Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o ženě, která by ráda strávila Štědrý večer se svými dětmi... Vánoční komedie, která řeší problém trávení Štědrého dne mladé a starší generace v početnější rodině. Stará paní Martínková plánuje společné vánoce dle starých zvyklostí. Mladá rodina dostává nový byt a rozhodne se vánoce strávit již samostatně, druzí mladí odcházejí oslavit Štědrý den u tchýně. Matka zůstává v bytě sama s televizorem, který jí zanechala mladá rodina, trpí samotou, vzpomínkami. Rozhodne se oslavit večer u stejně samotné sousedky. Mladé rodiny si vyčítají své sobecké chování a později se všichni sjíždí opět u matky. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

topi 

všechny recenze uživatele

Vánoční příběh z produkce Ostravské televize o početné rodince, z níž se jednotliví členové rozhodnou každý trávit Štědrý večer někde jinde a nejstarší maminku nechají doma samotnou. Nakonec přece rodina je rodina a ta má být na Štědrý večer pospolu. Scénář podle Haliny Pawlowské nijak nenadchne a neohromí. Navíc to obsazeni ostravských herců je příšerné, s vyjímkou Karla Vochoče. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jak paní máma dlouho plánovala štědrovečerní den svým dospělým dětem, až jí nakonec pláchly a nechaly samotnou. Nakonec byla ráda, že je může slavit s vlezlou sousedkou. 30% ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Stokrát ohraté téma, jak děti odejdou z domu a nechají máti u štědrovečerného stolu samotnou. Pak se ve všech hne svědomí a nakonec přijedou. Laciné zpracování, nezajímavé charaktery, žádný výrazný počin – ani herecký, ani režijní, ani autorský. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem netušil, jak hluboce komediální je dlouhá scéna s utrápenou ženou, která chodí po bytě a je jí smutno. Nééé, fakt jsem se u toho pohledu válel smíchy po podlaze. A pak se člověk diví nad zvýšeným počtem sebevražd o vánocích. Být doma sám, a koukat na tohle, tak si to hodím asi taky. Ale pár komických situací by se tu našlo, tak dám alespoň něco málo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková smutná komedie, která vlastně má navodit vánoční atmosféru a připomenout, že na Vánocích je nejdůležitější být s blízkými lidmi. I přesto, že se jedná o dobu dávno minulou, některé věci mi ale nejdou do hlavy. Za prvé je to způsob přistupování k dárkům. Když mladí manželé chtějí trávit Vánoce sami, automaticky to pro ně znamená, že své matce/tchyni nedají žádný dárek? Zajímavé uvažování. Stejně tak mě překvapilo i to, že pro jednoho z hrdinů je tak důležitá televize, ačkoli tehdy v ní asi nebylo zase tak moc, ovšem jeho žena vlastně neví, co s načatým časem bez ní. Matka se pak na sousedku utrhuje, protože ví, že se její rodina zachovala stejně jako synové sousedky. A přece si udělají hezké Vánoce. Bohužel je snímek hodně televizní, tomu odpovídá chvílemi i scénář a já jsem měl co dělat, abych všechno slyšel správně. Zvuk se prostě za mě také nepovedl. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

myslím, že včetně Karla Vochoče, reaguji na kolegu Topiho - cituji - Navíc to obsazeni ostravských herců je příšerné, s vyjímkou Karla Vochoče. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Pár dní do Vánoc mě na ČT jedno všedních odpoledne zastihla tahle řachanda. Říkám si, komedie, navíc vánoční, nasaju při práci trochu atmosféry. Ty vole ... tak jako Vánoce tam jsou, vo tom žádná. Ale humor tam není snad ani jeden, pokud vám teda nestačí upuštěný tác, chacha. Při pohledu na utrápenou hlavní "hrdinku" člověka chytá taková deprese, že má chuť se buď ožrat nebo zastřelit. Příběhové zvraty vymýšlel někdo, kdo zvolil tu první možnost. Herci se pohybují na stupnici od "špatný" po "neurazí". No a do toho to všechno samozřejmě rozsvítí typický osmdesátkový vizuál televizních inscenací. Celé to dopadne přesně tak, jak od první chvíle čekáte, akorát se tady k tomu jde dlouhých 40 minut. Ale takhle v tom předvánočním čase to člověk nějak odkouká, jako kulisa k práci to těsně obstojí. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

Taková nemastná neslaná vánoční "pohádka" pro dospělé. Pawlovské scénář jen o něco málo pitomější než její kecy, herecké výkony povětšinou podprůměr, ale nějak jsem to zhlédl zrovna o Vánocích a měl na to celkem náladu. Budiž.... ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Komedie fakt k popukání. Halina Pawlowská byla už za komančů třeskutě zábavná asi tak jako mráz. Herci děs, ale námět příšerný. ()

Reklama

Reklama