Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života. Hvězdně obsazený televizní film ze současnosti. Devět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a je pozoruhodný svým opravdu hvězdným obsazením. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

migl 

všechny recenze uživatele

Zhruba šesťdesiat rokov im bolo v podstate u prdele kto na nich v lágri bonzoval,až nad "hrobom" to ide stará parta muklov riešiť,hodne neuveriteľný príbeh. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

souhlasím s všeobecným názorem,že výběr herců byl výborný a potenciál příběhu byl obrovský,ale ani to nezachránilo slabý scénář,děj a trapnost některých scén jako třeba záchranu na laně,nevím proč milostný trojúhelník apod.. ()

TomDolly 

všechny recenze uživatele

Tá celková atmosféra a réžia v kombinácií s danou hudbou.. No všetko to proste len prekusnem vzhľadom k hereckému obsadeniu. Vlastne sa mi celý Piknik aj páči. Je to jeden z lacnejších filmov Česka, tá myšlienka ako taká je pekná no čo s tým keď sa nevie zrealizovať tak akoby sa chcela ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Bočan pořád umí točit. Kouzelné, jak ta generace starých herců nejen pořád dobře hraje, ale i vypadá! Jen ta scéna s dětmi, které přiběhnou hlásit neštěstí kamaráda, je dost málo herecky přesvědčivá - to se mělo udělat líp. Jinak dobrý. 75%, 12.8.2016. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Padesátá léta v ČSR se nesla v duchu udávání a vykonstruovaných procesů, následovaných většinou rychlou popravou. To aby se na tyhle nemilé věci rychle zapomnělo. Národ sice propadá kolektivní amnézii, jsou však mezi námi pořád lidi, kteří nezapomněli, a díky tomu byl natočený tento film. A natočili ho velmi dobře. ()

mydlo 

všechny recenze uživatele

5hvězd za herecké obsazení a za námět.Zpracování nehodnotím,dopadlo by o jako Ulice na Nově..........Takže průměr 3 ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Film o hledání viny a o odpuštění viny. Jde však o odpuštění z pocitu nebo o odpuštění ze soucitu? A do určité míry je film také zcela určitě apelem abychom nezapomněli ! ! ! Po technické stránce ve mně film vzbudil dojem takového nějakého neprofesionálna až amaterisumu, jako by byl natočen ryze amaterérsky jedním z účastníků tohoto pikniku na domácí kameru. Ale třeba to byl záměr, aby film vypadal autenticky jako záznam jednoho, a nejspíš taky posledního, setkání Mužů Určených K Likvidaci. Mimochodem pocit z návštěvy památníku Vojna, kde se převážná část děje odehrává, je dost strašlivej i bez psů a obsazených strážních věží! ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za téma jež si zaslouží neustále připomínání. Zároveň jedním dechem musím dodat, že poněkud důstojnější připomínání. Film hrozně kolísá a jakmile se nadechne, přijde nějaký totální fail ať už v podobě dětí a jejich hrozného zájmu o téma politických vězňů, či příjezdu syna, který tátovi kdysi ojel současnou přítelkyni. Proč? ()

Kosir odpad!

všechny recenze uživatele

Režisérovi a produkci se podařilo soustředit hvězdnou generaci českých a slovenských herců, generaci, která rovněž pomalu odchází ze scény, stejně jako hrdinové příběhu. Když píši příběh, tak jde, bohužel, o eufemismus. Celé mně to připadá jako dobrý nápad, nicméně v globálu prohospodařené jakési monumentální představy o poselství mladé generaci. Výsledek je plochý, nepřesvědčivý, takový nesoudržný řetízek scének, z kterých zůstáva jenom pachuť mentorování. Autoři dělají politiku, rychle lepí nápady, které nedrží navzájem, chybí jim vnitřní přesvědčivost. Velcí herci hrají etudy napsané studentem scénáristiky na DAMU. Připomíná mi to mnohé internetové diskuze, kde se verbálně lynčují komunisté, aby se relativizovala, až devalvovala nevalná ekonomická a společenská situace českého státu. Těžko říci proč se řeší Vlasákové a Mrkvičky problém s mlaďochem. Sklouznutí puberťáka na srázu k připravené trubce je trapně naivní, stejně jako následné Munzarovo zachránění Třísky. Všechno je předem odhadnutelné, primitivně vykalkulované, jako bolševické agitky počátku padesátých let. Od počátku jsem měl velmi nepříjemný pocit a nechápal proč výkvět herecké scény musí bloudit bezcílně po place a přitom občas vypouštět z úst plytké texty, jakoby úplně všichni byli postiženi Alzheimerem. ()

Mrs.Christie 

všechny recenze uživatele

Je správné připomínat si tragické etapy naší historie. Je důležité, aby je znaly naše děti a další potomci, ale děti v současných českých filmech, jsou tak nějak navíc, tady taky. Celkově jsem čekala víc, spíš mi to připomalo třídní sraz po 60 letech, trochu promarněná příležitost natočit kvalitní film o těchto událostech. ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Téma filmu a možnost vidět takové herecké osobnosti pohromadě mi vhání slzy do očí (zvlášť chvíle v bunkru a neskutečná herecká i osobní odvaha pana Munzara v jedné odvážné scéně, a nemyslím tím tu na skále). Dvě hvězdičky ale musím dát za režii s přílišným mluvením o něčem a o někom - i vzpomínky se přece dají udělat filmovým jazykem. A průhledná "napínavá" scéna byla směšná, amatérsky napsaná i natočená. Velká škoda! ()

zbysek210219 

všechny recenze uživatele

jediné velké plus filmu skvělé herecké obsazení,jinak nostalgiská krávovina,ve které 80 ti letý chlap leze po skále pomoc mladému klukovi,za přihlížení zdatnějších vnuků,malé děti si hrají s kopřivami na bachaře....Přišlo mě to přehnané ()

indy_2010 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zde tématiku o kterou zatím není moc zájem, proto 4 hvězdy, kvalita herců průměrná, vadí mi že zde hrají i seriáloví neherci, čímž film ztrácí na kvalitě, a zpracování mohlo být lepší, sic nákladnější. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobře natočené drama veteránů kteří si udělají výlet do bývalého lágru aby si za vzpomínali.Dobré herecké výkony.Vidět takových hereckých legend po hromadě bylo příjemný. ()

mican

všechny recenze uživatele

Před hodnocením jsem film skouknul 2x. Mohla to být excelentní exhibice "starých" bardů, ale není. Jakoby se Bočan zmítal mezi pojetím pro "znalé" a pro diváky touto dobou neoslovené. A ten kompromis je znát. Vzhledem k věku většiny herců by asi film dopadl lépe, kdyby si povídku Jiřího Stránského herci jen přečetli a před kamerou to pojali jako improvizační cvičení DAMU. V nerozvíjení silných a emočních scén je Bočan tím hlavním útlumovým článkem. Napadá mě paralela s Bumerangem, ten měl výhodu zejména v tom, že děj byl vsunut přímo do doby padesátých let. Piknik je jen takovým ohlédnutím za tou dobou. A ohlédnutí by mělo být zejména silné a i trefné. V tomto filmu se to příliš nedařilo. Co má vyjádřit flashback s dráty a z věže střílejícím bachařem ve filmu, který si dal za ústřední cíl odhalit onoho dávného práskače? Ve filmu mi i chybělo něco málo komornějších scén. Většinou je celý herecký ansábl na place majednou a sleduje dialog dvou-tří svých kolegů. Třeba rozmělnění na intimější ostrůvky detailů by zřejmě zpracování prospělo. Takhle pojatý film je spíše ukázkou nevyužitých možností. PS. Jdu se kouknout, co na film říká Spáčilová. PPS. Spáčilová se koukla a síru a oheň nedští, tak můžeme film zařadit do kategorie ** až ****. PPPS Nejmíň civilně-věrohodený je kupodivu Jindra(Munzar) - to vyústění senezpytných snů a reakce ostatních je až trapné.. ()

woodenapple 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film dodívala, řekla jsem si jen: Hustý. I když zde byla nejedna naprosto zbytečná scéna - např. kluk visící ze skály a Tříska visící na laně, které se šíleně provedeným počítačovým trikem odváže, jde o vcelku silný film. A když jsem poté shlédla pořad 168 hodin, kde byl sestřih se soudružkou Semelovou doslova blijící svá komunistická přesvědčení, umocnilo to pocit, že tenhle film rozhodně není zbytečný a má co říct. I přesto, že některé scény působí směšně až trapně a film není úplně dotažený. Kdyby si někdo řekl, že tenhle film má již tisíckrát omílané téma, tak nemá - takové téma se musí připomínat, zvlášť teď, když se tolik zapomíná. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Jo, líbilo se mi to. Když tedy pominu tu naprosto zbytečnou "horolezeckou" vsuvku a to, že ten závěr musel být jasný všem od samého začátku... ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Hvězdné herecké obsazení, ale absolutní nesmysl. Ty vzpomínky z lágru to beru, tam se děly asi opravdu hrůzy, ale pátrání po tolika letech a navíc proložené tím pádem dítěte do lomu a záchranou hlavního vyšetřovatele Třísky, poté co se mu záhadně rozvázalo lano, bonzákem Munzarem, to se nepovedlo. Nebo ta trapná scéna kdy chce Vlasáková oznámit, že si bere Mrkvičku a přesně v tom okamžiku se tam přiřítí na motorce Mrkvičkův syn, se kterým se předtím také vyspala. To byly fakt nesmysly, kterých pan Stránský, jako scénarista, nemá zapotřebí. Měl by se soustředit na to, co opravdu prožil a nebylo toho málo. ()

Reklama

Reklama