouho jsem se u seriálu tak nezasmál. Tom Ellis si roli britského Lucifera vážně užívá. Lenu Wisemanovi se přesně povedlo určit poměr vtipů a vážností. To se třeba u Constantina moc nepovedlo. Spolu se svou kolegyní Chloe Dance tvoří skvělou detektivní dvojku. Opravdu se mi líbí Luciferův přístup a schopnosti. Nijak svou identitu netají a má ze všeho srandu. Tady je všechno asi trochu obráceně, protože jako záporák se spíš tváří anděl Amenadiel. S Gaimanovou předlohou to sice moc společného nemá, ale zatím se mi to hodně líbí. Dost dobrá je i hudba, která v seriálu hraje. :) 1. série končí trochu otevřeně. Ve 2. sérii přichází nové postavy a jednou z nich je Luciferova matka. Opět nechybí fóry a děj se dost posouvá. Finále je trochu otevřené. 3. série je poněkud temnější. Klade i dost důraz na romantiku a Luciferovy emoce. Hlavním záporákem je Kain. Jak to asi může dopadnout... 4. série je od Netflixu a podle mě je nejlepší. Do děje se zapojí Eva a Lucifer si projde těžkým obdobím. Poté se do děje zapojí samotný Bůh a objeví se tu i Luciferova dcera a jeho dvojče Michael. Seriál po šesti sériích končí a já jsem spokojený. Bylo to super a konec je vážně dojemný. :) "Kněz vejde do baru. To už jsem někde slyšel." :D ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Uznávam isté pochybenia či drobné kotrmelce, ale napokon ktorý seriál sa im nevyhne..!? Lucifer je vtipná, bonmotová záležitosť, kde osobné "doťahovačky" medzi obomi hlavnými predstaviteľmi majú prednosť pred samotnými detektívnymi prípadmi. Mne sa táto hra páčila a teším sa na ďaľšiu sériu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Chci být taky Lucifer aspon umět co on, prostě tohle můžu a hodně tenhle borec se mi zamluvil už od první chvíle velice spokojený. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle všeho, co jsem slyšel, Lucifer svou předlohu příliš nepřipomíná (nevím, zatím jsem nečetl), ale jako další ze série krimi seriálů s dvojicí vyšetřovatelů, kdy jeden není od policie a je na něm něco divného, to funguje dobře. Lucifer s tváří Toma Ellise je sympaťák a jeho parťacka od policie ho skvěle doplňuje. Jsem rád, že tu nechybí vtip, hlavně scéna na svatbě byla skvělá. Určitě se těším na další díly. Po pilotu 85 % Edit První série za mnou a jsem spokojený, i když byla trochu rozporuplná. Po pilotu totiž následoval trochu sešup (kromě dílů s křídly) a pak byly super až poslední díly. S předlohou to sice má společné jen jména tří postav, ale to mi nějak nevadí. Ellisův Lucifer si krade každou scénu pro sebe a i zbytek postav je nakonec fajn. Jen škoda těch propadů. Série 1 - 80 % ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Lucifera jsem při premiéře vzdal po třech episodách. Původní comics neznám, a faktická absence nadpřirozena v show mne rychle odradila. Velká chyba. Ale jarní večery jsou dlouhé, a tak jsem nakonec neodolal, sezonu tenhle víkend dojel, a jako - wow! Tom Ellis je prostě úžasný i bez hromady speciálních efektů, a jeho odzbrojující upřímnost a ultimátní sebezahleděnost za každých okolností změnila můj pohled i na obecně vžitý koncept ďábla jako takového. Jak sám v jedné episodě říká, ďábel není zlý, však principem Pekla naopak je zlo trestat, a proč u toho ještě navíc nevypadat dobře? Ač technicky je show čistá kriminální procedurálka, chemie hlavních postav je prostě zcela dokonalá, a ze schopnosti Lucifera udělat z každé situace analogii o sobě jsem naprosto okouzlen. Paradoxně tak když se v posledních episodách objeví trocha toho nadpřirozena, co mi nejdřív chybělo, najednou mi tam přišlo tak nějak navíc. Bude zajímavé sledovat, kterým směrem se show pohne v už schválené druhé řadě... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po pilotu dávám plné hodnocení. Stopro budu koukat, až budou seriál ofiko vysílat. Zatím jsem se perfektně bavila. Plno skvělých vtipů a hlavně. Lucifer nemá rád děti! Pro sympaťák :D 5* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

K Luciferovi jsem přistupoval skepticky, protože ve mně ještě hlodala zášť, když v jedné vyřazovačce na fejsbůku vyhrál hned v prvním kole Morningstar nad Ragnarem z Vikingů, kterého považuji za jednu z nejlepších seriálových postav vůbec. Jenže vládce pekla mě brzy uchvátil, fantastický Ellis je jako Lucifer hláškující bůh a kromě sebestřednosti je i neuvěřitelně sympatický a charismatem doslova přetéká. Víceméně celkově casting hlavních rolí se povedl a i když mám pár výtek, hlavně k přibývajícím Andílkům, tak ti hlavní protagonisté se povedly. Celkový princip seriálu už tu několikrát byl - Castle na zabití, Mentalista nebo například Řekni kdo tě zabil - řešení zločinů (vražd) za pomoci neortodoxních metod, které přináší někdo mimo kriminálku. Ellis s Germanovou jsou výborná dvojka, mezi kterou to parádně jiskří a je radost se na jejich vztah dívat. Chápu, že někdo může namítat, že Lucifer občas zajíždí až do telenovelových kolejí, jenže mně osobně to celkem vyhovuje, protože jakmile se jejich relationship finálně vyřeší, povede to nevyhnutelně ke konci seriálu. V půlce 5. série hodnotím plným počtem, 3. série byla lehce slabší, nebo spíš měla více zbytečně výplňkových dílů, což se dá ale odpustit, protože se počítalo s koncem a tvůrci chtěli příběh +/- uzavřít, od 4. to přebral Netfilx a zvýšený budget je znát a návrat k menšímu počtu epizod navrátil Lucifera mezi seriálovou elitu. Možná bych ocenil o něco temnější tón, o něco tvrdšího pekelníka a trochu drsnějšího všeho, od násilí po humor. To ovšem nemění nic na tom, že potřebuju víc tohodle seriálu! Ve zkratce můžu říct asi jen to, že LUCIFER MĚ NEUVĚŘITELNĚ BAVÍ. Edit po 6. sérii: Tak zas o tolik více Lucíka jsme se nedočkali, protože příhodná ďábelská šestka je synonymem pro poslední a více Morningstarových dobrodružství se už, vzhledem k uzavřenému konci, nejspíše nedočkáme. V závěrečné sezóně jsme se zároveň dočkali jednoho skutečného dějového strašáka, tedy timetravelingu. S tím je to vždycky složité a vždycky se najdou nějaké nesrovnalosti, chybky a nesmysly. Najdou se i zde, ale kolem a kolem končí skvělý seriál se ctí a s kvalitou. Tom Ellis mi jako Lucifer bude strašně chybět, stejně tak velká část osazenstva si mě za těch skoro 100 dílů získala a nenápadně budu pokukovat po dalších jejich filmech a seriálech. Takže abych to ukončil v duchu předchozího komentáře - Lucifer mě neuvěřitelně bavil! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Wiseman nezahálí. Po Sleepy Hollow nám připravil další "možná" pecku. Ještě si počkám na víc dílů, zatím to má solidní náběh, ale Lucifer by měl trošičku zvýšit skill. Nicméně, příjemné překvapení a těším se na další pekelný part..... První série boží, druhá začíná nadějně. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pilot: Prozatím snad jen tolik, že budu doufat v to, že si plný počet seriál plně zaslouží a nebudu muset osekávat hvězdy. Zatím tedy maximální spokojenost. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice by to v průměru bylo za 4*, ale jako celku tomu prostě musím napálit i tu pátou. Generická, klasická, béčková CSIčková nadpřirozená kriminálka v průběhu postupně povýšená na něco ukrutně zábavnýho a návykovýho, díky neskutečně napsaným postavám a chemii mezi nima. A pokud mluvím o postavách, tak nemám na mysli jen ústřední duo, ale prakticky všechny hlavní i podpůrný účastníky, který si dokážou získat sympatie diváka tak snadno, že by ve Game of thrones vydržely naživu ještě kratší dobu než princ Oberyn. A ve výsledku je mně vlastně úplně jedno, že to prej s komiksovou předlohou má pramálo společnýho. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Surprise! Upřímně jsem čekala hroznou zhovadilost nebo přinejmenším cosi připomínající seriál Měsíční svit, ale tahle Kriminálka Peklo mě fakt pobavila. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Po řadě doporučení jsem se odhodlal podívat a nelituji toho. První dva díly totál bomba, pak trošku slabší, ale čím blíže konci, tím zase lepší a lepší. Komediálnost Toma Ellise famózní jak si to dává, asi lepší herec by se na tuhle roli nehodil. Krásná policistka L. German, trošku mě mrzí, že tam nebyla muchlovačka, mě by se tam i líbila, nu což další série na dohled. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Lucifer mě upoutal už od svého pilotního dílu, což se stává jen zřídka. Jeho postava je mi velmi sympatická jeho humor a narcismus mě uchvátil, spolu s jeho schopnostmi. Příběh se rozvíjí svižným tempem a jeho "kolegyně" ho skvěle doplnuje je jeho přesným opakem. Celkově tento žánr mě vždy uchvacoval a Lucifer je skvělým zástupcem tohoto žánru. Jediné co mě u tohoto seriálu mrzí je že přibližně v polovině série upadá humor, ale tento seriál má dokonale zpracované postavy a příběh že to je jen malá vada. ( 26.8.16 až 30.8.16/1série ) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Po pilotu pět, když tak se to změní... chemie mezi hl. hrdiny fantastická, cynickéaž ke stropu, nebere se to vážně a jsou tam krásní a mladí lidé... ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

presne tyden mi trvalo si pustit vsech 5. serii. dohromady jsem na Luciferovi stravila vice nez 47 HODIN a CHCI VIC! wow. milovala jsem to od prvniho dilu - bylo to too good to be true, takze jsem se bala, ze se to zhorsi. a bohuzel zhorsilo. 3. serie ze zacatku byla uzasna, ale pak se z toho stala docela nudna zalezitost. u 4. serie to bylo zase naopak, nejdriv nuda, pak to bylo zas skvele. pro me byla nejlepsi 1. a 2. serie, ale 5. byla taky moc skvela! OK, let’s talk about Tom Ellis. vydech, nadech.... JAK NEKDO MUZE BYT TAK DOKONALY???!?!!?!?!!! proste i kdyz byla epizoda nudna, tak on ji vzdycky dokazal ozivit. what an incredible choice of actor❤️ Lucifer vzdy zustane moji fav postavou, ale druha bude urcite Ella✨ tohle byla fakt sranda sledovat.. ty hlasky, postavy - tenhle serial ve me probudil tolik emoci, proboha. a taky jsem se trosku priucila o bibli! a to vsechno jen kvuli jednomu dablovi.......😈 btw pokud neshipujes Deckerstar, tak ses pro me mrtvej muz. nebo andel. nebo demon. vyber si co chces👊🏻 UPDATE 1: 5. serie je za mnou; s koncem jsem spoko, mooc se tesim na 6. serii!👼🏻 UPDATE 2: konec jsem si predstavovala jinak, ale i tak to bylo krasny… dekuju♥️ ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mile mne překvapilo, že jde víceméně o krimi seriál, vůbec jsem to nečekal, protože kdyby tomu tak nebylo tak je to typický seriál, který by časem nabral na nesmyslech a stal se přeplácaným. Herec Lucifera se do své postavy fakt vžil a neskutečně jsem si jeho herecké výkony užíval. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

1. série: Co říct k Luciferovi? Především to, že to není bezchybný počin. Je zde pár dílů, které nebavily ani mne, a to, že mě v tomto případě jen tak něco nerozhodilo. Ale až jen na pár epizod slabších je tenhle seriál neskutečná pecka. Kombinuje jisté napětí, akci, humor a příběh, který se mi líbí. Buduje lásku k hlavnímu charakteru i k lidem a démonům okolo něj. Příběh má hlavu i patu a mísí se v něm vše, co mě učinilo šťastným. Lucifa je vskutku pecka, která mne opravdu překvapila a já jen můžu doufat, že druhá série nám přinese ještě větší nášup, protože to na to opravdu vypadá. 2. série: Pokud bych měl nějak zhodnotit celou druhou sérii, tak vlastně ani nemůžu. Jelikož tvůrci jsou vypatlaná banda hovad, který shledává potěšení v tom vydávat sérii jednoho seriálu po kouskách. S tím, že prvních asi deset dílů odvysílá na začátku, pak další tři po dvou měsících, pak dva po měsíce a pak zbytek v podobě tří epizod asi za další tři měsíce. Takže jeden seriál sledujete skoro rok. Což je samo o sobě pro inteligenci úrovně mouchy. Ani nemluvím o tom, že jsem se právě nasral na tom, že jsem zjistil, že jsem ani jeden díl někdy uprostřed série neviděl. A ani mi to nějak extra nevadilo. Naopak. Fakt. Nechci být sprostý, ale v tomto případě to ani nejde. Dokázal bych si představit, že bych život bez třetí série zvládal totálně na pohodu. Ani nevím jak mám sérii hodnotit jako takovou. Příběhově ne nějak extrémně zajímavě a i když poslední díl byl super, tak stále nevím, co si představit to, o čem bude série třetí. Na asi uvidíme. ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama