Reklama

Reklama

Le Mans '66

  • USA Ford v Ferrari (více)
Trailer 5
Drama / Životopisný / Sportovní / Akční
USA / Francie, 2019, 152 min

V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největší triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění. Shelby tak začíná novou kariéru jako velmi vynalézavý konstruktér. Spolupracuje s týmem, do nějž patří i vynikající zkušební jezdec a britský šampión Ken Miles (Christian Bale). Miles je nejen špičkovým závodníkem oddaným své rodině, ale je také nesnesitelně arogantní a naprosto neschopný jakéhokoliv kompromisu. A právě tento tým automobilových šílenců si najme Henry Ford II, aby pro jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodní auto. Ford se totiž rozhodně, že se pomstí Enzo Ferrarimu, za to, že nakonec odmítl domlouvané spojení své automobilky s Ford Motor Company. Vozy stáje Ferrari vítězí na okruhu v Le Mans nepřetržitě od roku 1960 až do roku 1965. Shelby, Miles a jejich malý tým jsou odhodláni tomu učinit s pomocí vozu Ford GT40 rázný konec. Proti nim stojí neporazitelné Ferrari, fyzikální zákony i jejich vlastní osobní démoni. Navzdory překážkám a omezením, které jim do cesty hází i samotný Ford, musí vyvinout revoluční vozidlo, které převálcuje každého konkurenta. Jejich úsilí si ale vybírá nemalou daň – těmto odvážným mužům to ale za vítězství stojí. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Mě nejvíc baví, jak u tehlech vyhypovanych filmech každej píše, že to se prostě musí vidět v kině!!! Howno smrdí v kině, stejně jako kdekoliv jinde.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Duncan66

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nebo naopak, proto na něj jdou, napálí tomu odpad/nebo jednu hvězdičku a pak na film nadávají. S tím, že v kině furt dávají komiksový film, celý rok, furt non-stop. 

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Problém hodnocení u sportovních filmů je stejný jako u komiksových filmů. Lidé, které tyto filmy nebaví, dopředu ví, že film není pro ně, proto na něj do kina nepůjdou a neohodnotí jej. Fanoušci naopak hodnotí relativně k ostatním komiksových filmům. Proto to vysoké hodnocení pro tak průměrný film.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tenhle film je bublina jako prase. Vůbec nikam to negraduje. V půlce jsem ztratil prakticky veškerý zájem o dění ve filmu. Když mě ani můj oblíbenec Bale nebavil, tak už je něco fakt špatně. Není to sice asi úplně objektivní srovnání, ale teda například rivalové mě bavili o dost víc. Tohle je jenom nadhodnocená nuda.

na příspěvěk reagoval martinbucek

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

rounen

Já opravdu litova, že jsem na to do kina nešel. Ale na druhou stranu doma mám svou pohodičku, lepší obraz a kvalitnější zvuk (v porovnání přinejmenším se Cinestarem). 

Jeden ze dvou nejlepších filmů roku. Zajímavé, že i ten druhý je o závodění. I když naladěný na rodinnou notu.

na příspěvěk reagoval martinbucek

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Šeredný ale i tak zajímavý Ford, hezké Ferrari a nadherná 356 Spyder v jednom filmu. Co, co může fanda motorismu chtít víc.

Wh1t3W0lf

Wh1t3W0lf (hodnocení, recenze)

kluviM

To by mě také zajímalo, jaké tři resumé má na mysli. Mě napadlo jen jedno a to, že když Shelby přijede synovi Kena Milese předat opravářský klíč, dává mu imho pomyslné žezlo, aby pokračoval v otcových stopách. 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

kluviM

Po vydání dvd a bluray to hodnocení spadne ještě.. ten film je jakž takž dobrej hlavně v kině.. doma už to ztrácí ten efekt.. takže hodnocení se zhorší..

na příspěvěk reagoval kluviM, SeTTi

kluviM

kluviM (hodnocení, recenze)

POMO v komentári píše že...a ve finále bohatě servíruje hned tři rezumé příběhu. Právě o jejich vyváženosti a emocionální i myšlenkové vazbě by se ovšem dalo diskutovat, čímž se dostáváme k fatálnímu handicapu snímku.

