Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (71)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $653,651Tržby Celosvetovo $1,409,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $287,100 //počet predaných kusov 20,729Tržby za predaj DVD v USA $474,329 //počet predaných kusov 46,141║ jednoznačne zaujímavý doplnok k udalostiam okolo atentátu na JFK, herecky výborne zahrané, má to silnú dobovú atmosféru /90%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Noční můra z Elm Street je na domácí půdě ještě stále hodně živá, a tak tvůrci vybavili Parkland pro jistotu tunami patosu...nebylo by to možná ani na překážku, kdyby nešlo o dokudrama... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,2. 10. 1963 J. F. KENNEDY, 35. PREZIDENT SPOJENÝCH STÁTŮ, NAVŠTÍVIL DALLAS V TEXASU TENTO PŘÍBĚH JE ZALOŽEN NA SKUTEČNÝCH UDÁLOSTECH, KTERÉ SE STALY BĚHEM TOHO DNE A TŘÍ DNÍ NÁSLEDUJÍCÍCH...…“ /// To tenkrát Kennedy nebyl v Dallasu ještě ani hodinu a v nemocnici PARKLAND dostali signál – 601 kód 3… Řek bych, že všichni asi tušej, vo co de. Ukázat trochu toho vztahu obyčejnejch lidí ke Kennedymu, ale hlavně předvýst ony bezprostřední okamžiky po střelbě. Práci doktorů, FBI, Zapruderův film, rodinu Oswaldovic… prostě trochu (nebo všechno?) o těch, kteří tehdy hráli hlavní role. Film, v němž je hodně pompézních gest, ale to asi nemá smysl řešit. Stejně nesdílím jejich emoce, což je - bych řekl normální. Přesto bych na Parkland upozornil jako na dost dobrej hranej dokument, ve kterým sesumírujou stohy článků a výpovědí (nebo jednu knihu) a vytáhnou z toho to nejdůležitější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Four Days in November: The Assassination of President John F. Kennedy“, kterou napsal Vincent Bugliosi, jsem nečetl. 2.) Mám na starosti prezidenta a chystáme se do Dallasu. (Nebo do Brna.) 3.) Jsem spíš na prezidentský mrtvoly než projevy. 4.) Thx za titule ,,Kenika“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I když na prvotinu Petera Landesmana se jedná téměř o kaskadérský kousek, protože to vyžaduje notnou dávku odvahy, vybrat si jako námět atentát na prezidenta JFK, jednu nejen z největších ikon USA, ale téměř celého světa. Ale proč ne a když je to podané z trochu jiné perspektivy, než jsme normálně zvyklí, tak to je potom plusovým bonusem navíc. Třeba otázka, kam dát v letadle rakev s prezidentem, tak ta by mě snad ani nenapadla. A je tam víc takových situací, které se skutečně staly a možná se o nich až tak moc nevědělo. Určitě Parkland považuji za velmi dobrý počin, kde oceňuji i autentické záběry a závěrečné info těsně před koncem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důstojnost. Udržet si ji, nebo ji někomu naposledy dopřát. To je osudný Dallas 1963 z perspektivy vedlejších postav. Na tom minimálním prostoru je jedinou zajímavou úlohou Oswaldův bratr Robert, jeho pošahanou matku nebo „filmaře“ Zaprudera, který trpí, jak kdyby mu odpravili jediného syna, bych v tomto podání klidně oželel. Ruční kamera měla přiživit tu atmosféru náhlého chaosu, ale mně spíš přišla jen jako tvůrčí berlička, která tu celkovou monotónnost nijak nenarušila. Škoda, že doktor Zac v rámci resuscitace nezazpíval. Kennedy by se zvedl a odešel po svých.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to horšie. Herecké obsadenie a celkové tempo snímku vôbec nie je zlé. Samotné udalosti na sále a aj priebeh okolo pitvy úplne nekorešponduje s realitou, tak isto samotné dialógy, na ktoré som bol Ja osobne zvedavý najviac, no stále to vôbec nie je vyslovene špatný film v rámci témy atentátu J.F.K. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Smrť prezidenta Kennedyho aj doteraz vyvoláva obrovské množstvo emócií a rôznych dohadov, ktoré sa rozoberali už v mnohých dokumentoch a filmoch. Hodina a pol je príliš málo času na zodpovedanie všetkých otázok a je to mimoriadne malý priestor na vykreslenie všetkých postáv, ich charakterov a osudov. Parkland mohol byť kľudne seriálom, aby sa stihli vykresliť všetky postavy, ale je pravda že už tu podobný seriál je, s výstižným názvom - Kennedyovci. Herecky má film hviezdne obsadenie a nedá sa povedať kto mu dominuje. Hľadať hlavnú postavu je v tomto prípade nemožné, pretože každý osud stvárnený v tomto filme je niečím jedinečným. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50% Krom samotného faktu smrti vyznamneho prezidenta film nepřináší cokoliv navíc - výraznou myšlenku, pribehovou linii či samotné vyprávění je naprosto plytke a vicemene nudné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na téma Kennedy a Dallas už bylo natočeno spousta filmů a ještě více dokumentů. Proto mne tohle dokumentární drama zaujalo a chtěl jsem jej vidět. Již od prvních minut však sledujeme představení sice ve skvěle udělaných dobových kulisách, které je však spíše ochotnické. Snad tomu napomohla hromada neznámých (a mně nesympatických herců) - Billyho samozřejmě vyjímám - nebo zoufalá si nepodobnost hlavních aktérů tohoto dramatu (Oswald, JFK, Jacqueline atd.. Zprvu si kameraman držel odstup a z hlavních hrdinů zabíral často jen vlasy, bradu, kousek tváře... Po atentátu se jakoby odhodlal a začal herce zabírat víc. Je škoda, že štáb nenašel herce více podobné svým historickým protějškům, protože si myslím, že zrovna u JFK jehož tvář zná každý je to zásadní. Tohle ale není jen moje jediná výhrada. Hlavní výhradu mám k nedramatičnosti tohoto drama. marně se herci tvářili šokovaně, zkroušeně, marně předváděli pláč a obrovský smutek ze smrti milovaného prezidenta... Marně drsní hoši z tajných služeb mhouřili na každého podezíravě oči a pevně svírali své bouchačky... Nikomu jsme to nevěřil. A to je zásadní. Umím si představit ten šok veřejnosti po výstřelech, umím si představit ten šok v prezidentské limuzíně kdy Jacquelin držela hlavu manžela při šílené jízdě do nemocnice, umím si představit i ten šok ve špitálu když se dozvěděli, že jim tam vezou postřeleného JFK... šok v Air force one, kdy museli vyšroubovat sedadla aby se do letounu vešla rakev s ostatky... Ale i když jsem se snažil, film působil jako studený psí čumák. Vše bylo hrané a špatně hrané. Myslím si, že když já to takto vnímal, pro Amíky muselo být takto ztvárněné drama mapující poslední okamžiky jejich ikony ještě otřesnější... Tři nahrané videopásky. * * * ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Už keď som videl v úvodných titulkoch znak American Film Company, vyplnený vlajúcou vlajkou a stopáž filmu, tušil som, že bude zle. A potom prišlo na radu obsadenie. Nič proti Giamattimu a Hanksovi juniorovi (ktorý dostal angažmá buďto z politických dôvodov alebo preto, že si tatka Toma nemohli dovoliť - a že vraj pravý Američan, a chýba v takomto filme!), ale 99% hercov je za a) totálne nevýrazných alebo za b) jednoducho nemá čo hrať (jedno sa s druhým nevylučuje)... no a potom je tu Zac Efron (no comment). Názov zavádza, keďže sa film odohráva na viacerých miestach a zachytáva dianie cez osobné výpovede bez preháňania dvoch desiatok postáv (čiže je divák zahltený menami a informáciami, ktoré sú z veľkej časti úplne zbytočné) od zamestnancov nemocnice cez svedkov a tajnú službu až po FBI atď. Navyše je to asi najpatetickejší film, aký som videl, čo je pre takmer greengrassovkú kameru a ladenie celého snímku asi najväčšia rana pod pás. A aby toho nebolo dosť, je to otravné, plytké, lineárne, trochu nudné a plné pátosu. Chlapci, nabudúce radšej oslovte HBO, či vám to nenatočí ako televízny film. Možnože by to potom aj celkom fungovalo. 0% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, pro diváka znalého souvislotí může tento film posloužit ilustrativně k dokreslení situace ohledně odstřelu JFK a zejména momentů jeho prohlašování za mrtvého, tedy událostí ve špitále Parkland, ale tuny patosu jsou jen stěží přehlédnutelné. Trochu lepší je to příběhem pana Zaprudera, jehož autentický záznam vešel do dějin. Celkově dost slabota, pro ilustraci jakš takš, informačně, obsahově, přínosně špatné, herecky spíše podprůměr. Prachbídné tři hvězdy a označení za zbytečnost. 50% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Civilnější pohled na atentát na jehož konci je - dodnes neobjasněná - smrt JFK. Účast některých herců (Efron, Welling) mě u takto vážného filmu překvapila a ač se nejedná o kdovíjaké veledílo, dobové projevy a tisková vyjádření z něj dělají poměrně zajímavou historickou rekonstrukci. (Občas až dokumentární.) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Citlivo natočené s výbornou kamerou a hereckými výkonmi. Ani som netušil, že budem u toho aj revať. A starej Oswaldovej mal už dávno niekto streliť po tej sprostej papuli! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzerá ako jedna z inteligentných politických konverzačiek typu Margin Call, alebo ešte lepšie Bobby, ale ono to nakoniec politické moc neni a o inteligencii by sa tiež dalo polemizovať. Nemocnica Parkland nie je o tom čo sa vtedy stalo, ale ako to ľudia prežívali. A v tom je ten problém. Patetické až to bolí, hromada nešťastných ľudí, trpiacich svoje papierové dialógy. Priemer ktorému som tie slzy neveril ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaný, ale ve výsledku bohužel nevýrazný snímek o hodinách, které následovaly těsně po zastřelení Johna F. Kenedyho. I přes množství známých tváří toho film v divákovi mnoho nezanechá, ale na druhou stranu ničím neurazí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut bylo fajn, pak to začalo být horší a už se to jenom zhoršovalo až do konce filmu. Filmů o atentátu na Kennedyho byla natočena už spousta, tenhle to pojímá zase z trošku jiného úhlu pohledu. Líbilo se mi jak byli propojeny skutečné záběry s těmi natočenými filmaři. Ovšem takového Zaca Efrona či Toma Wellinga jsem si ve filmu moc neužil a oni dva byli právě důvod, proč jsem na ten film koukal. Ale jinak skončilo to tak, že prostě nevíme kdo tím vrahem byl. I když úřady řekli, že jím byl Oswald, tak například Keneddyho žena tvrdí, že jím byl viceprezident (a později prezident) Johnson. Pravdu se už asi nikdy nedozvíme, jelikož Osvalda dva dny po dopadení zastřelili. ()

Reklama

Reklama