Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze (399)

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys!=') Tohle peklo, s nápaditými rozhovory ale s ubíjejíce nudnou a stereotypní dramatikou, přes víc než osm dílů nevydržím. Snažila jsem se...ale! Stereotyp je peklo... ()

mikessc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná namotávka toto a Dexter sú moje 2 najlepšie seriály čo som videl. Zlo trestá zlo a to sa nedá nemat rád:-) Prvá séria fantastická a už finišujem druhú a stále kvalitka, ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Serial ktory ma bavil a s prestavkami sa nan dalo pozerat pocas celej zimy. Urcite odporucam a zasluzi si aspon 4*. Fantasy detektivka s fakt vtipnymi hlaskami, tym sa hadam ani neda co pokazit. Postavy kompatibilne, herci prijemni, len mi trosku vadilo, ze dej bol trosku vlačny, ku koncu som pozerala diely uz skor zo zotrvacnosti. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Jako takhle - dávám 4 hvězdičky, protože se mi líbí nápad a zpracování. Také mě trochu cynicky baví fakt, že aby Američané sehnali sexy chlapa, musí sáhnout po Britovi, ještě k tmu Velšanovi. Co mě ale trápí (a je to pravda dost podstatné) je repetitivnos - přestala jsem sledovat po pár dílech, protože princip se stále opakuje. Ale je to krásně natočené, svěží úplně moderní seriál. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po půlce třetí řady - neznám komiksovou předlohu, nicméně seriál působí hodně ... lacině. Celý stojí na nějaké chemii mezi policajtkou a Luciferem a postupném odhalování/neodhalování pravdy, nicméně všechno je tak strašně průhledný, prvoplánovitý a klišoidní ... Kriminální zápletky jednotlivých dílů jsou jenom primitivní vata, stále stejná šablona, takže stačí pár scén a je jasné, kdo bude vrah (ne, nikdy to není první, druhý, ani třetí podezřelý, haha). Je nalajnováno, co bude Lucifer dělat (od třetí série je to ještě jednodušší, protože se v ní chová převážně jako infatilní debil, který popírá celý svůj předchozí vývoj), jak se bude chovat Chloe. Herecké výkony postavené jen na hezkých tvářičkách, ale jinak k uzoufání. Do toho pár rádoby hlubokých myšlenek, v jednom kuse nasraný (a tím i nudný) Lucifer, který tu řve, tu s někým praští, tu na někoho bafne, tu zase a opět nechápe, v posledních sériích zase jenom háže smutné pohledy a neví si rady, co se sebou ... je to taková směska Painkiller Jane, Castla na zabití, Kriminálky L. A. a Agentů SHIELD. A je to hlavně TAK STRAŠNĚ PODLE ŠABLONY, v každé další epizodě víc a víc, navíc od třetí série k nudnému vyšetřování přibude takové to už 100x použité "něco se v případu stane a díky tomu někomu něco dojde". Všechny hlavní postavy jsou modelové a modelky dokonale oblečené a nalíčené, žádná samozřejmě neumírá, protože se vždycky nějak vymyslí, jak to zkoulet, když se děj začne zadrhávat a nudit, přihodí se tu a tam nová postava, vyrobí se nějaká drobná vedlejší linka nebo nějaký nečekaný zvrat, okoření se to pár mytologickýma blbostma, aby jako nějaká hloubka, že jo, a jede se nanovo, Luci s Chloe chvíli jsou, chvíli ne, a tak furt dokola, to už tu taky bylo stokrát a po pátém twistu už to prostě nudí. Do toho taková ta uřvaná hudba, rychlý střihy, průlety, konverzační přestřelky vysoké kadence, prostě produkce Bruckheimera se nezapře. No jo, otázka je, proč se na něj vůbec koukám, když mi nic, ale vůbec nic nedá ... asi proto, proč se na něj dívá půlka jiných a proč tyhle béčka stále vydělávají majlant - pro chlapy jsou tam pěkný holky, pro ženský jsou tam hezcí chlapi, občas opravdu pobaví a primitivní děj je přesně to, co občas potřebujeme po práci k vypláchnutí mozku. K ničemu jinému tenhle seriál není. Zcela souhlasím s Mertaxem, Falconicou a 3 AM Code níže. A nechápu to docela vysoké hodnocení. Od třech hvězd nahoru podle mne musí mít seriál přidanou hodnotu, musí zanechat náměty k přemýšlení nebo mít alespoň vysokou estetickou či uměleckou úroveň, ne být pouze hloupoučkou zábavnou jednohubkou k resetu neuronů. Bohudík za seriály, které jsou ochotné se z té šablonovitosti vymanit. S01-75%, S02-65%, S03-55%, S04-už si nepamatuju, S05-45%, S06-60% ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Pán podsvětí, na menší dovolené kde si dělá co chce, kdy chce a nebere ohledy na nikoho a na nic. Tohle je ''pekelná'' jízda. Tom Ellis je fantastickej v této roli, rozhodně ten seriál potahal. ()

a0001 odpad!

všechny recenze uživatele

Lucifer je preafektovaný napúdrovaný metrosexual s homosexuálnym prízvukom a gestikuláciou? Navyše trápny, naivný, dementný príbeh. Otras. 0% ()

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lucifer je takový ten seriál, který si pustím jednou a stačí mi to, i když se mi hrozně líbil a nehorázně jsem se u něj bavil. Není to žádný masterpiece, ale je to originální a zábavný. Nikdy jsem si nepředstavoval ďábla v lidské podobě a s poměrně lidskou povahou. No a tento seriál mi krásně předvedl, jak by to mohlo vypadat. Většinu postav jsem si oblíbil už hned v pilotním díle (nejvíc Maze) a s žádnou postavou jsem neměl nějak moc velký problém. Seriál bohužel obsahuje několik doplňkových dílů, které mi přijdou úplně zbytečné (většina z nich jsou ve třetí sérii). Jinak i v páté sérii Lucifer neklesl na kvalitě a doufám, že se tak nestane a seriál bude někdy v budoucnu ukončen s pořádným závěrem. Skvělý seriál 8/10 ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já si ten seriál zamiloval! Snad nikdy předtím jsem nějaký seriál nehltal tak jako Lucifera. Dostal jsem se k němu až nedávno, takže mě čekalo přes 70 epizod. A s každým dalším dílem jsem se do toho zažíral čím dál víc. Hned po práci jsem jel až do večera maraton alespoň 5 dílů. Strašně moc se mi líbí snad všechny dějové linky. Nejvíc ze všeho jsem se těšil na to, až Chloe konečně uvidí toho pravého Lucifera a uvěří mu. Miluju tu chemii mezi Luciferem a Chloe, miluju tu Luciferovu bravurně zahranou povahu. Líbí se mi, že jsou ty postavy opravdu detailně propracované. Žádný seriál mě předtím takhle emočně nevyždímal. Nevím proč, ale když se pomalu blížila pátá série ke konci (myslím ke konci 1. části), tak jsem z toho byl celý špatný a bylo mi až do breku. A vlastně doteď mám z toho takovou špatnou náladu. Cítil jsem se být součástí toho seriálu. Zkrátka jsem se do toho seriálu vžil trošku víc než by bylo zdrávo... Nemůžu se dočkat dalších dílů, ale už teď pomalu začínám cítit smutek, že to bude jen pár dílů a pak konec. Pak ještě snad šestá série, ale to už bude úplný konec. Tak či tak se jedná o jeden z nejlepších a mých nejoblíbenějších seriálů, ke kterému se budu rád a často vracet. Rozhodně doporučuji! ()

