Reklama

Reklama

Liberationis

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Mysteriózní
Česko, 2013, 27 min

Obsahy(1)

Příběh mladého muže, který se po rozchodu s dívkou utápí v alkoholu a jednoho dne se vydá vše skončit. Ovšem existují ještě mnohem horší věci, než-li je zlomené srdce. (korbitch22)

Recenze (29)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ty jo, hele, voe, hele, kámo, hele, voe, žádná samohana na útesu ani v noci ani ve dne, ty jo, hele, voe, ty jo, brácho, voe, jdu do pekla-sbohem, haha, no, nic, příběh je píčovina nejtěžšího kalibru a tolik vysmažených veganů jsem taky dlouho neviděl, nicméně se mi líbí, když se někdo nebojí a jde se svým koženým kabátem na trh, ač si to sám ohodnotí sedmi hvězdami. Hele, voe, ty jo, hele, takže to máme za tři a to hlavně díky skvělému budvárku. Doporučuji příště tohle vše mrdnout do deseti minut. ()

dobytek

všechny recenze uživatele

Myslim, že bratrstvo korbitchů by mělo poděkovat verbalovi, že jim udělal takovou reklamu. Kdybych si nepřečet jeho komentář, tak se na film určitě nepodívám. Nechávám to bez hodnocení, ale pár postřehů si neodpustim... Jednak moc nechápu, proč se to mělo odehrávat v roce 2002. Že jste někde vyhrabali funkční telefon Nokia 3310, je sice hezký, ale záhadou pro mě zůstává, proč třeba korbitch starší chce někam jét s Kiou Cee'd, když ta se začala vyrábět až v roce 2006. Jinak těch nedobovejch aut na ulici jsem tam zahlídnul víc, ale to chápu, že s tim člověk nic moc nenadělá. Hodně zbytečnej fail je naopak třeba dlouhej záběr, kde figuruje nová cedule fízlů s nápisem "pomáhat a chránit". Ta v roce 2002 taky ještě nebyla. O zateplenejch chruščovkách s pestrobarevnou fasádou v roce 2002 by se taky dalo polemizovat, to samý platí o výskytu LCD monitorů... Pak jsou tam různý WTF scény, kdy třeba korbitch starší se prochází po lese v tričku a v kraťasech a do telefonu hlásí, že jde zrovna do práce. V práci pak má na sobě oblek a kravatku a z práce někam odjíždí zmiňovanou Kiou Cee'd. Jinak u korbitche mladšího jsem pozoroval občasný záblesky něčeho jako herectví. Naopak u tý holky jsem měl pocit, že ji snad přitáhli na natáčení bez jakýkoliv přípravy a ona tam akorát sedí a čte svoje repliky z papíru. Zajímalo by mě, jestli za to dostala od korbitchů nějakej honorář. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To si ten korbic dela srandu ne? natoci tenhle skvost co vydava za jakesi hlubokomyslne emocionalni dilo natahne to na naprosto neunosnych 27 minut a pak si to jeste ohodnoti 5*? no tak to klobouk dolu at zije objektivita! no nic asi se vozeru budu chodit po meste s flaskou Amundsena v ruce navazu vztah se zombie holkou pak skocim ze skaly a necham si hned zalozit na CSFD profil fakt demence bez hranic... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Korber prošel zajímavou minulostí. Nejprve si to fuckt skvěle užil s neviditelným kaprem, později umlátil manželku, protože to byla děvka, která mu dala trochu toho AIDS (ale naštěstí ne HIV!). Bohužel, v blázinci se díky nějakým lékům z AIDS vyléčil. Pak se Korber rozhodl díky svému viru vyhladit civilizaci, aby zbyl jenom on a jeho přátelé, kteří se u těchto filmů budou nadšeně smát. Korber je ale starej posera, vir zničil, film nedotočil a ty, co o viru věděli, záhadně zmizeli. Pak se Korber na elekrošocích probral do svého lepšího já, která mu říkalo, aby natáčel filmy s ponaučením a děsivým mimem. Po filmu "Jak si přeješ" byl Korber svým lepším já donucen skočit z útesu, kde mu však ve skou zabránila (asi už víte) jeho prostitutka! Ale ta je přece mrtvá! A to Korberovi nakonec dojde, SPOILER a skočí za svojí milovanou děvkou, která mu předtím dala šanci žít. Ta mu však řekne, že už se těší do pekla, protože v očistci je to strašné, a její úkol je, donutit zoufalce skočit z útesu a udělat z něj děsivého mima, tak jako z pana Korbera. KONEC SPOILERU A tohle je konec nejhoršího režiséra z Chrudimi a teď už budeme jenom čekat, jestli nás nepřekvapí, umyje si svůj indiánsky pomalovaný obličej a nepojede do Jihlavské nemocnice, kde na jednom málem pokoji leží Cejpek a Veselý. Společně mají v plánu natočit skutečně vtipnou komedii "Fuckt vtipná komedie", která buude mít animaci od MistraAnimátora (Petr Cejpek), "vtipný" scénář Jana Veselého a jako herce Jirku a Michala Korbera! Už se těším, co nám pánové ukážou. ()

korbitch22

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=gc46PXqTHHs . Náš první film, chtěli jsme si všechno vyzkoušet.Snažili jsme se to brát i jako poctu filmařině celkově.Hodně sme experimentovali s kamerou, takže se najdou i zbytečně dlouhý záběry a spousta scén, které by se dali a taky se vystřihnou.Můžete ve filmu najít spoustu odkazů na jiné snímky i herce, kterým sme chtěli vzdát čest.Uvědomuju si slabost některých dialogů, nervózní výkony "herců" a hlavně špatný střih.Celkově to byl hodně velký trénink, při kterém sme se toho myslím hodně naučili, hlavně já, jako hlavní tvůrce se snažím poučit z našich chyb do příště.Miluju film jako takový a tímto snímkem sem se chtěl hlavně uvést jako nadšený fanoušek a "tvůrce", který se toho musí ještě hodně naučit.Děkuju za objektivní kritiku a 2* jsou pro mě poctou.Urážky a vulgarity nevnímám a ze závistivých kokotů si nic nedělám. ()

Zajímavosti (15)

  • Kancelář, ze které volá bratr (Michal Korber) Erikovi (Jakub Korber), je ve skutečnosti ředitelna střední školy, na níž Jakub Korber studoval. (korbitch22)
  • Jako první se točilo Erikovo (Jakub Korber) vycházení z policejní stanice, poslední scéna filmu na útesu se točila opravdu poslední. (korbitch22)
  • Rozpočet filmu čítal zhruba 3000 kč, které padly především za benzin, tělové barvy a jídlo a pití pro členy štábu. (korbitch22)

Reklama

Reklama