Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 2
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze (399)

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po zkouknutí uniklého pilotu to vypadá, že jsem si na další seriálovou sezónu našla oddechovou alternativu k Forever. Námětem je to dost podobné, další pohledná mladá policajtka a nadpřirozený chlápek s charisma tak velkým, že jsem ochotná přejít fakt, že ten detektivní případ, co spolu řešili, byl výrazně banální, stejně jako rodinné pozadí hlavní hrdinky. Toma Ellise mám zafixovaného jako poněkud zženštilého barmana Garyho z britcomové Mirandy, ale tady mě tedy moc příjemně překvapil. Lucifer je v jeho podání pohodovej, v podstatě dobráckej týpek s krutopřísnejma hláškama (chlámala jsem se celou epizodu), přímo odzbrojující upřímností a navíc je ještě dost sexy. Těžko hádat jakým směrem se to bude dál ubírat, každopádně se mi často nestává, že bych měla po nějakém pilotu nutkání pustit si to ještě jednou a skoro je mi líto, že musím na další díl čekat nejspíš až na další rok (kdo ví, kdy přesně to FOX nasadí do vysílání). Jasně, je to taková blbinka, ale zatím dost zábavná. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po pilotu dávám plné hodnocení. Stopro budu koukat, až budou seriál ofiko vysílat. Zatím jsem se perfektně bavila. Plno skvělých vtipů a hlavně. Lucifer nemá rád děti! Pro sympaťák :D 5* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

