Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života. Hvězdně obsazený televizní film ze současnosti. Devět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a je pozoruhodný svým opravdu hvězdným obsazením. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Námět s velkým potenciálem, který by si nejspíš zasloužil úplně jiné zpracování. Za těch osmdesát minut jsem nestihl zaregistrovat, kdo je kdo. K čemu mi je na konci to, že ten a ten umřel a zbytek už se tam nevrátili, když nevím o koho jde. Scénář a kamera byly hrozné, ohyzdné a protivně odporné. Místy se mi chtělo zvracet a na něco takového se už nechci nikdy dívat. Jediné plus byl ten ensemble starších herců, kteří hráli skvěle, jako obvykle. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tato konverzačka se nepovedla, a to přes angažmá všech možných gerontů českého filmu, kteří byli snad komplet (vidět Nárožného, který byl za komára snad v každé televizní inscenaci, jak se poplácává po ramenou a vzpomíná na "lágr" s Třískou, to byla fakt pecka). Nepovedlo se to ze dvou důvodů: jednak tam byly naprosto debilní pseudopsychologické vedlejší zápletky (jakože jedna paní někdy v pravěku někoho opíchala a pro jejího současného životem poučeného mazáka, který prošel lágrem, je to problém, protože, a co bych to neprozradil, to byl zrovínka jeho syn, slzička. A za druhé, protože bylo od začátku jasné, že nás budou zkoušet napínat, kdo teda byl ten práskač, a mě to došlo nějak těsně za půlkou, takže jsem šel dělat užitečnější práci a ke konci jsem si jen odskočil ověřit správnost svých vývodů. Paradoxně jediné, co stálo za to, byly prostřihy ze seriálu Zdivočelá země, bez jeho znalosti by se člověk cítil spíš jako ty děti a vnuci hlavních hrdinů, co taky měli místo poslouchání těch keců chuť jít radši do lesa. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasné všechny pointy a až na vyjímky příšerné herectví. Že malé děti v českých filmech takřka nikdy nikdo nedonutí vypadat přirozeně je bohužel jasná věc. Že takhle staří herci už nedají to co dřív, je s ještě větším bohužel také častý fakt (snad jen Tříska s Kostkou za něco stojí). Horší je to ale s dějem, který je tak akorát pro televizi. Kdo je práskač je jasné po pár minutách, když se člověk zamyslí nad tím, kdo a proč se srazu účastní. Ještě než se pravda vyjeví, je to aspoň trochu rozumnému divákovi potvrzeno scénou tak trapnou, že by se neztratila ani v různých ordinacích a ulicích. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Duo Bocan - Stransky uz by se na to melo vysrat. Stranskeho jsem mival rad a cetl jsem od nej snad vsechno. Hodne u me klesnul v dobe kolem prezidentskych voleb, kdy se verejne distancoval od Dejdara za to, ze si dovolil vyjadrit podporu Zemanovi. Skutecne demokraticky pocin. A co se tyce teto inscenace - byl to smutny pohled za plejadu bezradnych hercu s velkym H. Pri zaverecne "akcni" zachranne scene smutek vystridal nekontrolovatelny zachvat smichu pri pohledu na Trisku ala cesky Bruce Willis. Nejpozdeji v tuto dobu se snimek zmenil v nechtenou parodii. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Nehledě na námět filmu - nespravedlnost a utrpení, kterým si hrdinové museli projít, nehledě na to, že je to třeba neustále připomínat musim dát jen jednu hvězdu - Hloupé dialogy a nerealističnost nezachrání ani na naše poměry hvězdné obsazení, ani to, že místa, kde se film odehrává vcelku dobře znám. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (7)

  • Když kamarádi ke konci pochodují spoutaní lanem, je v brýlích Tomáška (Petr Nárožný) dobře vidět odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama