Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer 2
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze (400)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět byl doveden do výsledné podoby na jedničku. Hlavní postava srší šarmem a vtipem, ale trochu se obávám na jak dlouho mu to vystačí. Prvních pár dílů mě bavilo, ale poté už to začala být dost tuctová záležitost, každý díl to samé pořád dokola a maximálně poslední 5 minut každého dílu se děj někam posune. Naštěstí to zachránily poslední dva díly, které byly opravdu výborné a tak se na další sérii můžu těšit. 85% 2. a 3. série šla kvalita trochu dolů, až finále 3. série spravilo pachuť nudy a neustálého opakování. Když už se zdálo, že s Luciferem je konec, vtrhl na scénu Netflix a předvedl nám naprosto skvělou podívanou v 10 dílech, a musím uznat, že ukončení seriálu bylo to nejlepší co ho potkalo. Nový dech Luciferovi relativně vydržel až do konce, i když v některých momentech pokulhával. Ale rozhodně oproti původním sériím nezklamal 85% ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Ústřední postava vládce pekla je skvělá a zábavná. Některé epizody občas trpí tím, čím trpěl Constantine - snahou naroubovat na zábavnou postavu zajímavý detektivní příběh a stihnout ho odvyprávět i vyřešit v omezeném čase. Naštěstí si ale seriál po většinu dílů udržel slušnou kvalitu. Uvidíme co druhá sezóna. Za tu první 4* ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté sérii zvedám hodnocení na čtyři hvězdy. Na začátku seriálu Lucifer ukázal potenciál, jenže ho zabili scénáristi a další. Hodně to sklouzlo do puberťácké roviny typu Arrow. Nadpřirozená zápletka s rozvojem postav na druhé koleji, kdežto hodně bídné detektivní zápletky na koleji první. Tři hvězdy maximálně. Jenže po převzetí Netflixem Lucifer nabral formu, jakou si zaslouží. Jistě, pořád to je tak nějak pro puberťáky, ale je to o úroveň lepší. Scénář je chytrý, je vtipný, staví budování vztahů a nadpřirozenou zápletku do čela a dělá emotivní scény přirozené. Najednou mají všichni herci co hrát a jde to na nich vidět. Jak mě sraly případy v prvních třech řadách, tak zde jsem s tím vlastně v pohodě. Je to, dalo by se říci, vyvážené. Vytkl bych možná jen občasný divný prostřih, záběr kamery nebo že nemohli udělat proměnu na devil face pomocí CGI a ne střihem. Lame. Netflix pro změnu něco neposral a těším se na nášup! Mimochodem Inbar Lavi je absolutní kost! Jak dokonale vytvarované žebírko k smlsnutí... hh ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vtipné, Tom se na roli hodí- je to prostě už od pohledu takovej hodnej hajzlík, ale s hodnocením si počkám ještě na nějaký ten díl, protože rozjetý to je sice slušně, ale je tam něco co mi na tom ne úplně sedí a seriál má našlápnuto na to stát se super podívanou, ale zároveň i hroznou podívanou, no uvidíme jak se s tím tvůrci poperou ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Z okna vyhozený potenciál. Gaimanův Sandman je jedním z nejvýraznějších komixů a Lucifer je v něm parádní postava. Bohužel americká TV produkce se tuhle postavu rozhodla vzít a vrazit ji jako tahák do krimi procedurálky - ano, totéž co CSI, NCIS, Bones, Castle a MILION dalších. Pro televizní stanice jsou krimi procedurálky (a Sitcomy) v podstatě sázka na jistotu - osvědčený recept, který budou ochotně točit donekonečna, protože divák se nemusí do děje nijak investovat a o ničem přemýšlet. Prostě sebou po práci/škole plácne před TV a podívá se na své oblíbené sympatické hrdiny, kteří se trochu pošpičkují a do 45 minut vyřeší případ a natřou to padouchům. "Utratit" postavu Lucifera na tuto zábavu pro masy je hrozná škoda. Sice je stále možné, že seriál zamíří radikálně jiným směrem, ale ta šance je v podstě mizivá. Studia nebudou riskovat konverzi z dojné krávy na nejistou cestu příběhem taženého seriálu. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem seriálu celé dvě řady a musím říct, že ačkoli má seriál jisté kvality asi mě spíše nebaví. Na fantasy je to málo fantasy a na detektivku zase málo napínavé a úplně nejvíc mě tam štve ta romantická linka kdy všichni jedou po všech. Lucifer jako postava je svými hláškami docela zábavná do té doby dokud je na té straně kdy vlastně nerozumí jak normální svět funguje a to je navíc bohužel jediný komediální prvek celého seriálu. Jinak je dost divné, že ostatní nadpozemské bytosti s adaptací problém nemají. Taky mě štvě ta ignorance okolí, ať už se děje cokoli tak to okolí prostě donekonečna ignoruje i když ty výmluvy nedávají sebemeneší smysl. Zábavná jednohubka to je, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to mohlo dopadnout o řád lépe. Lucifer po své 2 série je spíše epizodního charakteru s jednou nevýraznou nosnou linkou která se nese na pozadí a přesto mi druhá série přišla extrémně natahovaná a v určitých aspektech nudná. Když vidím, že další série má dokonce 26 dílů tak se mi do toho tím tuplem nechce. Málokdy se mi to stává, že bych seriál opustil jinak než, že na něj mezi sériemi zapomenu, ale tady zcela otevřeně připouštím, že ačkoli je venku již 6 sérií tak já u druhé končím. ()

Flaveus 

všechny recenze uživatele

První řada vynikající, v druhé pokračuje ve slušné kvalitě. Ve třetí už mírně klesá, hlavně netušim, co měly znamenat epizody 25 a 26, to asi někdo upadl na hlavu. Škoda, že se toho Netflix nechopil mnohem dříve, bylo to třeba. Čtvrtá série měla grády, rozvoj děje a postav a hlavně atmosféru. Konečně mi na postavách začalo pořádně záležet, což je pro mě jeden z důkazů o kvalitě seriálu. Doufám jen, že to vzhledem k poslednímu dílu neznamená konec a seriál bude pokračovat. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších a najoriginálnejších seriálov súčastnosti. Lucifer v podaní Toma Ellisa je úžasný. Lepšieho herca na túto rolu si neviem predstaviť, má šarm, dokáže túto postavu predať a je hlavným ťahúňom celého deja. Vzťah medzi nim a Chloe bol vážne senzačný, takú chémiu, aká panovala medzi nimi, sa len tak nevidí. Spoločne si prešli mnohým a pravda, keby sa dali dokopy skôr, malo by to viacej šťavy a lepšie by to odznelo. Jednotlivé kriminálne zápletky krásne reflektujú problémy v osobnom živote postáv. S fantasy prvkami sa pracuje veľmi dobre a predovšetkým dosť unikátnym spôsobom. Biblické prvky som naozaj ocenil a primárne z nich vychádza všetko to nadprirodzeno. Aj hudba je skvelá. A humor tiež nechýba, nejedenkrát sa kvalitne zasmejete, najlepšie sú bezpochyby tie dvojzmysly. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tu nebylo dlouho. Moc dlouho. Naprosto bezchybný, bombastický pilot, jemuž Lucifer Morningstar vládne železnou pěstí. Scénář Toma Kapinose se nezapře. Prvky Californication sálají nejen z Lucifera aka pekelnického Hanka Moodyho, ale i z jeho luxusního auta, které samozřejmě musí být černý kabriolet. A inspirací pro Lucifera je i Rick Castle, za což dostává další kladné body. Úvodní scéna se ani nedá popsat...prostě COOOOOOL. Solte mi to dál! ()

noby 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě oddechovka, a samozřejmě jde jen o hlavní postavu s vatou okolo. Hlavní postava se ovšem náramně povedla, takže je vše v nejlepším pořádku. Tedy bylo by, kdyby to přeci jen nebylo pořád tak stejné, ale alespoň že zatím neztrácí dech. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Detektivka s prvky sitcomu a náboženským podtextem. Odsoudil bych nakydané evangelium, kdyby to nebyla docela sranda. Mazakiel je skvělá, Lucifer padne Ellisovi jako nic jiného, i doktorka (Harris) se do role dobře položila. Detektivka je spíš taková obyčejná, upozaděná ostatními výkony, Amenadiel mi vyloženě leze na nervy, je to ten typ v kolotoči vlastních iluzí zabředlého fanatika, který nemůžu ani cítit, to znamená, že Woodside to hraje taky dobře a je to vlastně jediná dlouhodobě záporná postava, samozřejmě kromě boha, na kterém ušetřili. Postava, která se neukáže, nepotřebuje honorář, že? Freeman by asi prodražil seriál nad únosnou úroveň. Jak se s dalšími sériemi ukazuje víc andělů a podobných bytostí, tak vic a víc vyplývá, že na nebesích je pěkná partička idiotů.. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Pilot v pořádku. Z komixového Lucifera se mi líbila jen první kniha, takže (ne)věrnost předloze je spíš plus. Lucifer je výborně vybraný a má co hrát. Těším se na seriál. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Lucifer je seriál, který vás od začátku chytne, a baví. Aby Vám po pár dílech navodil pocit, že to sklouzává do totální rutiny, stane se z toho podívaná, která má dokola se opakující schéma, a vy jako divák pořád čekáte kdy se to kurva pořádně rozjede??!! I přesto se na to pořád dívám, takže mě to baví, jo, hlavně proto, že si zde na nic nehrajeme, tvůrci zvolili jednodušší cestu, zbytečně nekombinují, rapidně nezasahují do děje, šetří se zde triky, a vsadili hlavně na dialogy, Lucifer valí jednu hlášku za druhou, a některé jsou opravdu podařené. A když se Lauren German usměje, tak sedáte k pc a hledáte ji nahou na googlu. Nebo můžete zaprodat Luciferovi svoji duši, a on vám ji zařídí, zná vaše nejtajnější tužby, ale to by nesměl být v Los Angeles a řešit případy. Pohodová, klidná kriminálka, podaná humornou formou, která nepřináší bůhvíco, ale přesto vás strašně baví se na ni dívat. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Premisa seriálu mi pripadala ako veľmi tuctová (okrem tej časti s diablom). Ale jeho prevedenie, obzvlášť obsadenie Lucifera, robí zo seriálu niečo originálne a zaujímavé. Je tu vždy záhadný prípad týždňa, ktorý si Lucifer berie ako metaforu o svojom vlastnom živote, sú tu dobré vtipy, geniálna hudba a dlhodobá romantická línia je tiež decentne spracovaná. A keď sa nad tým človek zamýšľa, všetky tie reči o metafyzične majú veľmi zaujímavú a pozitívnu filozofickú myšlienku. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Po pilotu vládne naprosté nadšení. Bavil jsem se celou dobu, až jsem byl překvapen odzbrojující vtipností nejen hlavní postavy. Právě postava Lucifera je klíčová a perfektní, Ellis ji ztvárnil dokonale. Po čtyřech dílech musím krotit své původní nadšení. Ze seriálu se stala jen jiná verze Castla a epizodní zápletky zatím naznačují jen obyčejnou průměrnou krimi s esenci vtipu a nadpřirozena. Série až do konce moc nepředvedla, epizodní zápletky, měnící se Lucifer a linka s Malcolmem moc nenadchly. Finále pak trochu spravilo chuť, ale přeci jen bych ocenil, kdyby byl Lucifer poněkud nekompromisnější a temnějí. První polovina druhé řady pak dějově příliš neoslní, nedaří se to ani lince s Luciferovou rodinou. Na druhou stranu Luciferova osobnost, vtípky, nápaditost a interakce mezi hlavními postavami fungují perfektně a jsou tak hlavní devízou. Skvěle do seriálu zapadla i nová postava Elly a prospěl také větší prostor pro Maze. Tak druhá řada seriálu neubrala na své zábavnosti a nápaditosti, problém jsem trochu měl s unylým ústředním dějem. Hodně se projevuje fakt, že seriál stojí a padá na Luciferovi a ostatní mu jen tak přihrávají. Třetí řada byla nudná a nijaká. Kriminální případy šli zcela stranou a seriál se proměnil na pubertální vztahovou vatu, která měla najednou příliš mnoho zbytečných postav a celkově nic zajímavého nenabídla. Je dobře, že seriál končí, nikdy se mu již nepodařilo dosáhnout kvality pilotního dílu a šlo to s ním jen z kopce. Tak nečekaná čtvrtá řada tak nějak zůstala v průměru, ale zase potěšila. Postava Evy tomu dodala trochu jiný rozměr a vtipnost. Naopak těžce trapná byla celá linka s dítětem. Detektivní případy už šly zcela stranou, což je možná dobře. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Inu, inu...není dobré hodnotit dle prvního dojmu. Leč jsem zůstala (vcelku příjemně) u shlédnutí pilotního dílu s čelistí pokleslou a zapomenouce mrkat, pilotní díl je o přilákání diváka. A aby nezačala sledovanost klesat a představenstvo dané televizní stanice neposlalo k šípku seriál Lucifer stejně rychle, jako dopadl seriál The Messangers nebo Ascension, budou se mít scénaristé co otáčet. Laťku si totiž hned pilotním dílem dali poměrně vysoko... A ač u tohoto seriálu přimhouřím oči a nechám se ráda unést do virtuálního světa stvořeného z faktických nemožností, přehmatů a blábolů zcela vyjímečně bez skřípání zuby, ale s úsměvem, jedna věc mi tam prostě nesedí a světě zboř se, pokud se mýlím: Jaký anděl "Amenadiel"?! A z postavení cherubína a ani serafína by si proti prvnímu a zároveň poslednímu archanděli archandělů ani - takříkajíc - neškrtl. Sražen z Nebes byl "nejsvětějším knížetem Nebeských vojsk" archandělem Michaelem a to ještě z Boží vůle. Čili "vyskakovat" si na Světlonoše, též Jitřenku, by mohl pouze některý z Archandělů (doslovný překlad z řečtiny - Boží posel) a těmi jsou: *Azrael (archanděl smrti - současně také zla), **Gabriel(překlad - Boží síla), Haniel a Oriefiel (poslové dne a noci - Bible naznačuje pvní pohlavní dimorfismus právě u nich. Jsou zde náznak pro ženské pohlaví), Metatron (archanděl Boží moudrosti - její posel), ***Michael (překlad - Bohu podobný), Rafael (překlad - Bůh uzdravuje) Raziel (překlad - Výjev Boží moudrosti), , Uriel(překlad - Průvodce). *Azraelovo místo není zřejmé. Dle výkladu Bible a Talmudu, byl svržen s dalšími padlými anděli. Nicméně, jeho povaha je dvojaká. Vystupuje jako démon(padlý anděl) Zla, ale rovněž jako Bohu poslušný a láskyplný Anděl smrti. ** a *** Gabriel a Michael byli dle Bible i Talmudu těmi, které Bůh povolal ke zničení Sodomy a Gomory. (!) Právě zde se naprosto dokonale drží výkladu obou nejposvátnějších knih lidstva úspěšný seriál - Dominion. Proč tak prozatím není náznaku v seriálu Lucifer, je otázkou. Odpověď by mohla být: Seriál je mysteriózní krimi-komedie, který je nezbytně nutné brát s nadsázkou. Hodnocení: Na základě výše uvedeného posledního souvětí tak seriálu - prozatím, uděluji subjektivně 75% a tedy krásné 4 hvězdy. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

obejvit se tohle pred par lety, resp. pred sherlockem a podobnymi variacemi stejneho nametu (letos stejne zabavne Limitless), tak by to bylo urcite bylo na vice hvezd. Al porad jde o nadprumer, pokud se vedlejsi pekelna pribehova linka uchyti, tak klidne i za 4 hvezdy...ale zatim odsypajici, zabavna pohodovka. Uprimne doufam, ze se to jeste zvedne ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama