Reklama

Reklama

Salon Kitty

  • Itálie Salon Kitty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh s romantickým klišé těžícím z pověsti, že v nacistickém Německu existoval veřejný dům, kde prostitutky odposlouchávaly nejtajnější plány Třetí říše. Luxusní bordel, ve kterém SS pohlaváři tráví nejvíce volného času. Slavný a ve své době značně skandální erotický film nepatří mezi hloupoučké erotické filmečky, ale mezi skutečnou filmovou klasiku. Kvalitu podpořilo hvězdné obsazení v podobě Helmuta Bergera a Ingrid Thulinové. (Levné knihy)

(více)

Recenze (32)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Salón Kitty je jeden z řady erotických filmečků, které Nova nakupovala za babku v 90. letech a pouštěla je v sobotu po půlnoci, aby si tak vychovala svou mužskou část "novácké" obce diváků. Mimochodem v rámci téhle produkce patří Salón Kitty k tomu nejlepšímu, což ovšem vůbec neznamená, že by to byl dobrý film. Podprůměrný scénář a rutinní nenápaditá režie znemožňuje film vnímat jako drama případně melodrama a jako protiválečný film je to spíš urážka tématu. O odvážnou erotiku tady taky nejde, na druhou stranu holky ve filmu jsou docela hezké a schopné přinejmenším v některých případech i slušného hereckého výkonu. Trochu té erotiky se filmu přiznat dá - asi v té poloze, v jaké se objevuje v aranžovaných snímcích mondénních slečen fotografa Helmuta Newtona, a to díky líčení, kostýmům a pózování slečen před kamerou. Celkový dojem: 30 %. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad "instruktážní" film o bordelu pro nácky... Blbost, s jejímiž dalšími minutami na diváka padá deprese nad filmem samotným... Jako lechtivost se to brát nedá, jako drama už vůbec ne... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není až tak neuvěřitelné. V Třetí říši se skutečně provozoval nevěstinec sloužící vyzvědačství. Skutečně do něj bylo vybráno 20 oddaných dívek, aby straně věnovaly své pohlaví a samozřejmě uši. Tu ideu Walteru Schellenbergovi (zdejší Wallenberg) prý vnukl sám Heydrich. Film nás vskutku v řadě věcí vůbec neklame. Jenže... +++++ Vzhledem k tomu, že mám nakoukanou skoro polovinu filmů mistra Brasse, těžko mohu brát vážně tvrzení o spojení perverzností sexuálních a mocenských. Tinto Brass je prostě čuně, což nemyslím nijak zvlášť zle. V jeho filmech sexuální "prasárničky" jen zřídka představují odsouzeníhodné chování. Konečně, samotná bordelmamá Kitty říká: "Sex je čistý," a naříká proto, že svobodné souloživé chrochtání neslouží pouze rozkoši, nýbrž též špionáži. Ve filmu se tak sice mísí obrazy vykrvovaných prasat, deviantního chování, degenerátů a nahých těl (na Brasse pohledných), ale těžko v tom hledat hledat víc než pocit, že sexuální perverze jde ruku v ruce s posedlostí mocí. Ani přes vědomí, že nacisté prostituci organizovali pro své vojáky, dále v koncentračních táborech a konečně i pro účely rozvědky, necítím, že by se Salon Kitty nějak dotkl "hlubinné" povahy nacismu. To spíš jen nasáknutí naší doby psychoanalýzou nás nutí vidět takovou možnost. +++++ Že Brass není žádný velmistr nás nejsnáze trkne, když se zaměříme na prostitutku Margaret (Teresa Ann Savoy). Nejdříve nadšená nacistka, pohrdající svými buržoazně degenerovanými rodiči, jež však pod údery pyje humanistického vojáka wehrmachtu, jenž chce dezertovat a bojovat proti Hitlerovi, prozře a otočí. Nyní pohrdá nacismem i svou degenerovanou rodinou. Vojáka miluje a on je na oplátku jedinou postavou, která netouží po ničem jiném, než obyčejném milování se, podpořeném skutečnou láskou. Jelikož jí jejího milého zabijí, obrátí se proti režimu aktivně. +++++ Krom nahotinek Brass používá jím oblíbená zrcadla, pravo-levou symetrii atd. Svůj vlastní fetišmus obrací do postav nacistů, kteří konečně opravdu úchvatně a ztopořeně milují uniformu, hakenkreuz a führera. Heil Tinto! Slabé ***. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Důkladná rekonstrukce jedné z nejtemnějších zpravodajeckých praktik Třetí říše ukazuje nemilosrdně skutečné podoby zástupců nejvyššího nacistického vedení. Otevřeným problémem pro mne zůstává, nakolik adekvátní je podaná charakteristika hlavní mužské postavy s živou podobou někdejšího blízkého Heydrichova spolupracovníka Waltra Schellenberga. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ať už jako chtěná nebo nechtěná parodie, tak se jeví dnešníma očima tenhle Brassův nechutný úlet. Místy by se sice mohlo zdát, že jde o skandální téma, či snad film s hereckými miláčky Viscontiho, Bergmana nebo Pasoliniho, ale netřeba se nechat zmást. Jediný, kdo si nakonec kapánek polepšil, byla Teresa Ann Savoy, která to dopracovala až do Caliguly, jinak byla Kitty pro bývalé umělce konečnou. A syžet? K popukání. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Strnulé tváre vyžilých matadorov hriechu. Oblé zrkadlá lapajúce odrazy ženských oblín. Spevy a prevrátené tance (mužský kankán) v polosvite zahalenom cigaretovým dymom. Prísľuby nerestí v pološere skazenej zmyselnosti. Dekadentná noblesa dôstojníckych kuplerajov postavená do protikladu k zvrátenosti ideológie moci. Na počiatku je snaha vytvoriť z uvedených opozít fungujúcu symbiózu vybudovaním bordelu, ktorý má byť zároveň špicľovskou centrálou sexuálnych a ideových pokleskov nacistických dôstojníckych elít. Ideálna viera ale neexistuje, do príbehu vstúpi láska, zrada a pomsta. Atmosféru Brass urobiť vie (alebo aspoň v 70. rokoch vedel). Dej posúva dopredu najmä vykreslenie ducha prostredia, nech je akokoľvek nechutný a zvrátený, množstva detailných záberov podivuhodných umeleckých predmetov (nacistické obrazy, hákovými krížmi osádzaný šatník Helmuta Bergera) a výjavov komplexov moci (úchylky, veselé flirtovanie v prasačom bitúnku). Výjavy z jednotlivých izieb nevestinca pripomínajú v zhode so sledovacím poslaním domu hriechu lačného voyeura, prahnúceho po svojom úlovku. Skvelá režijná a strihová práca Tinta Brassa, ktorého filmy do polovice 80. rokov mali úroveň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prasák Tinto Brass v akci. Film, který byl natočen, jen aby mohl ukázat co nejvíce chlupatých klínů a to je tak vše. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se Tintovi moc nepovedl. Zatímco třeba Paprika je docela slušný erotický film, u kterého se tu a tam i zasmějete (nebo alespoň ušklíbnete), tohle je spíš nuda v uniformách, proložená občasnou nechutností - třeba scény, kdy testují budoucí prostitutky sexem s lidmi s různými vadami..... Jen tak pro ukojení mé zvědavosti - co znamená v distributorově textu onen tajemný "SS ohlavár"? :-)) ()

erl odpad!

všechny recenze uživatele

Cože? Dámy a pánové to byla hrůza hrůzoucí. A ty ódy distributorů na filmovou(?) klasiku. To tak:) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dekadentně avangardní fetišizace nacistické estetiky. Ano, v jednotlivostech je to často naivní, stylizované do polohy která úchylům na akurátnost reálií WW2 určitě užene malou mozkovou příhodu, a taky herecky je to místy zvláštní. O to ale v tomhle filmu vůbec nejde. Těžiště je v atmosféře rodící se z prapodivného mixu erotiky, vážného tématu a humoru černého jako dno žumpy za bezměsíčné noci. Snad jen ta minutáž je lehce přepálená (viděl jsem directors cut) a dramaturgicky je to takové jakési prapodivné.... ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

SS-Brigadeführer Schellenberg bol v záveru vojny riaditeľom zjednotených tajných služieb (Sicherheitsdienst) a spravodajskej služby Abwehru. Patril medzi aktívnych prívržencov Hitlera a zabezpečoval zhromažďovanie spravodajských informácii. Okrem iných zabezpečil aj odpočúvanie prvotriedneho berlínskeho bordelu Salón Kitty. Nakoľko tento salón navštevovali aj vysokopostavení nacisti (napr. Joachim von Ribbentrop – minister zahraničných vecí), dámy mali za úlohu získavať informácie od svojich klientov. Tento počin Schellenberga na získavanie spravodajských informácii v spoločnosti Salónu Kitty však dopadol neúspechom, pretože nikdy neodhalil nič významné. Tento erotický film radíme medzi antifašistické filmy, dej filmu vychádza zo skutočných udalosti a hovorí o morálnom úpadku nacistického Nemecka. Salón Kitty skutočne existoval v Berlíne na ulici Gisebrechtstrasse 11. Puritánska Amerika si nechala film upraviť, erotické scény boli vystrihnuté a divákom v USA bola ponúknutá skrátená verzia pod názvom „Madame Kitty“. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tinto Brass nebyl vždycky jen prasák, ale možná se snažil svými filmy i něco sdělit. Alespoň takový pocit jsem měl u snímku "Salon Kitty", kde překvapivě nejsou nejlepší erotické scény, které nejsou na Tinta ještě docela umírněné, ale nejlepší je scéna "vizity", která se dovede vrýt do paměti. Bohužel film celkově nikoli. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jeden s najlepších filmov zastupujúci zvrátený subžáner NAZIPLOITATION. Ono by sa tento subžáner mohol rozdeliť ešte na dve kategórie podľa obsahu: Tá prvá sa odohráva vo vyhladzovacích táboroch a koncentrákoch. Tá druhá kategória zase v nacistických bordeloch. Tento kúsok patrí do tej druhej kategórie a medzi ostatnými okato vyniká. Nie však násilím, brutalitou ani perverznosťou (Aj keď tu miestami boli rôzne zverstvá) ale svojou relatívne slušnou vážnosťou a dalo by sa aj povedať že dobovo to bolo zachytené pomerne realisticky. Kostýmy, účesy, gesá a tak. Tvorcovia si na týchto substanciách dali záležať. Aj obsadenie bolo veľmi zaujímavé.. Tvorcovia poskladali zaujímavú zmes hercov aj herečiek ktorých som už väčšinu videl v iných predpotopných kúskoch. Ide o pravdepodobne najdlhšiu snímku tohoto žánru. Pred pozretím som sa tých vyše dvoch hodín skutočne obával avšak na moje prekvapenie čas odbiehal rýchlo.. Neboli tu nejaké extrémne hluché miesta. Celá tá myšlienka s odposluchom ma nesmierne bavila. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice rozporuplný film, ale pro mě ne. Já v tom mám jasno. Ve filmu nebylo vůbec nic zajímavého, snad jen kromě nahých žen :-). Nudná atmosféra se táhne celým filmem, i výkony herců stojí za prd. Někdo v tom vidí kdoví jaký mega film, ale pro mne rozhodně ne. 30% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízká hodnocení? Tinto Brass chtěl ukázat zvrácenost a tak jí naplno ukázal. Ve spojení s nacisty, je to pak plný zásah až do absurdna. A nebýt snímek vystříhaný, byl by to pro moralisty určitě horší zásah do romantické duše. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie je to len hlupucky eroticky filmecek, ale nahoty je tam zase dost. ZaplatSulejmanDemirel vsak sex bol len hetero - pre neplnolete dementaly dodavam, ze nahi chlapi mali seks len so samicami, takze tak. Ak je manzelstvo len hetero a sex len hetero, pre mna za mna sa mozu ti herci vyspat aj s hajzlovou misou alebo lopatou od hnoja. 40 % ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další Brassova dekadentní jízda pod hlavičkou hákového kříže. Tentokrát se Tinto pustil do ulic Berlína, přesněji do vyhlášeného vykřičeného salónu Kitty, který si vysoce postavený důstojník SS upravuje k obrazu svému. Za zaběhlé kurvy dosazuje mladý výkvět árijského ženství, který prochází netradičním přijímačem – co jiného by divák od Brassa čekal. Jakmile je osazenstvo kompletní, může započít špionáž vysokých německých důstojníků ve chvilkách rozkoše, která může některé protiněmecky smýšlející přivést na šibenici. Průvodkyní filmu je mladá, ale za to hrdá národní socialistka, která je pro svého vůdce schopna udělat cokoliv. Ovšem po románku s německým letcem se její ideály začínají pomalu, ale jistě bortit. Herecké výkony nejsou vůbec špatné, nahoty je samozřejmě kopec, i když záběry do dívčích klínů režisér poněkud šetří. Dekadence je však v dílku dostatek, obstarávají ji nejen zvrácení zákazníci salónu, ale i strůjce celého projektu Waltr Schellenberg, jehož postava je historicky podložená, ostatně jako existence celého špionážního zařízení. Tinto opět z aury hákového kříže ždíme maximum a vše podlévá dokonale sprostou nahotou i kapkou krve a nezbytného hnusu. Bohužel, stejně jako u SENSA ´45 však dojíždí tvůrce na přepálenou stopáž, která se projevuje přílišným rozbřednutím celého příběhu. Stejně jako výše zmíněnému snímku, uděluji SALONU KITTY tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama