Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

golfista 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie mého mládí s hudební skupinou Les Charlots. Fronty před totalitními kiny byly při promítání čehokoli ze západu sice normální, ale v tomto případě šlo opravdu o dobrou zábavu. Dnes už by to tak asi nezapůsobilo :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To vim taky, že to neni film do dvorany filmové slávy, ale stejně tam tu pětku dám. Na vyjádření toho, co jsem prožívala kolem Les Charlots, je to ještě málo. Nespala jsem, nejedla jsem a nad postelí jsem měla plakát - s bažantem :-(( . ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně jen slepencem scének, ovšem tak dobře vymyšlených a bláznivě zahraných, jak to umí jen Francouzi. Tohle rozhodně není nejlepší film s Bažanty, ovšem rozhodně stojí za to ho vidět. POP, POP, POPÍK, POPÍK, POP, POPÍK, POP... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dobová obliba hudebních filmů, kterou eskaltovala popularita britské legendární čtveřice The Beatles a jejich filmů, donutila osvědčený model chlapecké čtyřčlenné skupiny implementovat tentokráte na francouzské reálie a tak se zrodil filmový cyklus s Les Charlots... Kde ovšem Brouci pracují s dadaistickým přístupem k filmové realitě a kde jejich humor má až surrealistický charakter, tam Les Charlots vrší klišé později etablovaných teenegerských komedií a jejich humor je z dnešního hlediska vyčpělý jak módní trend květovaných kalhot do zvonu... Tím se ale dostávám k jedinému (a skutečně pozoruhodnému) kladu filmu Bažanti - to, čemu říkají v tomhle filmu pop a co prezentují kapely na ,,popové" přehlídce kapel, je ve skutečnosti psychedelický rock oné éry, tedy to nejlepší, co historie populární hudby může nabídnout... Škoda, že v průběhu času došlo od té doby v rámci populární hudby k tak velkému významovému posunu... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni spolecnej film skupiny Les Charlots se docela poved, ale prislo mi, ze ze zacatku nikdo nejak zvlast nevedel, o cem tocit, takze nez se dostali do kasaren, jen tak blbli bez nejakyho vetsiho smyslu. Coz ale nevadilo, je to fakt ukazkova skupina smolaru, ktery na co sahnou, to zvorou a delaj jen samy problemy a je to velmi vtipny. Jinej dil bazantu mam sice jeste radsi, ale tohle je rozhodne nadprumerna komedie se sympatickejma hlavnima hrdinama. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných francouzských komedií. Claude Zidi je skvělý režisér a obzvláště v 70. letech natáčel jednu dobrou komedii za druhou..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seržante, odvedete je do skladu, kde dostanou všichni nové uniformy podle módy. Pěkně k tělu. A pak je zabásněte na čtyři dny." Byl jsem přitom, když pětice neschopných flákačů poprvé vtrhla do kin a zničila mě svým situačním humorem. Od té doby již mnoho vtípků lehce vyčpělo, ale nostalgie je potvora. Já mám zkrátka pořád rád rozpadající se auto, spaní na šikmé ploše, vstupní lékařskou prohlídku, týmovou jízdu na stavebních kolečkách a hlavně krásnou Creme. Já vím, musím si stoupnout do fronty za kompletní Les Charlots a snad i za seržanta Bellecka, ale kdo si počká a dosud úplně nedospěl, ten se třeba i pobaví. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

I když jsem těch bažantích filmů viděl docela hodně, tak ten úplně první film ze série se ke mně dostal překvapivě až teď. Komedie se nese ve stejnym duchu jako všechny ostatní bažantí filmy. Jeden gag střídá druhej a jejich kvalita se pohybuje od výbornejch přes průměrný až po vyloženě trapný. Hodnotim to průměrnejma 3 hvězdama. Jinak nejzábavnější postava ze všech je ten plešatej seržant. Škoda, že se objeví na scéně až někdy v půlce filmu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne tak vtipné, jak jsem čekala. Lehce absurdní, asociativní humor filmů Les Charlots zbožňuju, ale za jeho manifest stále považuju Velký bazar. Teprve tam (a zatím si myslím, že jedině tam) je vše dovedeno k absolutní dokonalosti. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá projekcia po tridsiatich rokoch od vzniku, takže nostalgia je nulová, ale dá sa povedať, že i keď som mal s týmto zaujímavým humorom občas problém, pozitívny dojem z tejto milej komédie určite ostal. 70%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na začátku nic moc a film se zlomí až když se hlavní hrdinové dostanou do armády. Pak je to jeden vtip za druhým. Nebýt však začátku, tak dávám hvězdy 4 stejně jako jejich dalšímu armádnímu pokračování. Velké plus za jejich velící důstojníky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vojenská část (tedy zhruba druhá polovina filmu) má něco do sebe a několikrát mě opravdu rozesmála, ale předcházely jí až příliš potrhlé a bláznivé momenty. A o nějakém ději lze taky mluvit pouze v uvozovkách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To, že existovala voľajaká francúzska hudobná skupina "Les Charlots" je pre mňa novinkou. Ale zistil som, že s humorom, ktorý ponúkajú v tomto filme, nemajú dnešného diváka čím zaujať. "Bažantov" dokáže iste oceniť, a snáď sa pri nich i dobre pobaviť, generácia Detí kvetov. No mladšie ročníky si už nezískajú. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No když se z odstupem času podívám na úvodní film čtveřice (teda pardon tady je to pětice) Les Charlots, tak jsem se kdysi bavil víc. Dneska mi první díl přijde takovej vyloženě rozjezdovej. Občas tam nějakej solidní fór probleskne, ale žádná velká hitparáda to není. Ve své době určitě kult, ale já mám rozhodně oblíbenější snímky z touhle čtveřicí Tatarů která posere na co sáhne. Nejlepší scéna je popová soutěž a nejlepší joke auto propadlý v zemi. Jinak spíš podprůměr hvězdné chvilky měli teprve přijít.45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk, který dokáže natočit takto střeštěný film je buď naprostý blázen anebo génius. Já se přikláním k druhé variantě. Těch gagů a absurdit je tady samozřejmě mnoho. První polovina filmu je o dost lepší než ta druhá na vojně. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvostné světové gagy po vedením velikána humoru Zidiho.. :-))) Nejslavnější film slavné bláznivé skupiny hudebníků.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vše je naprosto bláznivé, až Vám to zanedlouho přijde úplně normální. :D Dabing byl ale starý a špatný a možná, kdybych byl v lepším rozpoložení, mohlo hodnocení dopadnout lépe. ()

Reklama

Reklama