holka218 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvních dvou sérií jsem byla opravdu nadšená. Bohužel u třetí série mě nadšení nějak opustilo a seriál se pro mě stal průměrným. Myslím, že tvůrci se snažili seriál udržet až moc dlouho a nějakých 90 dílů mu moc neprospělo. Hlavní dějová linka už v posledních dílech totálně převálcovala vše ostatní a chybělo mi tam i vyšetřování klasických případů. Musím ale říct, že Tom Ellis byl vážně skvělá volba. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odešel z pekla na zem, aby si otevřel klub a žil si hříšný lidský život. Dávno předtím než Lucifera převzal Netflix byl tenhle pekelník jedním z těch nejpoutavějších z aktuálně vysílaných seriálů. A co začalo jako velmi volná adaptace z pera Neila Gaimana, došlo do bodu, kdy jsem se těšil na každou novou epizodu. Lucifer upoutal především vykreslením hlavního hrdiny, který svým ďábelským charakterem zvládal vlastně sám utáhnout celou show. Z vtipné premisy, v níž ďábel sejde ze svého úkolu starat se v pekle o hříšníky a vystoupí v neodolatelné lidské postavě na Zem, aby se bavil, si dokázal seriál vybudovat plnohodnotný kriminální nádech. Lucifer upoutá svým mixem nadpřirozena s naším běžným světem, jejichž střety ale nejsou klíčem v kouzlu seriálu. Ne, Lucifer je v první řadě o postavách a o obrácení paradigmatu o tom, že ďábel je zlo.. Není chyba k projektu usednout jako k epizodní zábavě, v níž si jako v každé kriminálce vyřešíte rutinní případ, ale teprve ten plnohodnotný zážitek dostáváte, až když Lucifera začnete vnímat jako osobní pouť hlavních hrdinů za lepšími životy, v níž opravdu poznají, co jsou skutečně zač, a co je v životě důležité.. /1. série/ - Bez větších očekávání získáváte možnost proniknout do další kriminálky, kterou sem tam překříží nějaká vyšší moc. Akorát, že Lucifer je napoprvé tak sobecký, až z toho dělá svoji největší výhodu. Z vzájemně prospěšné spolupráce Lucifera s policejním oddělením v LA v čele s celkem hot kolegyní detektivem Chloe, kam si ďábel zajel vybrat dovolenou, se vyklubává série případů, které Lucifer musí pro svůj osobní život vyřešit. Ale copak může Lucifer nechat peklo bez dozoru? Ne, to si rozhodně nemyslí jeho andělský bratr Amanediel, který sestoupil z nebes, aby Lucifera doprovodil do svého předurčeného postavení. Jenže pro ďábla samotného není nic lákavějšího než za každou cenu se vzepřít boží vůli.. Vynikající jak po epizodní, tak především po příběhové lince linoucí se celou sérií, která nabídne hned několik intrikářských kousků a odhalení... /2. série/ - Ukazuje se, že tvůrci výborně zvládají balancovat mezi osobním a profesním životem Lucifera. Jak naznačil závěr minulé série, tak do vyhroceného vztahu dvou nesmrtelných bratrů vstupuje nový hráč, jejich samotná Matka. Tu kdysi Bůh zavrhl do pekla, aby se z něj po tolika letech nyní zvládla dostat a vydat se na Zemi za pomstou.. Jednotlivé epizodní případy ustupují hlavní lince okolo třetího člena rodiny, který přišel okusit pozemský život. Větší důraz na nebeskou podstatu nejstarší rodiny napříč časem a vztahů mezi jejími figurami. Nová postava Matky dodává do série vlastní intriky, osobní tajemné motivace a celkově nepředvídatelnost, kam se příběh line. Ale co nezklame, je příchod forenzní specialistky Elly, která svojí dobrotou a roztomilostí je okamžitě v srdíčku. A navíc to celé poprvé i s božím doprovodem. /3. série/ - První značný ústup z nastavených kvalit a z hlediska tvůrčích rozhodnutí jeden přešlap za druhým. Více epizod, slabší hlavní linka, která se neodhaluje postupně, ale pokaždé jen po nějakém čase dalším větším twistem. Nováček v podobě velitele Marcuse Pierce má jasně nejzajímavější pokusy o změnění nastolené šablony. Ovšem ani on, ani cokoli jiného nemá v tak roztahané sérii šanci svoje úmysly zúdernit. Případy jsou rutinní a příběhová linka je po většinu času hodně upozaděna a navíc je pokaždé její vyvrcholení oddáleno dalším odhalením, které přepisuje, o co v sérii jde. Vrchol navíc paradoxně (z důvodu plánovaného konce od Foxu) přichází ještě před finále, a proto poslední dvě epizody nejsou kdovíco. Nedaří se seriál ani načrtnuté charaktery řádně uzavřít a vycházejí z toho jen zpětně naprosto zbytečné filler epizody. Ale vrací se Charlotte, která po své vlastní ose dochází asi nejsilnějších momentů napříč sérií.. /4. série/ - Vymodlený přechod na Netflix seriál změnil a ani nyní po letech se fanoušci nemohou dohodnout, zda tehdy Lucifer udělal krok tím správným směrem. Co začalo jako spíše kriminální seriál, který Lucifer pravidelně zpestřoval svojí excentričností, se změnilo v přímočarou každou epizodou navazující jízdu. Vměstnává se Eva, která vrací Luciferovi šťávu, jakou měl v první sérii, než začal brát život a práci vážně. Lucifer stojí před volbou, co chce od života a jakou pozici v něm má mít Chloe, a zda má opravdu moc se vzepřít svému předurčenému postavení.. Odklon od svojí vlastní identity projektu a pokus o více fantasy seriál cílený na Lucifera samotného. Dokáže Lucifer prozřít a najít si své místo? A kdo bude po jeho boku Chloe nebo Eve?.. Pořád si stojím za tím, že jde o možná jednu z nejlepších sérií napříč seriály vůbec! Tady to mělo končit, ne šťastně, ale takhle opravdově.. /5. série/ - Nebyl důvod pochybovat, Netflix minule ukázal, že ví, proč se seriálu ujal. Ale v pátém pokusu už Lucifer naráží na svoje limity. Postavám se do cesty připlete další zkažený sourozenec, tentokrát Luciferovo dvojče Michael, aby konečně svou opovážlivostí vůči rodině odhodlal Boha sejít na Zem a přinutit ho poprvé za takovou dobu konat.. Je zcela zřetelné, jak si Netflix rozdělil sérii na dvě části, v níž vlastně řeší dvě samostatné linky. Nejprve závistivý vztah mezi dvojčaty Michaelem a Luciferem, a pak následně Luciferův nový osud stát se samotným božím nástupcem. Bůh se tu nikdy nemusel objevit, ale určitě druhá část s ním měla daleko větší smysl, než o co se pokoušel Michael. Ne všechna rozhodnutí dávaly smysl, ale v páté sérii rozdělila nejen ji samotnou, ale i mě v názoru na ni.. /6. série/ - Co jednou Netflix vytáhl z hrobu, se nyní hodlá znovu pochovat. A Lucifer ve svojí finální sérii dostává to nejslabší, co bylo možné vidět od přechodu k jinému vydavateli. Na návštěvu přichází další člen rodiny, jen tentokrát je to Rory, dcera Lucifera a Chloe, která cestovala časem, aby poznala svoje rodiče v těch nejšťastnějších časech. Když si odmyslím drzost téhle manipulace s časem, v níž jsou teda boží tvorové mocnější než vesmírné zákony, stejně šestá série není bez chybičky a je podobně jako v minulé sérii cítit, že Netflix úplně neví, jak se světem okolo Lucifera pracovat, což mohlo vyřešit spojení páté a šesté série.. Uzavření se ale povedlo! Dan dostal naprosto zničující konec, který mi připomněl, v čem seriál za ty roky exceloval.. A co Lucifer, co Chloe? Zakončení jaké jsem ani nevěděl, že ho chci a přitom bylo od začátku jasné. Slzy tečou a tečou.. // Lucifer je pro mě úkaz, jak se dá pracovat se spíše televizně laděným seriálem, který umí uspokojit epizodním příběhem, ale zároveň nemá problém budovat něco většího napříč celou jednotlivou sérií. Zpětně miluji, kam se postavy dostaly a jakou cestu za ty roky ušly, ať už se dožily závěru či nikoli. Do čtvrté série skoro nedám na seriál dopustit. Žeru jeho prolínání reálného a biblického, respektuji šikovně Biblí podloženou mytologii a zručnost s jakou je tvůrci zakomponovali do příběhu. Měl jsem rád jeho často povrchní kriminální případy, prožíval jsem ty velké linky napříč sériemi a nemohl jsem se dočkat tíženého závěru.. Lucifer mě tolik let bavil a opakovaně k němu moc rád usednu, anebo ho jinému zase s láskou doporučím. Změnil pojetí pekla a ďábla, jak se na něj dívám. A bylo to krásné! P.S. Tom Ellis to stárnutí hraje, on tím ďáblem mezi námi je i ve skutečnosti. // Nejoblíbenější postavy - Lucifer Morningstar (Tom Ellis), Ella Lopez (Aimee Garcia) a Mazikeen Smith (Lesley-Ann Brandt). --- 1. série - 100%. 2. série - 100%. 3. série - 75%. 4. série - 100!%. 5. série - 85%. 6. série - 80%. HELL YES! () (méně) (více)

lukasssko 

všechny recenze uživatele

Úžasné, po prvej časti som úplne nadšený a nemôžem sa dočkať ďalších. Tom Ellis je super a je vidieť že si svoju rolu užíva. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zkusil a musím říct, že jsem to takové nečekal. Trošku zaspoileruju, tak bacha. Čekal jsem, že Lucifer bude to kým je tajit. A ejhle on to netají, ba naopak všem to říká s tou britskou suchou grimasou a on mu nikdo nevěří samozřejmě. Nejlepší byl začátek, když ho za vysokou rychlost zastavil strážník :D ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak velké zklamání, až se mi chce plakat. Přiblblá detektivka, která docela zabíjí svůj supernaturální i komediální potenciál v nedostatku peněz a nápadu. ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama