Reklama

Reklama

Bažanti jdou do boje

  • Francie Les Bidasses s'en vont en guerre (více)

Obsahy(1)

Chlapci z Les Charlots právě nastoupili do armády a hned skončili ve vězení. První, co je čeká, je stříhání. Značně směšní a ostříhaní Les Charlots dostanou od svého seržanta první úkol. Mají na střelnici ukazovat svým kolegům-vojákům zásahy do terčů. Tato činnost však skončí doslova fiaskem a seržant Bellec, který je má na starosti, jim dá za trest absolvovat zrychlený přesun s plnou polní. Zrychlený přesun skončí – jak jinak – opět basou. Bellec však nehodlá nechat mladíky jen tak ve vojenské base zahálet, proto jim dá několik pracovních úkolů. Výsledkem je pověšení Bellecova přebarveného spodního prádla na vlajkový stožár společně s národní vlajkou. Do kasáren přijíždí krásná poručice z velení armády. Ta provede u Les Charlots psychologické šetření. Les Charlots jsou obratem propuštěni z vězení a mají asistovat u zdravotního vojenského stánku ve městě, kde se provádí nábor civilistů do armády. Vše skončí útěkem Les Charlots před davem civilistů, kteří je ženou až do kasáren. Následuje opět basa. Bellec si Les Charlots vezme s sebou do domu plukovníka. Chlapci mají za úkol přečerpat palivový mazut do kotelny plukovníkova domu. Místo přečerpání do zásobníku kotelny však chlapci vypustí mazut do plukovníkova bazénu, kde se v tu chvíli koupe plukovníkem pozvaná společnost. Bellec, který byl také pozván, utíká do kotelny zabránit dalším škodám. Nakonec vše skončí nejenom zničeným bazénem, ale i mazutem vyplavenou kotelnou a opilými Les Charlots, kteří vypili plukovníkovu sbírku vín. Z vězení, kam Les Charlots obratem putovali, však hoši uprchnou ve chvíli, kdy do stěny vězení narazí nákladní vůz, jenž uklouzl na armádní polévce, kterou Les Charlots vylili okny vězení na silnici. Bellec uprchlíky honí po místní pouti. Nakonec se Les Charlots podaří utéct na venkov. Tady se probudí na jediném statku, který zůstal nevykoupený uprostřed vojenského prostoru. Rodina Brugnonových odmítá statek armádě prodat. To už ale ke statku najíždí plukovník s Bellecem a vojáky a chtějí okolo statku provádět vojenské cvičení. Účelem je donutit madam Brugnonovou opustit i s celou rodinou statek... (TV Prima)

(více)

Recenze (148)

anli 

všechny recenze uživatele

Pokračování"Bažantů",tentokrát v zajetí zelených mozků a nuceného ostříhání(v době povinné vojenské služby u nás povinná podívaná).Jo,holt vojna je vojna.Les Charlots tady opět pod režijní taktovkou Claude Zidiho chrlí jeden gag za druhým(je vidě,že si sedli) a divák se opět směje jako pominutý.Opět jasný Charlotí zlatý fond a vůbec zlatý fond komedíí obecně.Ano,je to jednoduché,bláznivé a vlastně žádný extra nápad a příběh,že?Jak je ale vidět,to komedie mít nemusí,neb má hlavně bavit a bavit.Tady se to daří jedna báseň,takže dávám bojových 80% a ještě,že jsem na vojně nikdy nebyl. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Jakási obdoba Četníků (alespoň v tomto filmu - a o to víc, že velitel těch pošahaných týpků i fyzicky připomíná Funése). Zábavné to (se skřípajícími zuby) je, i když zapamatováníhodná je pouze scéna s výměnami ešusů. Ústřední čtveřice mi nebyla moc sympatická, takže i proto se na další Bažanty pravděpodobně už nepodívám. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Bažanti jsou po vzoru konce prvního dílu zpět v kasárnách a znovu dělají peklo ze života holohlavému seržantovi, který se z nich snaží udělat vojáky. Už je to spíše na tři hvězdičky, nicméně závěrečná půlhodina na statku včetně povedené mely, kdy se Bažanti snaží ubránit statek před vojáky to hodně zvedá. ()

Rimmer100 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se známou a legendární skupinou Les Charlots (podle mne byly lepší herci než-li hudebníci). Tento díl je pro mne asi druhý nejlepší (Bažanti jedou do Španělska). Skvělý humor a kanadské žertíky jsou v tomto filmu denním chlebem. Zkrátka tento film vřele doporučuji milovníkům Francouzského filmu a všem co se chtějí bavit. ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Ať už jdou Bažanti do boje na stadion nebo na Drákulu, je to stále stejné… asi jako náš Kameňák - jeden gag střídá druhý, mnohdy bez ladu a skladu. Jsou to většinou kraviny, které nemají za úkol, dle mého soudu, nic jiného, než nás za minimum peněz maximálně pobavit a to se někdy méně, někdy více daří popravdě (a pokud budete upřímní, nezbude Vám, než se mnou souhlasit) znám spoustu mnohem, mnohem dražších filmů, které jsou (řekněme to slušně) mnohem, mnohem horší. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je film francouzský, znamenal ojedinělé setkání před kamerou pro dva významné italské herce - Paola Stoppu (plukovník) a Marisu Merlini (majitelka statku), kteří spolu hráli častěji v 50. letech v Itálii. (argenson)
  • Ve filmu si zahrál tehdy pětiletý syn Jeana Sarruse, Dorian - chlapce z vesnice. (hankabar)
  • Jean Sarrus si v době natáčení filmu zlomil nohu při nehodě na motorce. Sádra obalená hnědým obvazem je chviličku vidět ve scéně, kdy jsou bažanti na kolotoči. (hankabar)

Reklama

Reklama