Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (80)

Série 1 (2016) (S01) 

Musím se přiznat, že jsem od Lucifera čekala trochu něco jiného a tak jsem prostě zklamaná. Je to komerční oddechová věc, která by se vyjímala po 22h třeba na Nově. Má to trochu z Buffy, trochu z kanadských kriminálek, trochu že soap opery. Hlavní hrdinka je tak dobrá a dokonalá (až teda na "Vířivku", že jo), až je z toho jeden otrávenej. Pokud čekáte, že Lucifer bude pořádnej ďábel, tak věřte, že se dočkáte jen velmi light verze, která bude pořád sladší a sladší. Mnohem víc se mi líbily vedlejší postavy - Maze, terapeutka a Luciferův brácha. Ale i u těch pak zpatlali kde co a vůbec celkově jsem měla pocit, že tvůrci moc nehledí na logiku a dělají si s dějem a postavami prakticky co chtějí (třeba v jednom dílu Maze zachraňuje zničeho nic Luciferovi zadek, ale v žádným jiným se to už neopakuje. Proč?). Občas mě u slovních přestřelek hlavních postav (nebo vůbec když se člověk zaposlouchá do textů postav) napadá, že to fakt není vůbec špatně napsaný a pak se zamýšlím, jaký by to asi bylo s někým jiným než dvojkou Ellis a German. ()

Pilot (2016) (S01E01) 

Moje pocity jsou rozpačité, ale nebudu dělat, že mě to nezaujalo. Vypadá to na fajn oddechovou s vcelku charismatickým ďáblem. Ale cítím v tom něco, co prostě nedokážu moc pojmenovat. Prostě jako by to měla být nová Buffy 😂 nebo tak... uvidíme. 3,5* ()

Lucifere, zůstaň. Hodný ďábel. (2016) (S01E02) 

Jo... Je to ďábel. Ale nám z něj ukazují zatím jen tu vpravdě neďábelskou tvář. A to je škoda ne? Kdo chce ďábla od vedle? Upravuji svůj předchozí komentář na Buffy kříženou s kriminálkou Las Vegas jen bez těch laboratoří. ()

Budoucí vládce temnoty (2016) (S01E03) 

Případy mi zatím přijdou celkem nudné a Lucifer, včetně všeho okolo něj je... jako by to zkrátka mělo volánky. Tomu pak prostě nevěříte. Takže... ty vole, aspoň ten prst! Fakt! ()

Mužské kdovíco (2016) (S01E04) 

Maze, jsi má jediná naděje! Zasáhni!! :D Tenhle Luciferův zvrat bych čekala až v nějaké další sérii. Radši bych viděla Pána pekel ve vší parádě. ()

Hezké botky (2016) (S01E05) 

Maze mě baví asi nejvíc. Špičkováním mezi hlavními hrdiny mi přijde ohraný a to, že je ďábel vlastně dobrák od kosti nějak nemůžu překousnout. ()

Milovaný syn (2016) (S01E06) 

Ten konec? ... WOW ()

Parťák (2016) (S01E07) 

Musím se přiznat, že vedlejší postavy mě baví mnohem víc, jak ty hlavní. Začíná nám tu nový příběh, nové vyšetřování. No já doufám, že to bude nakonec jinak, než se zdá a že ten padouch není tak očividnej. ()

I ty, doktorko? (2016) (S01E08) 

V tomto díle mě bavila jen Linda. Lucifer aspiruje na otravnýho blba. ()

Přijde kněz do baru (2016) (S01E09) 

Souhlasím s tím, že to ztrácí dech. A to pořádně. Je to škoda. Lucifer je vcelku nudný. Jeho pobláznění do Chloe je podle mě úplně mimo a dělá to z něj ještě většího ňoumu. Vedlejší postavy nám v tomto díle upozadili. Škoda. Doufám, že Maze bude v nejbližším díle vzata na milost. ()

Taťka (2016) (S01E10) 

Jedno klišé střídá druhé a tak diváka vůbec nic nepřekvapuje. I ti zločinci jsou bez nápadu. Doufala jsem aspoň v Maze, ale i u té to vypadá, že bude mít na hlavě svatozář snad ještě větší jak vyměklej Lucifer. O co že se v posledním díle stane něco, co ho pořádně rozzuří a najde v sobě ztracené zlo? Ty brďo... prosím... ať to tak prvoplánový není. ()

Svatý Lucifer (2016) (S01E11) 

Po řadě očekávaného přišlo něco neočekávaného. ALE. To bylo tak laciný. Ach jo. ()

#TeamLucifer (2016) (S01E12) 

Už dlouho jsem to měla v mysli a k závěru toho dílu mám jen jedno. Bože ta Chloe je trapná. V podstatě celý tento seriál se čím dál víc podobá soap opeře. Jedu spíš na setrvačnost a naději, že se to zlepší. ()

Vezmi mě zpátky do pekla (2016) (S01E13) 

Víš Trixie, zahrajeme si takovou hru, snad abys nebyla tak vyděšená. A pak si pojďme povídat u mrtvoly. Závěr nebyl úplně špatný (jsem moc ráda, že můj odhad nebyl správný), ale taky nebyl žádná pecka. A ten úplný závěr? Hele jsem trochu zvědavá a kouknu i na druhou řadu. Ale popravdě... je to spíš s obavami, než s nadšením. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Druhá série mi přišla zbytečně dlouhá a často nacpaná průměrnou vatou. Třeba díl s Candy bych úplně vynechala. Hlavní hrdinové se prakticky nezměnili - teda Chloe určitě ne - a vůbec mi přišli dost nudní. Silnější a zábavnější mi přijdou vedlejší postavy, protože s těma se aspoň něco děje a vyvíjejí se. ()

Všechno přijde, Lucifere (2016) (S02E01) 

V prvním díle nové série nepřichází nic nového. Případ je průhledný od začátku do konce a tak nezbývá než se těšit na to, co vyleze z Luciferovy máti. ()

Kdo lže, shoří v pekle (2016) (S02E02) 

Velká škoda, že nezůstala v tom prvním těle. S tím by se dalo pracovat mnohem líp. :D Tvůrci by mohli trochu zapracovat na případech, aby divák nepoznal pachatele hned jak otevře pusu, protože je to pořád podle jedné šablony. Chápu, že to tam není to hlavní, ale vyšetřování zabírá většinu času. ()

Požírač hříchů (2016) (S02E03) 

Tak nějak tuším, že mě Luciferova máti bude štvát podobně jako mě štval Malcolm. Akorát téhle postavy se jen tak nezbavíme, protože bude hýbat dějem. Škoda. ()

Kousky dámy (2016) (S02E04) 

Elle mě baví opravdu hodně. Jsem zvědavá, zda tam bude mít větší úlohu, než jako křoví při vyšetřování. I "kmen" byl fajn, líbila se mi ta různorodost žen. A bez většího prostoru, který by byl dán máti, jsem se bavila víc než u předchozích dílů. ()

Hra se zbraněmi (2016) (S02E05) 

Trixie nám nějak vyrostla. Nebo se mi to je zdálo? Překvapil mě Mark Dacascos. A taky jste fandili Urielovi? ()

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama