Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice mladých mužů se vypravila na prázdniny na venkov, aby si tu užila slunce, vody a hlavně příjemného nicnedělání. Nakupovat chodí k obchodníkovi Julesovi do blízké vesničky. Vychytralý majitel obchůdku dokáže využít i toho, že jeho půvabná dcera padla mládencům - zejména Gérardovi - do oka. A tak mladíci - oblíbení Les Charlots - se nejen nechají v obchodě okrádat, zapojí se do výzdoby města, a dokonce obléknou i závodnické dresy. A tak, pro přízeň krásné dívky v zápalu boje zapomenou i na svou vysněnou dovolenou. Ve francouzské komedii Blázni ze stadiónu se znovu přesvědčíme, že mladí muži ze skupiny Les Charlots se jen tak lehce nevzdávají! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slabšie než predchodca, ale stále niektoré vtipy stoja za to. Filmy športové, hoc zároveň komediálne mám tiež celkom rád, rovnako ako mám rád bláznivé francúzske komédie, pri ktorých netreba príliš premýšľať, stačí sa hlavne baviť. Mojou nevýhodou je asi to, že som sa ako malý k týmto komédiám nedostal a vyrastal som na skvelom účetníkovi Fantozzim. Tá latka je naozaj vysoko a táto francúzska komédia je len slabým odvarom skvelých Fantozziho filmov. Ale cez to všetko je tu cítiť ten známy Fantozziho štýl humoru a tiež skvelá atmosféra 70.tych rokov minulého storočia. Ja som sa pristihol, ako si pri sledovaní filmu vychutnávam tú dobu a sledoval som skvelé dobové autá, kostýmy či účesy. Na takú tu upršanú nudnú nedeľu stále poteší. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pro lásku je třeba zvítězit v jakémkoliv sportovním duelu a namakaní sportovci tak nemají proti neustále švindlujícím rachitikům nejmenší šanci. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hotová záplava gagů a absurdních situací, které se od začátku do konce nezastaví. Pro mě nejvtipnější Los Charlots vůbec.:-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se tak, jak před léty. Populární muzikanti umí bezvadně hrát, ale tady bylo toho trapného humoru až přespříliš a film ztratil na konzistenci. Sled scének, kdy jedna lepší střídá druhou horší, je sledovatelný jen díky Les Charlots, kteří rozesmějí i mrtvého. Znám od nich lepší komedie. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Typický francouzský humor, který je tak debilní, až se mu prostě nelze nesmát. Jednu věc vím po zhlédnutí tohoto filmu jistě. S bažanty jsem to rozhodně nezabalil. Kdoví jestli nakonec nezhlédnu jejich veškerá dobrodružství. Pokud jsou i ostatní díly tak dobré, jako tento, tak to bude tutovka. Slabší 4*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem měl vždycky rád. :) Les Charlots jsou prostě nezastavitelní..a nezastaví je ani maraton. :D ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď má divák čas, dobrú náladu a neohŕňa nos nad crazy komédiami, nebude sklamaný. Blázni zo štadiónu predstavujú neprestávajúcu smršť gagov. Vydarených, menej vydarených i trápnych. Tri hviezdičky znamenajú mierne nadpriemerné hodnotenie. Možno si blázni tri hviezdičky nezaslúžia, ale dve a menej hviezdičiek dávam filmom, ktoré podľa mňa nemuseli a dokonca ani nemali byť nakrútené. A nakrútenie bláznov určite nebolo zbytočné. Vždy bude existovať slušný počet divákov, ktorých pobavia. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavná skupina štyroch mužov-Les Charlots,mám ich strašne rada a vždy ma dobre pobavia a myslím,že ani nikdy neomrzia.... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bažanti jdou často ad absurdum, i s tím se musí počítat. Část u řeky je jednoznačně lepší než olympijská, spojení obou polovin jen útěkem Délice a jejího atleta (Patrick Gilles) trochu vázne. Spíš smršť epizod někdy trvajících jen několik vteřin. Zasmál jsem se asi pětkrát, ale pořádně. Výborný dabing ČST. Martine Kelly tu není úplný sexsymbol, hezčí byla dívka, z níž strhnou šaty při prvním příjezdu Les Charlots do městečka. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Všechny ty klauniády, všechna ta artistická, kouzelnická, hudební čísla prováděná s jistou dávkou nadsázky a humorem, jaká můžeme vídat v cirkusu a varietních programech obvykle v podobě samostatných čísel, zde v bleskovém tempu vytváří v první polovině krásně pevnou součást souvislé grotesky. Blázni ze stadiónu představují ohromně vynalézavou smršť nejrůznějších gagů, prakticky od začátku do konce, přesto v druhé polovině, kdy se pak film přenesl do jedné tematické roviny (olympiáda a sportovní zápasy... v Zidiho prvním filmu s „Bažanty“ to byl zase vojenský výcvik) pro mě pomalu ten film začínal v jistém smyslu ztrácet dech a připadal zdlouhavý. Tady opět platí, že s Bažanty jednoduše le monde est joli, potěšila i vedlejší rolička svérázného obchodíka LaFugase v podání okatého Paula Préboista a rozesmála spousta výtržníckých nápadů. Ale také platí, že ve výsledku tomuto filmu dokážu dát jen lepší tři hvězdičky a přes nesmírnou originalitu prvních dvou filmů Claude Zidiho oceňuji jeho posun v tvorbě, s níž Zidi v dalších filmech od Velkého bazaru dále nabízel i víc, než jen hodinu a půl přehlídky novodobé grotesky. A sice i souvislejší zábavné příběhy (někdy i s myšlenkou). 65% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další velice povedený film Les Charlots. Oblíbená komedie mého dětství, je stále mou oblíbenou. A jak to teprve muselo vypadat, když byl tohle nový film. Tihle "sportovci" zkrátka dokážou pobavit snad každého bručouna :-). ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nelze filmu upřít, že svou originalitou předčil dobu bláznivých komedií a stal se inspirací pro mnohé další kulty a vlastně si tím drží určitý prim. Co vždycky oceňuji na starších filmech, je krásná čistá slunečná příroda, štíhlí aktéři dokonce i po třicítce a všeobecná pohoda vyzařující i ze záporných postav. Tyhle atributy vždycky dokážou dobít baterky, ale taky nakopnout nostalgii, co už je horší, když se nic nedá vrátit. Jednu malou výtku bych měla k ohozům, které dnes nenosí snad už ani gejové nebo kašpaři, děs a úděs! Jasně že zvedající sukně a bílé kalhotky nikdy neomrzí ani nezestárnou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 6.3.1982 - réžia českého znenia (ČST Praha 1982) = MIROSLAV KRATOCHVÍL (2.4.2009) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Největší fór je v tom, že Blázni ze stadionu by byli geniální komedií, i kdyby trvali třeba jen 20 minut. Gagy jsou totiž doslova napraní. Pro mě Les Charlots představují takové lepší předchůdce Franka Drebina a jeho parťáků, v lecčems jsou si totiž podobní. Třeba v tom, že občas ani nerozlišujete (i když by se to dalo), co je jen scénáristův výmysl a co by se teoreticky mohlo i udát. Těch detailů je tu totiž tolik, tólik ... že je všechny pochytáte třeba až při třetím zhlédnutí (tak jako já) a to vám potom tenhle kousek nepřijde nijak přežitý nebo podobně "postižený", jak tu čtu v diskuzi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch lepších kousků Les Charlots je opět nabitý množstvím vtipných momentek, ale i lehce trapných situací. To však nic nemění na tom, že jsem se zase dočkal slušné porce zábavy. Pánové tentokrát svedou doslova tuhý boj s charismatickým atletem, do kterého se zakoukala pohledná dcera prodavače. V době kdy jsem tento kousek viděl poprvé, se mi to líbilo opravdu moc, teď po letech už to sice zavání trapností, ale svůj účel to i tak dokázalo splnit. Zvláště pak u přípravy výzdoby městečka to nemělo chybu. O něco horší už to bylo během jednotlivých závodů, ale logika prostě v těchto filmech nemá své místo. Pokud dokážete přivřít obě oči a nevadí vám podobný humor, budete se bavit. Já jsem to dokázal. Martine Kelly byla v mládí úchvatná (chlapci měli vždycky dobrý vkus na ženské…). 70% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Druhý film s Les Charlots. Tento díl je vlastně nejztřeštěnější ze všech - hned na začátku probíhá sportovec s pochodní. Zaběhne do jedné vesnice. Poté vyběhne a půlka vesnice je v plamenech. Potom začíná pršet a nad pochodeň dá někdo jiný deštník. Ten však také hoří. Potom později - sochař sochá sochu a modelem mu stojí jeden chlapec. Ale socha vypadá jako nějaký totem. Charlots ji vezou do vesnice, socha spadne, oni ji slepí - socha je již podobná modelu. Potom jedou se sochou na náklaďáku k mostu - socha je ovšem moc vysoká. Těsně před tunelem se však sehne. Atd. atd. atd. Prostě totální blázinec a tolik gagů, že jich tolik nebylo snad ani ve Žhavejch výstřelech. Nejlepší komedie s touhle zvláštní skupinou, která svoje písničky naštěstí dostala jenom do dvou filmů. ()

Reklama

Reklama