Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel je sice už dávno dospělý a v zaměstnání si vede skvěle, ale dosud se nedokázal postavit na vlastní nohy. Denně musí být doma včas na večeři, maminka o něj vzorně pečuje. Přesto si našel přítelkyni, za pár týdnů se dokonce budou brát. Krásná Isabelle mu ale působí velké starosti. Michel je likvidátor škod v pojišťovně a při práci se setkává s následky leteckých neštěstí. Z létání má proto panický strach, sám takové dobrodružství ještě nikdy nepodstoupil. A jeho milovaná je letuška! Aby ho uklidnila, Isabelle slibuje, že své povolání opustí. V tu chvíli ještě nikdo z nich netuší, že ustrašený pojišťovák bude zanedlouho muset brázdit vzduchem celý svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Největší spád má film ve chvílích, kdy Coluche potkává jednu zemi za druhou a "seznamuje se s jejich reáliemi." Ona zápletka s milenci, kteří tají před tím druhým vlastně stejnou věc, je IMHO velmi vynalézavě využitá. Drogy taky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scény, kdy Coluche vyráží do světa za svejma pojištěncema považuju za totálně chcací šlágry, protože co výlet to smích v takovým rozsahu, že hrozí realizace hesla smíchy jsem se pochcal. Francie prostě tyhle komediální chcacáky uměla dokonale, vtipně do bláznova vygradovaný situace, podpořený svěla napsanejma dialogama, který se vzájemně skvěle doplňujou by si mohl nechat Claude Zidi patentovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je to dlouho, kdy se Vám naposled stalo, že jste brečeli smíchy? Mně se to dlouho nestalo. Vlastně se mně to často stává u francouzských filmů a to je divné. Ti tvůrci tam v těch sedmdesátých a osmdesátých letech měli něco, čím mě i po čtyřiceti letech dokáží dělat radost. Coluche tady jakožto pojišťovák jezdí po světě a zažívá situace, které bych si nedokázal představit ani když bych musel napsat scénář na nejkomediálnější film vůbec a jeho producent by mi mířil brokovnicí mezi voči. Coluche je tady pojišťovák, extrémista a taky trochu blázen a neurotik. Díky tomu vznikají scény, které si zopakuju rád pokaždé, kdy to bude možné. To je asi ta nejlepší možná vizitka komedie, nemyslíte? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bláznivá francúzska komédia o podarenom snúbeneckom páriku, ktorý si navzájom vymýšľa o svojich zamestnaniach a miestach pobytu. Kumulácia množstva humorných situácií je najväčším kladom a zároveň záporom filmu, pretože najmä v závere pôsobí kŕčovite a zo spústy použitých vtipov sú len niektoré naozaj humorné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V New Yorku je to samý černoch s nožom!..." Neskorý vysielací čas na ČT2 (po 23.00) a podivne znejúci názov ma trochu miatol napriek tomu, že som vedel, že sa jedná o komédiu. Vďaka štedrému hodnoteniu Malarkeyho som bol na francúzku komédiu zvedavý. Úvod ešte potrebuje trocha trpezlivosti, ale potom sa to slušne rozbehne a fakt sa dá pobaviť. Až na plné hodnotenie to nevidím, ale slušná porcia zábavy je zaručená. Ideálny vysielací čas by som videl v nedeľu poobede. Neskoro večer po 23.00 by som čakal skôr krvavý thriller...80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásné scénky s frkajícím velbloudem, Richard a Coluche, to byli prostě géniové svého oboru. :-)) A za hudby Cosmy, no je milejších scének.?!! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pojišťovna Planeta důsledně dbá o blaho každého klienta. Není problém kdykoli sehnat opravnu velbloudů na Sahaře, dodat převodovku do Adis Abeby nebo dopravit pacienta s průjmem z Kolumbie domů. Oporou společnosti je poněkud zmatkařský Michel, který se navzdory svému panickému strachu z létání prohání po celém světě a zaslouženou odměnou mu je účast při bombardování Pearl Harboru dopravním letadlem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žádná extra pecka, vtipů je málo a humoru se až tak nedaří. Kdyby ubrali rozmělnění v počtu letů a soustředili pozornost na neodvratné setkání, dopadlo by to líp. Naštěstí je tu původní dabing z Barrandova, který v osmdesátých letech nikdy nezklamal. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, jedna z těch, které se umě zrodily v sedmdesátých a osmdesátých letech ve Francii. Trochu by se snad dala přirovnat ke komediím s bláznivým Fantozzim v italských komediích ze stejných let. Ovšem tato "Operace Banzaj" na rozdíl od Fantozziho stojí hlavně na inteligentním humoru a ne jen na přihlouplých scénkách jakéhosi dementního chlapíka. Kvality komedií s Pierre Richardem či s Louis De Funèsem sice spíše nedosahuje, ale určitě patří k těm lepším, které v žánru komedie vznikly. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Francouzský film z doby, kdy tato země konkurovala ostatním zemím více než v dnešních dobách. Dobrá atmosféra filmu i bez typického hvězdného představitele. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Za pochvalu stojí zejména obsazení hlavní role (Coluche), hudba (Vladimir Cosma) a scénky jako "bodnutí moskyta" či "přistání letadla". Škoda jen zbytečně dlouhé stopáže (hluchá místa). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som ovela viac. Pocas prvej polhodiny film vela gagov neobsahuje a iba sa zoznamujeme s postavami. Potom sa film konecne rozbehne do priam zbesileho tempa ale prilis som sa nezasmial, pretoze jednotlive gagy neboli prilis vtipne. Pritom zaujimave napady film obsahuje celkom dost, ale ich spracovanie nejak nefungovalo. Ani neviem preco, Proste to tentokrat Zidimu nevyslo. 5/10. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Poměrně rychle utíkající dobrodružná komedie, příjemná jednohubka. Na dnešní dobu celkem dost nekorektní, což je za mě spíše plus. Silnější tři hvězdičky. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie. Nepatří sice k nejlepším kouskům, ale je to slušná oddechovka, ve které nechybí humor, krásné francouzské ženy a exotické lokace (New York, Afrika, Honkong). Nejpovedenější byla asi epizodka s povstalci a samozřejmě velbloud :) . Plus je tu i ten typický vynikající český dabing, který k těmto starším komediím zkrátka patří. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Hahá když vaše snoubenka sekne s letuškováním a svatba je na spadnutí tak je jasný, že se to musí začít nějak komplikovat! Alespoň ve francouzské komedii;-) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři, ale za posledních 7minut, ála musíme zbombardovat Pearl Harbor & přistání na letadlové lodi: "Fakt né", "Ale fakt jo!" prostě musím dat hvězdičku navíc. Prostě pohodová odreagovačka :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně svižná komedie o malé oboustranné nepravdě v zamilovaném páru před svatbou. Michel Bernardin (dobrý Coluche) je neúspěchem přinucen cestovat letecky po světě. Jeho snoubenka Isabelle Parisse (Valérie Mairesse) jako letuška má několik letů nad plán. Poměrně banální zápletku velmi zábavně spestřuje Michelovo seznamování se se světem. V Subsaharské Africe je podroben velmi důkladné prohlídce, ve Spojených státech je přepaden černošským gangem a následně bezpečně přepraven na letiště, v Černé Africe je spouštědlem převratu, v Hongongu je zapleten do obchodu s drogami. Další zajímavé postavy: Michelův bratranec Paul (Didier Kaminka), který tak krásně posloužil překupníkům drog, Michelova starostlivá matka (Marthe Villalonga) a Michelova kolegyně Carole (Eva Darian). Příjemně vtipné a rozpustilé zároveň. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Coluche, krása francouzských žen, skvělá práce se zvířaty, výborný dabing Postráneckého a Adamovské a pár vtipných momentů...to je vše, co tento film zdobí. Jinak je to rozvláčné, často nezáživné... . Mám staré francouzské komedie rád, ale tahle souboj s časem prohrává. Na mě moc staromilsky nevýrazná a při této stopáži občas nudná. PS: pár rasistických pasáží by už dnes neprošlo. ()

Reklama

Reklama