Reklama

Reklama

Salon Kitty

  • Itálie Salon Kitty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh s romantickým klišé těžícím z pověsti, že v nacistickém Německu existoval veřejný dům, kde prostitutky odposlouchávaly nejtajnější plány Třetí říše. Luxusní bordel, ve kterém SS pohlaváři tráví nejvíce volného času. Slavný a ve své době značně skandální erotický film nepatří mezi hloupoučké erotické filmečky, ale mezi skutečnou filmovou klasiku. Kvalitu podpořilo hvězdné obsazení v podobě Helmuta Bergera a Ingrid Thulinové. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Radko 

všechny recenze uživatele

Strnulé tváre vyžilých matadorov hriechu. Oblé zrkadlá lapajúce odrazy ženských oblín. Spevy a prevrátené tance (mužský kankán) v polosvite zahalenom cigaretovým dymom. Prísľuby nerestí v pološere skazenej zmyselnosti. Dekadentná noblesa dôstojníckych kuplerajov postavená do protikladu k zvrátenosti ideológie moci. Na počiatku je snaha vytvoriť z uvedených opozít fungujúcu symbiózu vybudovaním bordelu, ktorý má byť zároveň špicľovskou centrálou sexuálnych a ideových pokleskov nacistických dôstojníckych elít. Ideálna viera ale neexistuje, do príbehu vstúpi láska, zrada a pomsta. Atmosféru Brass urobiť vie (alebo aspoň v 70. rokoch vedel). Dej posúva dopredu najmä vykreslenie ducha prostredia, nech je akokoľvek nechutný a zvrátený, množstva detailných záberov podivuhodných umeleckých predmetov (nacistické obrazy, hákovými krížmi osádzaný šatník Helmuta Bergera) a výjavov komplexov moci (úchylky, veselé flirtovanie v prasačom bitúnku). Výjavy z jednotlivých izieb nevestinca pripomínajú v zhode so sledovacím poslaním domu hriechu lačného voyeura, prahnúceho po svojom úlovku. Skvelá režijná a strihová práca Tinta Brassa, ktorého filmy do polovice 80. rokov mali úroveň. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se Tintovi moc nepovedl. Zatímco třeba Paprika je docela slušný erotický film, u kterého se tu a tam i zasmějete (nebo alespoň ušklíbnete), tohle je spíš nuda v uniformách, proložená občasnou nechutností - třeba scény, kdy testují budoucí prostitutky sexem s lidmi s různými vadami..... Jen tak pro ukojení mé zvědavosti - co znamená v distributorově textu onen tajemný "SS ohlavár"? :-)) ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není až tak neuvěřitelné. V Třetí říši se skutečně provozoval nevěstinec sloužící vyzvědačství. Skutečně do něj bylo vybráno 20 oddaných dívek, aby straně věnovaly své pohlaví a samozřejmě uši. Tu ideu Walteru Schellenbergovi (zdejší Wallenberg) prý vnukl sám Heydrich. Film nás vskutku v řadě věcí vůbec neklame. Jenže... +++++ Vzhledem k tomu, že mám nakoukanou skoro polovinu filmů mistra Brasse, těžko mohu brát vážně tvrzení o spojení perverzností sexuálních a mocenských. Tinto Brass je prostě čuně, což nemyslím nijak zvlášť zle. V jeho filmech sexuální "prasárničky" jen zřídka představují odsouzeníhodné chování. Konečně, samotná bordelmamá Kitty říká: "Sex je čistý," a naříká proto, že svobodné souloživé chrochtání neslouží pouze rozkoši, nýbrž též špionáži. Ve filmu se tak sice mísí obrazy vykrvovaných prasat, deviantního chování, degenerátů a nahých těl (na Brasse pohledných), ale těžko v tom hledat hledat víc než pocit, že sexuální perverze jde ruku v ruce s posedlostí mocí. Ani přes vědomí, že nacisté prostituci organizovali pro své vojáky, dále v koncentračních táborech a konečně i pro účely rozvědky, necítím, že by se Salon Kitty nějak dotkl "hlubinné" povahy nacismu. To spíš jen nasáknutí naší doby psychoanalýzou nás nutí vidět takovou možnost. +++++ Že Brass není žádný velmistr nás nejsnáze trkne, když se zaměříme na prostitutku Margaret (Teresa Ann Savoy). Nejdříve nadšená nacistka, pohrdající svými buržoazně degenerovanými rodiči, jež však pod údery pyje humanistického vojáka wehrmachtu, jenž chce dezertovat a bojovat proti Hitlerovi, prozře a otočí. Nyní pohrdá nacismem i svou degenerovanou rodinou. Vojáka miluje a on je na oplátku jedinou postavou, která netouží po ničem jiném, než obyčejném milování se, podpořeném skutečnou láskou. Jelikož jí jejího milého zabijí, obrátí se proti režimu aktivně. +++++ Krom nahotinek Brass používá jím oblíbená zrcadla, pravo-levou symetrii atd. Svůj vlastní fetišmus obrací do postav nacistů, kteří konečně opravdu úchvatně a ztopořeně milují uniformu, hakenkreuz a führera. Heil Tinto! Slabé ***. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ať už jako chtěná nebo nechtěná parodie, tak se jeví dnešníma očima tenhle Brassův nechutný úlet. Místy by se sice mohlo zdát, že jde o skandální téma, či snad film s hereckými miláčky Viscontiho, Bergmana nebo Pasoliniho, ale netřeba se nechat zmást. Jediný, kdo si nakonec kapánek polepšil, byla Teresa Ann Savoy, která to dopracovala až do Caliguly, jinak byla Kitty pro bývalé umělce konečnou. A syžet? K popukání. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Důkladná rekonstrukce jedné z nejtemnějších zpravodajeckých praktik Třetí říše ukazuje nemilosrdně skutečné podoby zástupců nejvyššího nacistického vedení. Otevřeným problémem pro mne zůstává, nakolik adekvátní je podaná charakteristika hlavní mužské postavy s živou podobou někdejšího blízkého Heydrichova spolupracovníka Waltra Schellenberga. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama