Reklama

Reklama

Expedice na konec světa

(festivalový název)
  • Dánsko Ekspeditionen til verdens ende (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

K majestátním fjordům v severovýchodním Grónsku se vydává mohutný trojstěžník s netradiční vědeckou výpravou na palubě. Naleznou účastníci expedice nové živočišné druhy? A setkají se tváří v tvář s ledním medvědem? Epicky dobrodružná dokuesej diváky okouzlí jak hypnoticky krásnými záběry, tak jedinečným humorem. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivý dokument zachycuje krásy přírodní scenérie, kterou proplouvá skupina vědců spolu s Danielem Dencikem. Dobrodružná expedice na konec světa je proložena řadou zajímavých vědeckých poznatků, jejichž odbornost odlehčuje unikátní humor. Až hypnotický účinek přírodních obrazů je zesílen netradičně vybraným hudebním doprovodem. Rozhodně jde o dokument, který si zaslouží velké plátno a kvalitní zvuk, není totiž založený na upovídaných hlavách zírajících do kamery, ale na úchvatné meditativní podívané. ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Já ti teda nevim, ale mně tenhle dokument nepřišel vůbec ničim zajímavej. Tak nějak vůvec nevim, co mi měl přinést a předat..🤔. Pár záběrů fajn. Jinak zbytek "dokumentu" se soustředí na záběry a rozhovory filozofujících nerdů, které dávají smysl asi jen jim samotným, bez jakýchkoliv hlubších sdělení (ano, to že ledovce tajou (nespíš) v důsledku činnosti člověka a lední medvědi nemaj co do huby už jsem někde slyšel - na to jsem nepotřeboval, aby mi to frajer na lodi řekl ve dvou větách a zbytek filmu se opět plácal nepospolitým sledu divně poskládaných snímků..) ()

Reklama

Zed70 

všechny recenze uživatele

Dávám 4, přestože jsem v kině občas klimbal. Záběry pobřeží, ledovců a pusté krajiny jsou naprosto neuvěřitelné. Navíc některé dialogy a kometáře jsou velmi vtipné. Bohužel časem tempo filmu trochu upadalo a mě se zavíraly oči, přestože jsem se nutil se pořád dívat, aby mi žádný obraz neutekl. Tenhle film je opravdu nutné vidět v kině, na monitoru počítače nevynikne majestátnost ledovců a grónského pobřeží. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama