Reklama

Reklama

Pozvání spravedlivých

(TV film)

Obsahy(1)

Televizní drama Romana Ráže je ukázkou lidských charakterů a povah. Ty se projeví poté, co skupina starých známých nedopatřením usmrtí jednoho ze svých přátel. Pak všichni hledají způsob, jak celou věc vysvětlit policii, nebo jak obvinit a obětovat tím jednoho z nich. Během vyprávění také vychází na povrch otázka, zda byl tento muž skutečných přítelem, či zločincem a zrádcem. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, to je hrozný. Nikd yjsem netušil, jak děsivě se hrálo v brněnské TV v šedesátých letech,a le tady i později docela slušní herci hrajou jak na ochotnickém divadle v Horní dolní. Kromě toho je to příšerná nuda, souhlasím s ostatními, ale nejvíc ze všeho mi vadí zpsoby, jakými jsou repliky pronášeny, afektovanost, absolutní nereálnost, mluvení do vzduchu a ne k ostatním. Utrpení dokoukat. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Půl hodiny se řeší, proč měl být náhodně mrtvý zabit – a pak, že o mrtvých jen dobře! Pak dvacet minut, jak to hodit na učitele. Afektovaně trapného učitele-poseroutka. Nakonec z toho obviníme toho posledního a rovnou ho zabijeme. Strašná kamera. Nikdy nevím, jestli z takového obrazu dostanu dřív tik nebo epileptický záchvat. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré televizní drama, které mě strhlo hned od začátku a nepustilo až do konce. Navíc i výborně zahrané. Kdyby bylo delší a více věcí by divákovi bylo objasněno, určitě bych šel s hvězdou nahoru, přestože například kamera nebyla moc povedená. Nejzajímavější však samozřejmě jsou charaktery jednotlivých postav, které postupně mění názory a diskutují spolu, přestože jsou pánové naprosto rozdílní. I závěr, kdy se naopak snaží za každou cenu najít vyníka, což je v rozporu s tím, co tvrdí na začátku - tedy, že jsou v tom všichni spolu. Bohužel vedle kamery je i slabší kvalita obrazu, ale mě film opravdu zajímal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi zdlouhavé konverzace, jste tady na správném místě. Čtveřice spolupachatelů se snaží vybruslit z nenadálé situace – vraždy a postupně hází špínu jeden na druhého. To co z počátku vypadá na vzájemné vymýšlení alibi, se postupně mění v osočování jeden druhého a vyvrcholí…Bohužel se to celé točí hlavně jen okolo dialogů a těch tu bylo tolik, že to po nějaké době začalo být až moc nudné. Počáteční atmosféra se začala pomalu vytrácet a zlom nastane až v samotném závěru – mezitím jen kupa nudy… ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama