Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marilyn Manson si v novém americkém filmu francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe (Mr. Oizo) zahrál roli emo teenagera. Dupieux točí filmy stejně expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje hru gagů, naschválů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si „legraci z poldů" dělá dost nekorektním způsobem, ze kterého chvílemi až mrazí. (Artcam Films)

(více)

Recenze (124)

verbal

všechny recenze uživatele

Dupijé je evidentní narkáč a doporučuji pouštět si jeho bizára jen tehdy, pokud se řádně naložíte ve stejné dobrotě, pod vlivem které píče a následně i močí své „filmy“. S čistou hlavou totiž utrpíte pouze příšerně jeblou a trapnou pičovinu, a to se dost se obávám, jestli jsem touto odbornou kategorizací náhodou všechny příšerně jeblé a trapné pičoviny hrubě neurazil, která je napěchována téměř nevydržitelným technem, z nějž samovolně slézají nehty, a mimořádně odpornými neherci, jimž scénář bezpochyby předepsal taky si před každou klapkou něco výživného zobnout. Ovšem v případě, že před projekcí nakrmíte absťák čímkoliv začínajícím na benzo-, metyl- nebo tetrahydro-, pošlete šedou kurvu na prázdniny a navodíte si tak stav hihňajícího se dementa, co si vyřehtá průdušky například jen při vyslovení tak banálního slova, jakým je třeba „bagr“, začnou se v té mlze, husté tak, že by se dala krájet, dít podivuhodné věci! Nejdříve to v hubě zažbluňká, v prázdné dutině zakuňká, v bedně rupne a v čelisti hrkne, a teprve potom objevíte, že ti odpudiví trapní kokoti jsou v podstatě úděsně žertovní, až k pomilování, a začnete si u té kakofonie hoblování vinylu za konstantního zvuku cirkulárky bez jakékoliv změny otáček dokonce vesele podupávat do rytmu. No, záměrně hodnotit nebudu, neboť nejsem tak sdílný jako ostatní uživatelé a nechci takhle naprudko prozradit, jestli fetuju nebo ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divný. Jak tu nikdo napíše, že je Marilyn Manson nejnormálnější postava ve filmu, tak je asi s tím filmem fakt něco špatně. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Až tarantinovsky vypiplaný, hudebně originální, epicky cool-námrd. Dupieux má styl, který tu nebyl dlouhé roky, jestli vůbec. ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

