Reklama

Reklama

Doma

(festivalový název)
  • Německo Daheim
Krátkometrážní / Drama
Německo, 2011, 30 min

Obsahy(1)

Heikovi je kolem třiceti a je to farmářský synek. Když přijde o práci ve vlastní vesnici, přestěhuje se do nejbližšího velkoměsta. Tam však jen z povzdálí sleduje městský život a navzdory nové práci zůstává sám. Když si znovu uvědomí svou nahraditelnost, učiní rozhodnutí. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (6)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Olaf Held se pokusil vyjádřit stesk po domově a odcizení při přestěhování z venkova do města. Všechno je tu tak divné a cizí! Film je možná trochu víc alegorický než je zdrávo, i proto byl mezi výběrem Prague shorts tím zřejmě nejslabším. Dvě hvězdičky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že cenám nerozumím. Tohle vyhrálo Festival krátkých filmů Praha 2013, ze kterého nám byly zároveň představeny čtyři po všech stránkách zdařilejší snímky? Kromě podivné reakce sousedova auta na přítomnost hlavního „hrdiny“ ve filmu nic zajímavého není. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Meditativní rozplyzlost snoubená s germánskými krajinkami a městskou špinavostí. Zajímavá kamera, nezajímaví herci a netradiční zápletka. Konec je však nesrozumitelný a mě neuspokojil. 3/10 [KVIFF 2013] ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nuda, nesmysl, nesympatičtí herci, stupidní song. Uváděno na MFF Karlovy Vary ve velmi silné konkurenci skutečně zdařilých kraťasů - toto se ale opravdu nepovedlo. ()

Karel321 

všechny recenze uživatele

Sympatický začátek, pak divák čeká, co že z toho bude aaaaaa konec. Nic. Proč se tam kazilo to auto? Proč půl hodiny balil ten karburátor? Proč ta sousedka zmlátila světly toho manžela? Atd atd. Na tyto otázky se jistě nejeden z návštěvníků šel optat pana režiséra. Možná je na ně, ale jednodušší odpověď. Protože ten film je velké lejno. ()

Reklama

Reklama