Asi som natvrdlý... a) aké 3? b) aký problém s väzbou?

na příspěvěk reagoval rounen, Wh1t3W0lf

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

mm13

je to formula 1: drive to survive, staci ked das do vyhladavania na netflixe formula a vyhodi to ako prve....v prvej sezone nemohli natacat padock ferrari a mercedesu, ale v nasledujucej bude aj to a velmi som zvedavy na atmosferu ferrari

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Duncan66

ved preto by to nemalo byt len z pohladu jazdcov, ale z pohladu ako tymi na nich tlacili a ako williams za cenu vitazstva skusal rozne experimenty so zavesenim kolies....newey od san marina 94 nema asi dobre spanie.....v tomto je vyborny netflix dokument o formule, ze tam je vidiet ako vyjebavaju tymi medzi sebou, jazdci medzi sebou a aj spolujazdci......odober 30 rokov a znasob to 10x a mas skvelu zapletku na rush.....proste malo romantiky a vela jazdenia a pichania noza do chrbtov

na příspěvěk reagoval mm13

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

mm13

ved prave preto ist do toho pohlave a podla pravdy, je to predposledna velka rivalita a popravde, v tych tymoch boli vecsie kurvy co pre vitazstva spravili vsetko

na příspěvěk reagoval Duncan66

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

martinbucek

Žiadna "antihrdinovská aura" neprichádza u Sennu do úvahy... a ako som už napísal - ešte dlho nebude pripadať. Či sa ti (nám) to páči či nie. A aby si to celé vyžral Prost by tiež nebolo fér.

na příspěvěk reagoval martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

rounen

ved nech howard spravi aj pokracovanie po ktorom volame po jednicke a hercov si dokaze vybrat, nasratych arogantnych jazdcov nie je tazke zahrat....vincel cassel je cely prost a james franco je cely senna...........hlavne by bolo aby napisali dobre scenaristi to pozadie a mclaren ako dokazal na par rokov vitazny tym dodrbat a ako ferrari po rokoch sa zacalo zviechat, a hlavne ten kontrast medzi bohatym mclarenom a inzinierskym williams a odpisovanym ferrari.....ze ako stacilo dosadit tych spravnych ludi a karty sa obratili.....a to by bol teaser zaroven na rush 3 schumi vs mikka.........posledna velka rivalita v motosporte, lebo odvtedy uz to bolo len take chvilkove ze obcas sa niekto s niekym posekal, ale uz tomu chyba ta nevrazivost ako kedysi.....ale mozno max a charles to prinesu spet

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

mm13

ziadne koser, z hunta tiez neurobili superhrdinu so srdieckom, len koli tomu, ze zacal laudu respektovat.....prave, chcelo by to tu spravnu antihrdinovsku auru oboch, lebo povedzme si to narovinu, obaja boli kurvy a preto boli taky uspesny a prave ta nehoda je to co by sa patrilo sfilmovat a mozno by bolo dobre tam zakomponovat naladu vo williamse, ked na vsetko az moc tlacili az sa im to vypomstilo

na příspěvěk reagoval mm13

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

martinbucek

Tam hrálo i velkou roli skvělí herci Hemsworth a Bruhl.. + do toho král hudby Zimmer, zakončen Howardem, který s Zimmerem spolupracoval na jedničku..

na příspěvěk reagoval martinbucek

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

martinbucek

Tak o sto rokov sa možno niekto odváži. Bolo tam príliš veľa jedu  a nevraživosti, plus Sennov tragický osud... ako by si to spracoval, aby to bolo "košér"?

na příspěvěk reagoval martinbucek

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

Závodní drama s Bradem Pittem kupuje Apple

04.01.2022

O chystaný závodní film s Bradem Pittem (Tenkrát v Hollywoodu) v hlavní roli a Josephem Kosinskim (Top Gun: Maverick) za kamerou se v Hollywoodu svedla obří bitva, takřka všechna velká studia a… (více)

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

O závodní film s Bradem Pittem je velký zájem

05.12.2021

Blíží se nám další velký závodní film a tentokrát si v něm hlavní roli zahraje Brad Pitt (Tenkrát v Hollywoodu). Jakmile se navíc slovo o projektu dostalo ven, strhla se o něj velká aukční bitva mezi… (více)

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

Hugh Jackman v biografii Ferrariho?

21.06.2020

Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj) chystá biografii slavného zakladatele automobilky Ferrari Enza Ferrariho už dobré dvě dekády. Nyní se ale zdá, že by se konečně mohlo brzy začít točit. O… (více)

Reklama

Reklama