S nevtipnými komediemi se roztrhl pytel a tak musím před tímto snímkem smeknout. Ve velké konkurenci je pro mne jasným vítězem. Nezasmál jsem se ani jednou a za třešničku na dortu považuji to, že mi za naprostou většinu postav bylo po celou dobu trapně. Velká gratulace panu režisérovi Dupieuxovi. Pokusím se zapamatovat si jeho jméno, abych se s jeho dalšími díly nikdy nesetkal a abych tak zabíjel čas poněkud humánněji. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to vysvětlit. Slova mi šla do uší, ale nedostala se k procesoru. Smrděl jsem potkany i rybinou, marně hledal mezi retardy zasazenými do reálného světa vypointovaný humor a olizován pekelnými plameny jsem osmdesát minut vyhlížel ráj. Záměr, nebo neschopnost? No Reason historky z útvaru Los Angeles Police Dements mi přišly stejně svojsky podhuštěné, jako Dupieuxova pneumatika, co odmítala umřít na skládce. Třetí hvězda je za hudbu, která připomíná pohled na přejetou kočku, z níž vytékají vnitřnosti a střeva. Odpudivý zážitek, ale nemůžete jej dostat z hlavy.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dupieux s každým filmem vybrušuje svůj svérázný styl a tentokrát už to bylo málem na plnou palbu. Chci víc a vím, že bych měl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Wrong cops na prvý pohľad vyzerá, ako presne ten typ filmu, ktorý si nepustím ani omylom, ale Quentin Dupieux je zaujímavý človek a tak len kvôli nemu som tomuto filmu predsa len skúsil dať šancu a urobil som dobre. O nejakej plnohodnotnej zápletke sa tu úplne hovoriť nedá, cítiť z toho nízky rozpočet a ten humor je skutočne skôr taký jednoduchší a vulgárnejší, ale práve to netradičné režisérovo prevedenie z toho robí pomerne originálnu a nadštandardnú zábavu. Prakticky všetky postavy, možno až na jednu, dve výnimky sú úplne nesympatické a pôsobia až tak slizko úchylne, takže fandiť sa im dá len s určitou dávkou sebazaprenia, ale aj tak mi táto partička svojou rozmanitosťou sadla, vzťahy medzi nimi fungujú a bavil som sa na nich, pričom poteší aj pár známych tvárí, či už Ray Wise alebo Eric Robets, ktorí ale majú len minimum priestoru, no hlavne Marilyn Manson, ktorého som tu takmer ani nespoznal. A rozhodne veľkým plusom je samotná hudba a spôsob, akou slúži filmu, keďže tu sa nejedná len o jednotlivé skladby z priebehu filmu, ktoré sú ale inak tiež slušné a filmu to dodáva netradičný štýl, ale aj plnia úlohu v deji, postavy ich sami hodnotia, alebo dokonca aj rovno tvoria. Humor sám o sebe by nebol práve najvtipnejší, ale práve pri tomto prevedení mi aj tento jednoduchší štýl sadol a miestami som sa bavil výborne. A po stránke réžie a technickej stránky som mimoriadne spokojný, síce rozpočet určite nebol najväčší a aj tie lokácie a vizuál sú skôr také lacnejšie, ale vynahradzuje to všetko ostatné, či už netradičné uhly kamery, celková bizardnosť a neopakovateľná atmosféra. Takže Quentin Dupieux ma ani v najmenšom nesklamal, aj z takejto témy urobil nezabudnuteľnú záležitosť a som zvedavý na jeho ďalšiu tvorbu. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Cítiš tú hudbu vo vnútornostiach?! AFRIKA!!! "Cítim. A pamätám články pár desiatok rokov dozadu o úplatnej a neschopnej polícii Afriky či Ázie. Kládol som si vtedy otázku, načo vlastne také čosi je. Okrem toho teda, aby sa chránili samozvaní vladári. Postupom času sa situácia zmenila. Polícia síce stále slúži ochrane vlád po celom svete - aby sa ľudia nebúrili. Nie je ani nejako neschopná. Skôr absurdná. Na štandardnú prácu ochrany občana pred zločinom rezignovala. Často z pocitu bezmocnosti tieto zločiny vyriešiť. A tak naháňa vlastné kšefty. Drobné prečiny zametá pod koberec. Slabo platení príslušníci si prilepšujú peniazmi a drogami nájdenými na mieste činu. Mlčky sa toleruje čo nariadi šéf alebo tajní. Občas sa zorganizuje lúpež vo vlastnej réžii. Súkromné obohatenie v tieni čo najmenšej námahy je povýšené nad princíp. Kto zaprotestuje, spozná tvrdú ruku zákonnosti. Takto napísané to nepôsobí vtipne. O to väčšiu zásluhu má režisér Fízlov! Dokázal vystihnúť tento stav cez absurdné situácie a nadsádzku s nadhľadom. Niekedy humorne, často trápne a hlucho. Teda presne tak, ako vyzerá činnosť mužov zákona v teréne. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí proud moči, vytékající neznámo odkud a po polaskání se s vašimi lícemi směřující pánBuch suď kam. Hlavu nebo patu nehledejte, prostě hříčka ze sorty těch podivnějších. Mimojiné, to jsem jediný, kdo si všiml životního výkonu Seana Penna? Jak se tak krásně rozpelášil jako plachá srna? Hledejte, stojí to za to. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už mám těhlech rádoby chytrých parodií na policajty celkem po krk. Ono je to přitom docela dobrý téma, jenom ho trochu zužitkovat a něco z něj taky vytěžit aby to bylo i vtipný a ono to prostě nijak extra k smíchu není. Nebo teda je, ale asi ne tak jak by mělo bejt. Zatím co například v nedávno viděných Falešných poldech jsem viděl tradiční stupidní gagy a komedii ve stylu retardovaný demence. Tady dostaneme rádoby neotřelou kombinaci komedie a pokusu o art? či něco podobného? Nevím jak to popsat, ale fakt je, že vtipný není to ani to.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musím tomu určitě přiznat že v záplavě šablon se jedná o svéráz jako prase. Cajti kouří trávu, dílujou drogy, skládají disco hudbu, půlka je homo a druhá píchá ve službě, střílí po sousedech, chtějí čučet ženským na kozy na ulici a mávají při tom bouchačkou.... Prostě takové fízly jen tak někde nenajdete. Nejvíce mě pobavila scéna kdy jde jednooký policajt s polomrtvým chlápkem za hudebním producentem (Kurt Fuller). 60% ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani nemá cenu komentovat. Čekal jsem něco bizarního, zvráceného, originálního, černohumorného. Tráva zašitá v potkanech a rybách sice vzbuzovala úsměv na rtech, ale to je asi tak všechno. Film nezachránil ani odulý Manson, ani stárnoucí Roberts. Hudební doprovod je na zastřelení. Naprostá ztráta času. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Los Angeles. Rok 16. Kriminalita klesla. Príliš. Policajti sú znudení. A naštvaní." - hlása v úvode Wrong Cops: Chapter 1. Nasleduje pár nesúvislých poznámok (potrebné niekedy prepracovať do riadneho komentára): V disciplíne karikovania americkej spoločnosti a kinematografie je francúzsky zmetek a l'intrus na pôde strýčka Sama, Quentin Dupieux alias Mr. Oizo mojim osobným favoritom. Jeho zverská parafráza na kultový postmoderný opus Pulp Fiction si berie na paškál opačnú stranu zákona - políciu. Pokým vo svojom meta-filmovom experimente Rubber balansoval na hrane nudy a jej košatej reflexie, udávanej prítomnosťou nudiacich sa divákov pozorujúcich senzačný príbeh, tentoraz zámerne tancuje okolo hraníc trápnosti a vulgárnej demencie. Figuratívnosť neokázalej estetiky absurdity, intertextuality a inšpirácie pokleslou campovou kinematografiou 70. a 80. rokov ilustruje ako obsadenie (Eric Roberts, Grace Zabriskie z filmov Davida Lyncha, Eric Wareheim a Marilyn Manson v zastúpení hudobného sveta), tak zámerne podradný treťotriedny vizuál a unylé tempo, vyvažované elektrizujúcou hudbou Mr. Oizo, ako i konkretizované odkazy (zrelé obdarené ženy cvičiace jogu, homosexuálny podtext, rozhovory o kvalitnej hudbe). Film navyše vďaka "zastaveniam" deja a prechodu k inej postave či (nerozlíšiteľným) využívaním a zapájaním diegetickej/nediegetickej hudby pripomína mixovanie na DJ pulte. Okrem toho je zaujímavý i z hľadiska uvedenia - na VOD platforme ho je možné zhliadnuť v podobe 8 epizód, ktoré predstavujú jednotlivé dni, už od roku 2012, do kín prišiel v celistvej podobe, ktorá medzi týmito epizódami kľučkuje, vracia sa k nim v retrospektíve či vynecháva určité scény a radikálne tak mení systém distribúcie informácií divákovi, až v roku 2014. 100% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně nadneseně Policejní akademie alá Dupieux. Za mě asi nejslabší Dupieuxův film co jsem od něho zatím viděl. Což ale vůbec neznamená, že je špatnej. Lepší 3hvězdy. Jsou tu určitý spojitosti s Dupieuxovým filmem Wrong(2012). PS. Kdyby do toho někdo šel čistě jen kvůli MM tak ten se tu všeho všudy ukáže na 2minuty. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Antikomédia. Dupieuxov vesmír je divne úchylný, herci nevtipní, réžia sa o vtipnosť ani nesnaží; jak keby všetci len tak ukazovali, vo vlastnej odpudivosti a kričali: "Opovrhujte mnou!" Krutá sranda ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

"What costumes? We´re not wearing funny costumes. I´m really a cop. That´s my job. This guy is really dying." Keystone cops meets Bed lieutanant? Maybe... whatever. I dont care. Mr. Oizo očividne tiež "doesnt care" a skrátka si robí srandu. Zabáva sa. Tak prečo sa nezabávať s ním? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobný kúsok je na Slovensku a v Čechách absolútnou distribučnou raritou, či už v rámci "komerčnej", alebo "klubovej" kinematografie. Prečo by mali byť scény vypointované? Prečo by scenár mal dávať zmysel? Prečo by sa to malo páčiť viac ako tretine divákov? Prečo by mali byť postavy aspoň trochu sympatické? Zabudnite na scenáristické poučky rovnako ako nimi opovrhuje Dupieux a podľa možnosti a jeho filmárskych limitov si vychutnajte túto hovadinku. Pokiaľ by chcel niekto k niečomu prirovnať, tak taký Fredy got fingered je niekde za rohom, ale toto je predsa len o riadny kus príčetnejšie. ()

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama