Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 2
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze (400)

teutates

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom pilot a mam dost (jo, jo vinny v plném rozsahu). Trapný pan pekel dostal ke všem těm darům od otce boha ještě i ironii, šarm, smysl pro pravdomluvnost a v neposlední řadě kriminální čuch. Připomíná mi to scénář na Porn Awards jen chybí sex... 1/10 (určitě nebude) ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Lucifer Lucifer Lucifer, konečně, cestuje dimenzemi, objevují se tam mýtické bytosti z nejrůznějších náboženství Loki, Odin, démoni, armáda andělů, duchové, předpeklí, Peklo, Nebe, jsoucno, který si Lucifer a Elaine vytvoří, Fenris trhající menší bohy na kusy, Jill Presto posedlá starými bohy Basano, vtipní malí otravní démoni Gaudie a Spera, cestování do Dómu Ticha a jejich zničení, cesta za Michaelem a pokec s Bohem, boj mezi Luciferem a Michaelem u Yggdrasilu a Michaelovo zabití a vyvrcholení v podobě války Nebeských zástupů, Pekelných zástupů se Zatracnými proti armádě Lilith a její Lilim a samozřejmě sám úžasný arogantní Lucifer no prostě výborný komiks, na kterým tahle neskutečně tuctová sračka jen parazituje a všichni komu stačí málo si nad seriálem leští ptáky. Snad jste si nemysleli, že je řeč o seriálu, dnes letí laciná klišé zábava. Další tuctová Kriminálka kde hlavní herec otravuje se svým laciným charismatem, otravným přízvukem a debilními hláškami a do toho tam nesmí chybět emancipovaná blbka, která by bez něj nezvládla vyšetřit ani ten nejstupidnější případ, takže tu máme CSI Lux nebo jinou pseudo kriminálku, kterých televize vysere ročně kýbl. Největší výtěr předlohou, co jsem zatím viděl. Prosím, nesahejte mi na Sandmana. Největší škoda seriálu je ta, že nikdy neuvidíme seriál podle komiksu Lucifer se vším všudy protože tu máme přeci tento pseudo kriminální hnůj ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Z prvních dílů jsem byl asi tak nadšenej jako většina lidí tady, ale pravda je, že se seriál brzy okouká a po pár dílech už nepřináší nic novýho. Lucifer je frajer, Chloe moc pěkná, chemie mezi nima dobrá, ale případy jsou na úrovni V.I.P vražd na primě. Na druhou stranu, je to DC Comics, takže některý věci, u kterejch kroutim hlavou nad jejich nesmyslností, se musí odpustit... Stejně jak třeba v Gothamu je tu zbytečně moc jasnejch věcí, který se zbytečně vysvětlujou, ale to k těm komiksárnám asi patří. Chybí mi tam nějaký silnější průběžný děj, aby z toho nebyla Kriminálka Las Vegas (Los Angeles v tomto případě). Popravdě nevidim moc rozdíl mezi Luciferem, Mentalistou nebo Dexterem... Až na to, že Mentalista mě baví víc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Uznávam isté pochybenia či drobné kotrmelce, ale napokon ktorý seriál sa im nevyhne..!? Lucifer je vtipná, bonmotová záležitosť, kde osobné "doťahovačky" medzi obomi hlavnými predstaviteľmi majú prednosť pred samotnými detektívnymi prípadmi. Mne sa táto hra páčila a teším sa na ďaľšiu sériu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ono je to vtipné, dravé, správně ulítlé a občas nekorektní, Tom Ellis si to užívá, ale žel časem se tento koncept stále více vyčerpává, a zůstávají pátrání, která ne vždy jsou nějak zajímavá, a to dilema, zda se vrátit do pekla, nebo ne (všem je nám jasné, že ne, minimálně do sedmé, osmé sezóny nebo dokud se budou diváci dívat). A vlastně mi nakonec vadí i ten koncept Lucifera - když to vezmete, tak vážně dělá jen dobré skutky a jeho proradná povaha se projevuje jen nutností sexu. Co by ďábla nutilo chovat se div ne ctnostně, pomáhat lidem, snažit se odhalovat vrahy, odhalovat tajné sny lidí? Naopak by přece měl stát po boku zločinců, ctnostné svádět a tak. Prostě máme před sebou jen jakéhosi střeleného pošuka, který je čistě náhodou nesmrtelný, věci nekorektně komentuje, sex se ženami vyhledává, ale rovnou z něho dělat lucifera, ts ts, tfuj. Vrátím se k Al Pacinově verzi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál je to průměrný, zápletky jednotlivých dílů nic moc, ale díky postavě nádherně cynického amatérského vyšetřovatele Lucifera je to zábavná podívaná. Jeho samozřejmá sobeckost, přímočarý přístup ke všem problémům a totální upřímnost dělají ze série zábavné pokoukání. Zaujalo mě a rozveselilo, jak Tom Ellis dokázal Lucifera zahrát mužně, přestože ho vyšperkoval i dost zženštilými prvky. Okázale ladná gesta, vlnivé pohyby… Tom Ellis má výhodu v tom, jak mužně vypadá, u jiného herce by to prošlo stěží. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Peklo našlo svou neodolatelnou tvář. My, co kariéru Toma Ellise sledujeme od samého počátku, jsme nikdy ani na vteřinu nezapochybovali, že se do něho Amerika jednou zakouká na první pohled, ale takhle sebevědomý debut mě přesto jaksi příjemně překvapil. Dechberoucí jistota a charisma ve všech polohách, temnota tak podpovrchová, jak jen to jde. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Chci být taky Lucifer aspon umět co on, prostě tohle můžu a hodně tenhle borec se mi zamluvil už od první chvíle velice spokojený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale s Gaimanem jsem do kontaktu několikrát přišel a něco mi říká, že tenhle Lucifer má k tomu jeho docela daleko. Ale to mi nezabránilo v tom, abych se bavil. Ti, co tvrdí, že je to jen další kriminálka, která se od těch ostatních liší jen tím, že tu Lucifer občas použije svých nadpřirozených schopností, mají do určité míry pravdu, ale to zase neznamená, že by to nebyla kriminálka dobrá a to především díky Ellisovi, který si svou roli výsostně užívá. Jo, občas může působit protivně to neustále hledání sebe sama, ale v podání tohoto pekelníka to působí vesměs vtipně a skvěle mu přihrávají i zúčastněné dámy, ze kterých mě nejvíc bavila až ta třetí vzadu Rachael Harris v roli psycholožky. A tak jediné, co se opravdu nepovedlo, byla silně protivná postava anděla, samozřejmě v podání černocha. Suma sumárum slušná práce a těším se na další řadu. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hank Moody po Luciferovsku. Pre mňa ale veľké sklamanie. Komiks od MIke Careyho považujem za jednu z najvýznamnejších prác na poli komiksu a postava stvorená Neil Gaimanom mala veľký potenciál stať sa pamätnou. Komiks je temný, plný bohov, démonov a dimenzií. Zatiaľ čo seriál je úplne mimo. Netvrdím že je to zlé. Že to nefunguje, alebo že sa to nedá pozerať. Ale predstavte si že niekto zoberie niečo čo máte radi a spraví z toho niečo úplne iné. Constantine odkazoval ku konkrétnym dielom svojej komiksovej série. Bavil ma. Mal nábeh spraviť z druhej série parafrázu na americkú gotiku od Moorea. Ale zrušili ho. A tak si povedali, čo takto spraviť niečo temné na veselú nôtu. Dávam priemer lebo to pozerateľné v malých dávkach je. To ale neznamená že odpustím seriálu to, že som 13 dielov čakal niečo veľkolepé čo som nedostal. 1.séria 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Diabolský námet nemôže nezaujať. Lucifer výrazne pripomína seriál Castle na zabití. Aj tu je dvojica vyšetrovateľov v rámci ktorej je muž bohémsky, nad vecou a žena so zásadami, rešpektujúca pravidlá. Len teda dostávate nadprirodzenú nadstavbu. Bohužiaľ detektívna časť tvorí 2/3 času a jej úroveň je veľmi podpriemerná. Objaví sa jasný podozrivý, ktorý následne poskytne tip na toho správneho podozrivého. Táto šablóna sa neustále opakuje. Vyšetrovanie je v podstate nutná vyplňujúca vata do ktorej sú skromne dávkované vsuvky z pekla. Bohužiaľ stvárnenie samotného Lucifera mi nesadlo. Často pôsobí ako hlupák a občas pôsobí ako hlučný gay. Ďalším problémom je Lauren German. Jej herectvo zapadá do úrovne Penny z Teorie velkého třesku. Za mňa ultra tuctový seriál, ktorý sľubuje niečo, na čo nemá kapacity. Prekúsať sa prvou sériou bola občas vyložene práca. V dnešnej zlatej ére seriálov niečo také nemá nárok na život v rámci môjho TV sveta. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel, že mají točit seriál podle komiksového majstrštyku od Mikea Careyho, říkal jsem si, že to bude propadák. Pak jsem si přečetl, že namísto ústředního tématu predestinace a vzpoury proti Bohu bude Lucifer potírat zločit v L. A. a utvrdil jsem se v tom, že to bude propadák. Pak jsem viděl trailer a věděl jsem naprosto jistě, že to bude propadák. No, a pak jsem se podíval na první díl a zjistil jsem, že to vypadá na jeden z nejzajímavějších seriálů sezóny. Pokud z rovnice odstraníme jakékoli povědomí o předloze, je to zatraceně dobrá zábava. Prozatím tápavé čtyři - uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. --- update: Tak bohužel, nastavenou laťku Lucifer nepřeskočil. Vlastně jde o dost tuctovou kriminálku v epizodickém stylu CSI, jen bez moderních vymožeností a s netypickým hlavním hrdinou. Postavy zůstaly ploché, Lucifer je namísto masterminda tápavej moula, kterej si nedokáže zorganizovat ani osobní život, natož aby řešil, jak se vyvázat z Božího jha (což je hlavní zápletka komiksové předlohy). A to nejhorší nakonec - i dobře napsaných, vtipných dialogů výrazně ubylo. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pilot hodně dobrý, tak jdeme do toho! První a druhá sezóna fajn, třetí - už to proboha utněte, takové scenáristické trápení se jen tak nevidí. Ukončení bude rána z milosti. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle všeho, co jsem slyšel, Lucifer svou předlohu příliš nepřipomíná (nevím, zatím jsem nečetl), ale jako další ze série krimi seriálů s dvojicí vyšetřovatelů, kdy jeden není od policie a je na něm něco divného, to funguje dobře. Lucifer s tváří Toma Ellise je sympaťák a jeho parťacka od policie ho skvěle doplňuje. Jsem rád, že tu nechybí vtip, hlavně scéna na svatbě byla skvělá. Určitě se těším na další díly. Po pilotu 85 % Edit První série za mnou a jsem spokojený, i když byla trochu rozporuplná. Po pilotu totiž následoval trochu sešup (kromě dílů s křídly) a pak byly super až poslední díly. S předlohou to sice má společné jen jména tří postav, ale to mi nějak nevadí. Ellisův Lucifer si krade každou scénu pro sebe a i zbytek postav je nakonec fajn. Jen škoda těch propadů. Série 1 - 80 % ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Heh kdo by povedal, ze doktor Rush bude viest akcnejsi zivot nez Lucifer? Celkovo ale pohodicka, Ellis sa na rolu vylozene hodi, modelkovskej policajtke jednoducho vymysleli jednoduchy pribeh ktory to trochu ospravedlnuje a chvalim aj absenciu magickych vizulanych a zvukovych pomocok vo chvilach vyuzivania jeho nadania. A jeho pristup "co riesis, proste ideme dalej" je osviezujuci. Jedna vec mi ale neda pokoj (trochu spoileroidne z pilotu) - ak ho tak stve, ze zli ludia nebudu potrestani, ako by sa mohol uspokojit s popijanim a riesenim nejakych beznych zlocinov z casu na cas, ked jedine co by musel urobit, je odskocit si domov a uzit si ich hromadne? :) Ep02: Jezisku na krizku to je nuda. A Ellis nuteny. Co sa sakra stalo? Nakoniec Luciferovi zda sa odolam. :( ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Lucifera jsem při premiéře vzdal po třech episodách. Původní comics neznám, a faktická absence nadpřirozena v show mne rychle odradila. Velká chyba. Ale jarní večery jsou dlouhé, a tak jsem nakonec neodolal, sezonu tenhle víkend dojel, a jako - wow! Tom Ellis je prostě úžasný i bez hromady speciálních efektů, a jeho odzbrojující upřímnost a ultimátní sebezahleděnost za každých okolností změnila můj pohled i na obecně vžitý koncept ďábla jako takového. Jak sám v jedné episodě říká, ďábel není zlý, však principem Pekla naopak je zlo trestat, a proč u toho ještě navíc nevypadat dobře? Ač technicky je show čistá kriminální procedurálka, chemie hlavních postav je prostě zcela dokonalá, a ze schopnosti Lucifera udělat z každé situace analogii o sobě jsem naprosto okouzlen. Paradoxně tak když se v posledních episodách objeví trocha toho nadpřirozena, co mi nejdřív chybělo, najednou mi tam přišlo tak nějak navíc. Bude zajímavé sledovat, kterým směrem se show pohne v už schválené druhé řadě... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo lidí shledalo pilot naředěnou satanskou mrdkou. Rovněž mě překvapuje, že nikoho netrápí ono kokotské klišé, kdy se charismatický vošoust s různícím se množstvím nadpřirozenosti přidá k sexy emancipované čubce lokální kriminálky a spolu pak brouzdají po L.A. či New Yorku a řeší vraždy. A to hlavní - vono to mezi nima jiskří, ale na šuk si počkáte několik sérií. Komiks jsem nečetl, neboť mi na něj po pivu a cigaretách nezbývají chechtáky. Zato kolegu Sandmana mám v knihovně zastoupeného v kurevském štosu a už léta si nad ním leštím péro jako amiš nad trakařem plným obilí. Většina ohlasů tvrdí, že komiks Lucifer je v genialitě úměrný Sandmanovi a to je vše, co potřebuji. Pochybuji, že předloha byla smutný kříženec Mentalisty a Buffy, přemožitelky upírů a upřímně se divím, že tenhle tuctový kriminální sranec jakéhokoli fanouška předlohy uspokojil. Loňský Constantine byl ve své sebevědomé béčkovitosti alespoň krvavá a všehovšudy zábavná jednohubka. To Lucifer je jen podbízivej sranec vezoucí se na vlně všech těch Castlů, Mentalistů, Monků, Anatomií lží a Foreverů, které několikrát měsíčně necháme běžet v telce, abychom se necítili tak osaměle při žraní večeře. Po páté epizodě na to seru, jsou tisíce lepších způsobů, jak zabít čas. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemná a zábavná oddechovka. Lucifer je super kolík, který si to dává na celý čáře. Samotné detektivní případy jsou sice poměrně jednoduché a dost často je jasné, kdo je ten vrah, ale na tom vůbec nesejde, protože celé je to o Luciferovi a jeho frajerství. Těším se na druhou sérii. ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama