Reklama

Reklama

The Eagles

  • USA History of the Eagles Part 1
Trailer 1

Obsahy(1)

Countryrock s heslem Hotel California. Exploze rockové hudby na západním americkém pobřeží, v polovině šedesátých let, která probíhala ve formě hnutí vzájemně spolupracujících a prolínajících se hudebníků a skupin, již od začátku experimentovala s country hudbou jako jedním ze zdrojů svého repertoáru i osobitého stylu. Na rané Byrds, Flying Burito Brothers a další skupiny navázali na počátku sedmdesátých let Eagles ve svém úsilí seznámit s C&W – prostřednictvím country beatu – i rockové posluchače. Eagles vznikli v etnicky i hudebně uvolněné scéně Los Angeles z hudebníků mnoha skupin: Randy Meisner (bývalý člen skupiny Poco a doprovodné skupiny R. Nelsona, Bernie Leadon (působil u Lindy Ronstadt, skupiny Dillard & Clark i ve Flying Burrito Brothers), Glen Frey (přešel od Ronstadt a J. Soutera), a Don Henley (z bývalých Shilok); Don Felder doplnil obsazení později a Joe Walsh vystřídal ve skupině B. Leadona. Pro kalifornskou country rockovou scénu bylo typické, že své první album Eagles natočili v Anglii, ve spolupráci s producentem Rolling Stones, s Glynem Johnsem. V polovině sedmdesátých let měli velký úspěch s písněmi The Best Of My Love, Desperado, Lying Eyes a One Of These Nights a zvláště s albem Hotel California. Jižanský rock dodnes má ve světě miliony příznivců.
Skupina The Eagles se v roce 1980 rozpadla, ale členové skupiny se v roce 1994 znovu sešli při sestavování alba Hell Freezes Over, s kolekcí skladeb z koncertů a nových studiových nahrávek. Od této doby spolu příležitostně koncertují. V roce 1998 byla skupina Eagles uvedena do Rock and rollové Síně slávy. V roce 2007 poprvé po osmadvaceti letech skupina vydala nové studiové album s názvem Long Road Out of Eden. 8. června 2009 vystoupili The Eagles v pražské O2 aréně. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. ..The life and times of the super successful American soft-rock band, Eagles.. ... Tři hodiny pět minut s členy slavné kapely a jejich vyprávěním /subjektivním vzpomínáním .. Jejich tvorba je až na jednu naprosto geniální výjimku pro mě neposlouchatelná. The Eagles = Hotel California .. nic víc / nic míň. Tomuto nádhernému sedmiminutovému songu je zde věnováno přesně 7 minut, ovšem parádních ... Na rozdíl od jiných slavných kolegů z branže, tu slušně namachrovaný Glenn Frey oslavuje sám sebe, to jsem jinde u žádného hudebníka zatím v nějakém podobném dokumentu nezaznamenal, žádná pokora, skromnost. To pravým opakem jsou velký sympaťák Timothy B. Schmit a Joe Walsh, vlastně jediný opravdový rocker z Eagles. ... "Lepší je uhořet, než zrezivět", zpíval kdysi Neil Young o punkové etice, připomíná G. Frey a za sebe hned dodává : "kdepak, když to sype, klidně zrezivím" ... ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Takzvaný must-have pre každého fandu skupiny The Eagles. Špičkový dokument o začiatkoch najlepšej americkej skupiny všetkých čias, ktorý nás prevedie medziobdobím, "rozpadom" skupiny a comebacku v roku 1994. Dokument vám poodhalí niektoré dosiaľ nevidené zábery, prezradí pikantné historky zo zákulisia koncertov a dovolí divákovi utvoriť si názor na vyhadzov Dona Feldera z radov The Eagles. Dlhý, mäsitý a vyčerpávajúci. 5*. ()

Reklama

Reklama