Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O jednom únosu a jeho překvapivých následcích... Advokát Škoda (L. Munzar) vypráví podivuhodný příběh o jednom zvláštním únosu. Za advokátem se dostavila žena až z Beskyd a vyprávěla, jak jejího muže, alkoholika Josífka (A. Proschek), unesli. Ležel opilý v příkopě s kolem a motokrosaři s dodávkou ho naložili a odvezli až do Prahy. Vlakem se nakonec dostal domů, ale od vesničanů dostal přezdívku Pražák a podezření, že byl v Praze za lehkými ženami, se nemohl zbavit. A tak jeho žena přijela k advokátovi hájit jeho čest… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka na téma motorismus a paragrafy. No, tak tady jde zřejmě o úlet. Příběh pojednává o jednom vesnickém opilci a jeho zoufalé ženě. Ve značně opileckém stavu ho kamarádi odvezli do Prahy si užívat a ve vesnici si může následně z ostudy ušít kabát. Jeho žena vesnickým drbnám namluví, že jí tam jel pořídit nové šaty. Jenomže jak to dokázat, když na ně nemá peníze? No jasně, pomůže právník. Vždyť šlo o únos. Jak prosté. Pointa? Opilec chlastá dál a jeho žena si ty šaty skutečně koupila. Co tím chtěl básník říci fakt nevím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pražák, Lakomec a Zlatá česká hlavička - to jako by ani nebyly bakalářské příběhy, ale spíš počátek seriálu skutečných případů z advokátní kanceláře. Možná by nebylo odvěci takový seriál vymyslet, aby lidi viděli, co všechno dokáže Čech vymyslet a uskutečnit. Jako třeba únos. Kdybych nevěděl, že je příběh skutečný, skoro bych si myslel, že je to vylhaný nesmysl. Pomluvy na vsi pak k Česku neodmyslitelně patří, ale chtít odvézt s novými šaty, aby lidi nedrbali, to už je vskutku věc podivná. A stejně drbaly dál. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama