Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života. Hvězdně obsazený televizní film ze současnosti. Devět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a je pozoruhodný svým opravdu hvězdným obsazením. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Kdyz chtej uctit hrdiny (alespon predpokladam), tak maj natocit dokument, protoze jinak se porad tocime na miste jak Hrebejk na Kulataku. ()

mrsin 

všechny recenze uživatele

Tak silný námět a herecké obsazení a tak slabý (a neuvěřitelně nudný !!!) výsledek... A co ty idiotské vedlejší dějové linky, které s příběhem vůbec nesouvisely (milostný trojúhelník), nebo titulky na konci, u kterých člověk akorát zjistil, že stejně neví, kdo byl kdo? Lidé, kteří byli komunisty týráni a mučeni si zaslouží rozhodně lepší poctu a Bočan by se měl opravdu vážně zamyslet nad tím, jestli není čas s režisérskou kariérou nadobro seknout. 50 %, a to jenom kvůli úctě k většině zdejších hereckých veteránů. ()

montelie 

všechny recenze uživatele

Tak byla tam spousta balastu ve vedlejších liniích, ale herecky excelentní. Munzar, Němec, Tříska, Janžurová klobouk dolů. ()

Eygam 

všechny recenze uživatele

Byl to takový průměr s předvídatelným dějem, asi bych dal tři *, kdyby tam na konci nebyla ta trapnost v lomu. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Parta dědečků se sešla na louce obklopené lesy, aby zde postavili tábořiště a příštích několik dnů strávili při společných, padesát let starých vzpomínkách na těžké chvíle, prožité v nedalekém pracovním lágru. A právě prostřednictvím vzpomínek se snaží dopátrat skutečnosti, kdo z nich byl tehdy tím zrádcem, který donášel dozorcům... 50. léta minulého století, jako období největších zvěrstev komunistické éry, je potřeba si připomínat. Hynek Bočan to udělal velice zajímavým způsobem - prostřednictvím vzpomínek těch, na nichž byla tato zvěrstva páchána - v komorním příběhu. Po většinu času příběh plynul přesně tak, jak měl. Hezky pomalu, jakoby spřízněně s pomalými kroky starců, kteří jej tvořili. Tato pomalá komorní atmosféra krásně vtáhla diváka do děje a do vzpomínek na tu hroznou dobu. Alespoň já jsem tedy byl součástí party na louce. Proto je velká škoda, že pan režisér nezůstal v této rovině a měl potřebu "vylepšit" dílo nesmyslnou akční vsuvkou s chlapcem, vysejícím na skále a bez mála osmdesátiletým panem Třískou coby zachráncem. Tato pasáž velice nabourala prožitek z jinak moc hezkého TV filmu. 65%. ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Tohle já neberu jako film, ale takový oddychový, zábavný pořad, kde se vzpomíná na naši elitu výborných herců. Opravdu oddychovka se vším všudy :-) ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Mně se film líbil ...přiznávám, hodně tomu u mě dala přítomnost herců. Skvěle Munzar, líbil se mi i Nárožný. Podobný námět jako Pamětnice ... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zdivočelé země a Bumerangu po 40 letech......jako setkání pamětníků.......Má pomsta po letech smysl? Není lepší odpustit? Co když kamarád zradí, jen aby si zachránil život? Tyhle otázky se tam řeší a je to uctivá vzpomínka na hrdiny, kteří museli tohle peklo přežít. Staří bardi - to je sestavička! ()

gabi141414 odpad!

všechny recenze uživatele

...to už tu bolo... Pametnice v "modrom" ...plejáda skvelých hercov... sorry, ale nemôžem dať ani jednu * ..a Bočan to totálne zaklincoval keď Munzar vytiahol na lane Třísku... SUPERMAN! ()

valmet 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil. Tolik legend pohromadě, takový téma a takový zklamání. Uměle natahovaný na celovečerní délku, vedlejší linky špatný a zbytečný, silný scény moc nefungujou. Škoda, promarněná šance. Je to spíš na dvě, vzhledem k zklamání možná i míň, ale z úcty k plejádě hereckých legend dávám za tři. ()

fabienne223 

všechny recenze uživatele

Jedná se o televizní film a je to znát. Nicméně z naší původní televizní tvorby se značně vymyká a to v pozitivním smyslu. Velmi oceňuji jednak téma, ale především většinu hereckých výkonů, především až dech beroucí výkon Luďka Munzara, který by si zasloužil ještě nějakou velkou hereckou příležitost. ()

BetyFr79 

všechny recenze uživatele

Mě to vzalo. Že to místy působilo směšně... ano, ale tak jaksi temně směšně... tak, jak staří lidé "na nás mladé" obvykle působí. Stačí chvíli sledovat nemotorného dědu a zapomínající babi. Až budeme staří my, budeme také směšní. A budeme vzpomínat. U tohoto příběhu jsem cítila, jak jsem tam fyzicky s nimi, jak s nimi cítím a upřímně nechápu, proč do toho šli... Proč chtěli znovu navštívit místa, kde trpěli a kde se báli o svůj život. Závěr jsem pochopitelně prořvala. Dávám palec nahoru. ()

Magiee 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma,skvělé herecké obsazení,český film,režisér který je zárukou....ale já se utopila. Ve jménech,ději,postavách. Těšila jsem se. ()

Reklama

Reklama