K Luciferovi jsem přistupoval skepticky, protože ve mně ještě hlodala zášť, když v jedné vyřazovačce na fejsbůku vyhrál hned v prvním kole Morningstar nad Ragnarem z Vikingů, kterého považuji za jednu z nejlepších seriálových postav vůbec. Jenže vládce pekla mě brzy uchvátil, fantastický Ellis je jako Lucifer hláškující bůh a kromě sebestřednosti je i neuvěřitelně sympatický a charismatem doslova přetéká. Víceméně celkově casting hlavních rolí se povedl a i když mám pár výtek, hlavně k přibývajícím Andílkům, tak ti hlavní protagonisté se povedly. Celkový princip seriálu už tu několikrát byl - Castle na zabití, Mentalista nebo například Řekni kdo tě zabil - řešení zločinů (vražd) za pomoci neortodoxních metod, které přináší někdo mimo kriminálku. Ellis s Germanovou jsou výborná dvojka, mezi kterou to parádně jiskří a je radost se na jejich vztah dívat. Chápu, že někdo může namítat, že Lucifer občas zajíždí až do telenovelových kolejí, jenže mně osobně to celkem vyhovuje, protože jakmile se jejich relationship finálně vyřeší, povede to nevyhnutelně ke konci seriálu. V půlce 5. série hodnotím plným počtem, 3. série byla lehce slabší, nebo spíš měla více zbytečně výplňkových dílů, což se dá ale odpustit, protože se počítalo s koncem a tvůrci chtěli příběh +/- uzavřít, od 4. to přebral Netfilx a zvýšený budget je znát a návrat k menšímu počtu epizod navrátil Lucifera mezi seriálovou elitu. Možná bych ocenil o něco temnější tón, o něco tvrdšího pekelníka a trochu drsnějšího všeho, od násilí po humor. To ovšem nemění nic na tom, že potřebuju víc tohodle seriálu! Ve zkratce můžu říct asi jen to, že LUCIFER MĚ NEUVĚŘITELNĚ BAVÍ. Edit po 6. sérii: Tak zas o tolik více Lucíka jsme se nedočkali, protože příhodná ďábelská šestka je synonymem pro poslední a více Morningstarových dobrodružství se už, vzhledem k uzavřenému konci, nejspíše nedočkáme. V závěrečné sezóně jsme se zároveň dočkali jednoho skutečného dějového strašáka, tedy timetravelingu. S tím je to vždycky složité a vždycky se najdou nějaké nesrovnalosti, chybky a nesmysly. Najdou se i zde, ale kolem a kolem končí skvělý seriál se ctí a s kvalitou. Tom Ellis mi jako Lucifer bude strašně chybět, stejně tak velká část osazenstva si mě za těch skoro 100 dílů získala a nenápadně budu pokukovat po dalších jejich filmech a seriálech. Takže abych to ukončil v duchu předchozího komentáře - Lucifer mě neuvěřitelně bavil! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Wiseman nezahálí. Po Sleepy Hollow nám připravil další "možná" pecku. Ještě si počkám na víc dílů, zatím to má solidní náběh, ale Lucifer by měl trošičku zvýšit skill. Nicméně, příjemné překvapení a těším se na další pekelný part..... První série boží, druhá začíná nadějně. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím pilotu to v průběhu první série postupně ztrácelo lehkost a vtip, ale poslední díl to trochu napravil a budeme se těšit na 2. sérii ...... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Lucifer to od prvej minúty rozbalí na plné gule a diváka si okamžite získava svojim šarmom a odzbrojujúcimi hláškami. Humorom sa nešetrí a s britským prízvukom Morningstara to všetko znie akosi vtipnejšie. Kasting sa vskutku podaril, najmä medzi hlavnou dvojkou funguje skvelá chémia. Tá bola nanešťastie v niektorých epizódach tým jediným pútavým prvkom. Obrovské zaváhania v prostriedku série, kde boli príbehy nezaujímavé a zbytočné, budú dúfam v ďalšej sérii napravené. Seriálu fandím, takže prikloním sa zatiaľ k lepšiemu hodnoteniu. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pilot: Prozatím snad jen tolik, že budu doufat v to, že si plný počet seriál plně zaslouží a nebudu muset osekávat hvězdy. Zatím tedy maximální spokojenost. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Potenciál námětu je využit tak na 20 %. 1)  Spoiler. Lucifer se přestěhuje do Los Angeles a shodou okolností začíná spolupracovat s vyšetřovatelkou z oddělení vražd. To zní zajímavě a slibuje fajn zážitky. V dalších dílech divák postupně zjišťuje, co Lucifera k tomto kroku vedlo, jak na něj pozemský pobyt působí a co tu vlastně dělá. Děj se rozšiřuje o další postavy z Nebe i Pekla a prolíná se se souběžným policejním vyšetřováním různých případů._____ 2) Nezní to báječně? Pro mne určitě ano. Háček je v tom, že jsem se brzy po začátku začal nudit._____ 3)  Především jednotlivé díly jsou silně repetitivní a připadají mi minimálně o polovinu delší, než by měly být. Postupně jsem se přestal těšit na to, co přijde dál._____ 4)  Silně se mi nelíbil nasládlý blazeovaný projev 38letého Toma Ellise (Lucifer). Měl by být, k čertu, přitažlivý a svůdný a ne slizský a nepříjemný._____ 5)  Spoiler. Policejní vyšetřovatelka nejdříve tupě odmítá myšlenku, že by mohlo jít o skutečného ďábla. Pak ji přijme bez diskuse jako fakt. Potkala ji jedna z nejúžasnějších věcí, která mohla a ona se o ni prakticky vůbec nezajímá. Maximálně se stará o to, aby jí ďábel pomohl vyřešit její případy._____ 7)  40letý Kevin Alejandro (policista Dan) je jediný přitažlivý chlap, kterého jsem zaznamenal._____  8)  Seriál v sobě zahrnuje všechna běžná klišé odpoledních telenovel pro ženy v domácnosti k žehlení. Některé filmové přepisy komiksů se podaří a jiné holt ne. Vydržel jsem deset dílů první řady a pak jsem to vzdal. Když si tak čtu komentář kolegy monologa**, udělal jsem moc dobře. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Adaptace vs comics je samozřejmě 0:1, ale nahlédneme-li na Lucifera jako na prostou televizní zábavu, navíc posunutou do žánru komedie, vychází mi L. pořád o dost lépe než ostatní ostudně nudná seriálová produkce, která se nedá sledovat ani jako podkres pro mytí nádobí nebo jinou bohulibou činnost. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice by to v průměru bylo za 4*, ale jako celku tomu prostě musím napálit i tu pátou. Generická, klasická, béčková CSIčková nadpřirozená kriminálka v průběhu postupně povýšená na něco ukrutně zábavnýho a návykovýho, díky neskutečně napsaným postavám a chemii mezi nima. A pokud mluvím o postavách, tak nemám na mysli jen ústřední duo, ale prakticky všechny hlavní i podpůrný účastníky, který si dokážou získat sympatie diváka tak snadno, že by ve Game of thrones vydržely naživu ještě kratší dobu než princ Oberyn. A ve výsledku je mně vlastně úplně jedno, že to prej s komiksovou předlohou má pramálo společnýho. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodně jem váhala nad hodnocením,nakonec jen tři, protože jakkoliv nadprůměrné byly první dvě řady. A to i přes to, že jsem nebyla dvakrát nadšená do jednotlivých kriminálních případů a bavil mne hlavně ústřední příběh. Třetí série ale byla slabota, slabota, slabota. Z Lucifera se v ní stává ukňouraný neschopný a sebeztrapňující děcko. Tvůrci se tak moc snaží ukázat, jak je emocionálně zkamenělý a jak moc lidskou mentalitu nechápe, že z něj dělají defacto sebeparodickou postavu a vám je za něj prostě jenom trapně, protože se chová jako idiot a jakákoliv chemie mezi ním a Chloe se tím stává naprosto k neuvěření a vynucená. Nicmeně jsem si stahnula kompletní soundtrack. Hell yeah!:-D ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Lucifer mě zaujal hned tím prvním delším trailerem a pilot mě neskutečně chytnul. Převedení komiksu jsem od toho nečekala, protože to by šlo těžko (i s ohledem na peníze), takže jsem z první série nadšená. Na druhou stranu uznávám, že to ideální nebylo, té mystiky tam mohlo být mnohem víc. Ale já to brala jako oddechovku a ta se opravdu vydařila. Plusem je samozřejmě Tom Ellis jako Lucifer a k tomu malá Trixie, u které je škoda, že není v každém díle. Prostořeká démonka Maze je taky skvělá, hlavně v kombinaci s postavami z řad lidí. Co se hodně povedlo, je naprosto trefná hudba, díky níž seriál hodně ožil, a také Luciferovy terapeutické rozhovory a jeho slovní přestřelky s Chloe. První řada měla sem tam své propady, ale druhá série je temnější a já se skvěle bavím. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Surprise! Upřímně jsem čekala hroznou zhovadilost nebo přinejmenším cosi připomínající seriál Měsíční svit, ale tahle Kriminálka Peklo mě fakt pobavila. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Slovy páně Kulyka, tady se nám rodí láska k seriálu. Rodila. Pilot mesršmitu Lucifer v prvním díle hláškoval jak o stopéro, trestal viníky a ojel cokoliv, co dejchalo. Po třetím díle musím rapidně ubrat na hvězdometu, protože z toho vyhřezává jedna z dalších debilních NCIS,nebo podobných pičovin. Zlatej kurva Mentalista. Zatím slabých 60% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Po řadě doporučení jsem se odhodlal podívat a nelituji toho. První dva díly totál bomba, pak trošku slabší, ale čím blíže konci, tím zase lepší a lepší. Komediálnost Toma Ellise famózní jak si to dává, asi lepší herec by se na tuhle roli nehodil. Krásná policistka L. German, trošku mě mrzí, že tam nebyla muchlovačka, mě by se tam i líbila, nu což další série na dohled. ()

Desgenais 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly dialogy svižnější, atmosféra temnější a příběh (v rámci možností fikčního světa) uvěřitelnější, tak bych seriálu klidně odpustil, že Světlonoš není cynický blonďák a Mazekeen má celý obličej. Ale takhle... ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Holky... Která z vás tíhne k tomu vrušujícímu náboji všeho temnýho, hned pouštějte. Balzám na duši. Lucifer, ač se zprvu nezdá jako klasický fešák z podsvětí, si vás během pár okamžiků totálně získá. Z jeho hlášek se válim v jednu chvilku smíchy po podlaze a v druhý chvilce křížim nohy abych neobskočila telku, když nahodí ten svůj mrduhodnej výraz :))) Celkem úspěšně se mi daří vžít se do hlavní ženské postavy a tak hladce prožívám seriál přesně tak jak to miluju. Jako bych byla jeho součást. Nemůžu se dočkat co přinesou další díly! ()

Doudis19

všechny recenze uživatele

Pilot splnil svůj účel a navnadil. Nadpřirozený cynismus hlavní postavy by mohl být tím co tenhle seriál odliší. Navíc pekelné prostředí LA, to by mělo fungovat :-). Uvidíme. ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama