Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní hra o mladé idealistické učitelce, která se dostane do střetu s vlivným otcem jedné ze svých studentek... Začínající učitelka Tereza (E. Režnarová) při maturitní písemce z matematiky přistihne studentku Dianu Voráčkovou (E. Vejmělková) s tahákem. Diana kvůli tomu u zkoušky propadne. Ředitelka školy (G. Vránová) se bojí reakce jejího vlivného otce, jemuž je v mnohém zavázána. Ing. Voráček (J. Hajdučík) skutečně na ředitelku vyvíjí nátlak, aby Tereze domluvila a zařídila u maturitní komise anulování nedostatečné známky z Dianiny písemky. Zásadová Tereza však odmítá ustoupit, přestože je ve svém úsilí o spravedlnost osamocena. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

argenson 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co se v ostravské televizi točilo v sedmdesátých letech, by se spíš dalo říct Sešup po šikmé ploše. Fádní, i když nadčasový námět přerůstá v nesmyslně nabubřelé drama, které zmateně kličkuje k pointě úplně o hovně. A jak už tu někdo poznamenal, zoufale chybí alespoň jedna trochu sympatická postava. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Další televizní věc o tom, že lidi byli, jsou a budou svině. Za každé doby, za každého režimu, A po dobrým s nima člověk nic nesvede. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Vejmělková v době, kdy fakt dobře vypadala, hraje studentku, která dobře vypadá (tsss) ovšem má inteligenci prvoka. Je to úplně zbytečně dlouhý, nezáživný drámo z produkce ostravské televize. Ta jedna hvězda je až až. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Solidní TV drama z konce osmdesátých let o střední škole a systému v ní. Celkem dobře to popisuje tlaky a vztahy, akorát že to nemá závěr 🤷. 54%. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Perestrojka navštívila ostravskou televizi. Diana je dcerou významného soudruha ředitele, a tak musí udělat maturitu, to je jasné každému: ředitelce školy, jejímu profesoru matematiky taky, i předsedkyni komise.... jen ne mladé učitelce, která se náhodou nachomýtne k dozoru u zkoušky, zabaví Dianě tahák a vůbec znemožní protekčnímu spratkovi prolézt životní zkouškou tak, jak je zvyklá. A tak soudruh papínek, sponzor a podporovatel školy, rozjede mašinérii, která může skončit jediným způsobem... Celkem přesvědčivá realizace, hvězdičku dolů za hlavní představitelku a lehce zaseklý konec. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Docela překvapením bylo, že i když mi naprosto žádná z postav nebyla sympatická, spíše naopak, stejně mě z nějakýho prapodivnýho důvodu strašně zajímalo, jak tohle levné inscenační drama nakonec dopadne. O to větší zklamání tedy přišlo, když to nijak nedopadlo a vše zůstalo vlastně otevřené. Že by se ve střižně ztratilo posledních dvacet minut? Naopak záběrů kde je vidět zvukařův mikrofon nad hlavami herců se tam dostalo hned několik. Po herecké stránce to bylo kus od kusu, ale ve výsledku horší průměr. Když připočtu celkově laxní zpracování, někdy nevěrohodné kulisy a né zas tak originální námět, je to celé jasný podprůměr. Jedna hvězdička za tu relativní poutavost, i díky jen hodinové stopáži, a druhá za to, že se našlo něco k zamyšlení. Ale víc ani ťuk, vidět má cenu tak možná pro zajímavost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, nic moc inscenace. Určeno je to asi všem generacím a nosným tématem je podvod a síla moci těch nahoře. Ale mladé slečně Vejmělkové, nemohu dát mínusové hodnocení. Tak to hodnotím alespoň tak nějak dokolečka kolkolem vůkol a tak podobně. A za ten konec taky body dolů. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A takové problémy řešily ještě před revolucí. Co teprve dnes? Taky jsme měli na střední jednoho studenta, který měl vlivného otce. Ten zrekonstruoval školu a tak jeho synáček, jinak absolutní pětkař vždy tak nějak záhadně udělal reparát. Bohužel měla ředitelka pravdu, a to byl rok 88, žijeme v době, kdy se učitel musí bát studenta, potažmo jeho rodiče a já se nedivím, že tohle povolání nikdo dělat nechce. Smutné je, že ji v jejím snažení nepodpořili ani jiní, především její přítel... ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Sexy symbol 80’ Evu Vejmělkovou (hvězdička navrch) si pan režisér vychutnal, zejména kdy v kožené minisukni navštíví svého doučujícího je “very hot”. Závěr filmu ukazuje, že mladá, “mimoňka”, učitelka zjistila, po té co skočila pod auto,  vyhodili ji z gymnázia a ona dala kopačky svému příteli, že upřímné nezištné přátelské vztahy jsou v životě to nejcennější…no hotové Memento. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak toto se Ostravakum nepovedlo. Mizerné herecké výkony, vymyká se pouze Gabriela Vránová, která odvádí standardně dobrý výkon a Stanislav Tříska, který je živelný jako obvykle. Námět sice není úplně špatný, ale Vejmělková umí pouze předvádět svou krásu a ta mladá učitelka byla úplně mimo, ostatní také své role pouze odříkávájí, takže jako celek je to bída, žal a utrpení. Dal jsem dvě hvězdy, ale přemýšlím jestli to není moc. 30 % ()

Boyolomouc odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad to nebyl špatný ale ta realizace je katastrofální! Vejmělková je za kočku a trochu potvoru.Ale Eva Režnarová je herecky dost hrozná. Za celou dobu z ní člověk cítí ukřivděnost a občastnou aroganci.Pro mě nesympatická herečka.Tuto televizní katastrofu už nepotřebuji nikdy vidět! ()

Reklama

Reklama