Reklama

Reklama

Le Mans '66

  • USA Ford v Ferrari (více)
Trailer 1
Drama / Životopisný / Sportovní / Akční
USA / Francie, 2019, 152 min

V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největší triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění. Shelby tak začíná novou kariéru jako velmi vynalézavý konstruktér. Spolupracuje s týmem, do nějž patří i vynikající zkušební jezdec a britský šampión Ken Miles (Christian Bale). Miles je nejen špičkovým závodníkem oddaným své rodině, ale je také nesnesitelně arogantní a naprosto neschopný jakéhokoliv kompromisu. A právě tento tým automobilových šílenců si najme Henry Ford II, aby pro jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodní auto. Ford se totiž rozhodně, že se pomstí Enzo Ferrarimu, za to, že nakonec odmítl domlouvané spojení své automobilky s Ford Motor Company. Vozy stáje Ferrari vítězí na okruhu v Le Mans nepřetržitě od roku 1960 až do roku 1965. Shelby, Miles a jejich malý tým jsou odhodláni tomu učinit s pomocí vozu Ford GT40 rázný konec. Proti nim stojí neporazitelné Ferrari, fyzikální zákony i jejich vlastní osobní démoni. Navzdory překážkám a omezením, které jim do cesty hází i samotný Ford, musí vyvinout revoluční vozidlo, které převálcuje každého konkurenta. Jejich úsilí si ale vybírá nemalou daň – těmto odvážným mužům to ale za vítězství stojí. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Bale je prostě dobrej. At hraje blazniveho mechanika nebo zavodnika, tak si to užívá. Film mi přišel o chloupek horší než Rivalové, ale pořád je výrazně lepší než většina produkce.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Neznám skoro nic trapnějšího, než je antiami Slovák, kterej žije na světě jen proto, aby ostatní přesvědčoval o svý výjimečnosti a genialitě, kterou okolní tupani ani nedokážou nazřít :D

Ale zpět k filmu - jsa tukan, říkám, že dokonalý dílo. Podobnej zážitek jako Rivalové (2013)

jindrak

jindrak (hodnocení, recenze)

Rychlý auta, vysoký otáčky, životní kotrmelec a Le Mans. Nečekal jsem moc, dostal jsem hodně. Skvělej film, Matt Damon velmi překvapil. Poutavý, nenáročný, ale zajímavě pojatý životopis automobilového závodníka. Ford GT40 je legenda. Doporučuju, pojistka a záruka dobrého filmového pokoukání. 

Uživatel jindrak smazal svůj příspěvek.

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

mzss1

Tak Stránskej se hodí do každý takový pesimistický role... Ale přiznávám, že kvalitní cz dabing jsem už taky pěknej uherskej rok neslyšel.

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Mohol to byť dokonalý film ak by tam bolo dostatočné zastúpenie belochov. A tým dostatočným myslím 100%.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Lod1

Jak tupo? Vzdyt to tak v realu v podstate bylo, takze co tam jako meli pozmenit, aby te uspokojili rozlobeny cobolaku?

Lod1

Lod1 (hodnocení, recenze)

zas tupo urobena rozpravka, ktora posobi hlavne na jednoduche vrstvy obyvatelstva)) to inak vidno aj na hodnoteni)), ked take tupela co tam hraju a davaju si na papulu su take popularne..ale co cakat od americanov)))  najprimitivnejsie urobena reklama na "slavny emericky ford" ako to nandal  perfektnemu ferrari z europy.. uplne typicka schema/klise americkeho filmu co ma pritiahnut hlavne jednoduchych divakov do kin ..znudenych monotonnym korporatnym zivotom..  Najhorsie je ze dnes takymto "vytvorom" veria mlady ludia ze to tak naozaj bolo...manipulacia z novymy technologiamy a globalizmom , nahradzanie kvalitnych dokumentarnych filmov  holyuudskou produkciou,dnes propagandu prebral netflix a hbo,,novy hlasaci "svedkov americkky"    ked ich vidim ako halekaju "ved to musii bejt prafda"  havlov povl )) 

dal som vymecne jednu hviezdu pretoze mam rad motoristicky sport viac ako iny,, 

na příspěvěk reagoval Duncan66

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

formula 1: drive to survive....sezona 2....od dnes na netflixe.....v prvej steine z hassu perlil a to sa im darilo, teraz po tej katastrofe som velmi zvedavy a hlavne na ferrari

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

martinbucek

To ze je zdroj IMAX kvalita neznamena, ze je IMAX kvalita i to vysledne video, ktere ma datovy tok radove nizsi, nez ten zdroj.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

rounen

Ale to ja nijak nerozporuju. Kino bude vzdy lepsi zazitek, ale samozrejme, ze kecaci filmy ala Woody Allen clovek oceni i televizi...

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Sepp37

Kdyby se nikdo nedival na kinoripy, tak by nebyly casto stahovanejsi, nez bluray verze filmu ;-)

Jinak DVD je na dnesni dobu tragicka kvalita a rozdil poznas uz i na notebooku, natoz na poradne obrazovce, nejlepe na poradnem platne.

na příspěvěk reagoval martinbucek

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Sepp37

Znam i takove lidi. Ja necumim na kinoripy a na podobne audiovizualni filmy chodim do kina, protoze ani dvoumetrova televize a kvalitni aparatura se tomu zdaleka nevyrovna, natoz nejaky monitor na notebooku atp.

na příspěvěk reagoval Sepp37, rounen

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jako po druhém shlédnutí musím uznat, že to opravdu není vůbec špatný film a jeden z klenotů pro fandy motorismu. Ale i tak považuju Rivaly za mnohem lepší film. Asi tu i dost vychyluje tu pomyslnou misku vah fakt, že prostě nemám rád Balea. A ani ta 356 Spider, která mi z filmu uvízne v hlavě nejspíše nejvíce, to nezachrání. Každopádně chci víc takových filmů.

Jinak pro fandy můžu vřele doporučit: https://www.csfd.cz/film/256514-love-the-beast/prehled/     https://www.csfd.cz/film/205774-v-zajeti-rychlosti/komentare/    a nebo https://www.csfd.cz/film/293962-deuce-of-spades/

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Sepp37

Co s tim ma spolecneho nejaka sebereflexe joudo? A jelikoz jsem tim chtel vyhadrit ten jasny rozdil, tak bych byl asi jouda tveho razeni, aby mi to nepasovalo :D

na příspěvěk reagoval Sepp37

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ano musi, protoze je to pro kino delane. Cumet na kinorip na sestipalcovem displeji mobilu atp. je asi jako mit Ferrarri a jezdit v obytne zone maximalne 30 a tocit maximalne 2 tisice otacek. A cumet na to same v kine v poradne kvalite obrazu i zvuku je potom to same, jako to Ferrarri poradne na plny knedlik prohrat po zavodnim okruhu. Kdo ten rozdil nechape, tak s tim uz bohuzel nikdo nic nenadela, holt mu osud nenadelil prislusne mozkove zavity...

na příspěvěk reagoval Sepp37

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

04.01.2022

O chystaný závodní film s Bradem Pittem (Tenkrát v Hollywoodu) v hlavní roli a Josephem Kosinskim (Top Gun: Maverick) za kamerou se v Hollywoodu svedla obří bitva, takřka všechna velká studia a… (více)

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

05.12.2021

Blíží se nám další velký závodní film a tentokrát si v něm hlavní roli zahraje Brad Pitt (Tenkrát v Hollywoodu). Jakmile se navíc slovo o projektu dostalo ven, strhla se o něj velká aukční bitva mezi… (více)

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

21.06.2020

Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj) chystá biografii slavného zakladatele automobilky Ferrari Enza Ferrariho už dobré dvě dekády. Nyní se ale zdá, že by se konečně mohlo brzy začít točit. O… (více)

Reklama

Reklama