Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice mladých mužů se vypravila na prázdniny na venkov, aby si tu užila slunce, vody a hlavně příjemného nicnedělání. Nakupovat chodí k obchodníkovi Julesovi do blízké vesničky. Vychytralý majitel obchůdku dokáže využít i toho, že jeho půvabná dcera padla mládencům - zejména Gérardovi - do oka. A tak mladíci - oblíbení Les Charlots - se nejen nechají v obchodě okrádat, zapojí se do výzdoby města, a dokonce obléknou i závodnické dresy. A tak, pro přízeň krásné dívky v zápalu boje zapomenou i na svou vysněnou dovolenou. Ve francouzské komedii Blázni ze stadiónu se znovu přesvědčíme, že mladí muži ze skupiny Les Charlots se jen tak lehce nevzdávají! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

Olík 

všechny recenze uživatele

Lacině primitivní až geniální. Sedíte, koukáte, nevěříte svým očím „to si k...a myslí, že jsem malý děti“ a najednou se přistihnete, že máte hubu od ucha k uchu. Když jsem byl malý, tak jsem „Bažanty“ miloval……v průběhu roků jsem dospěl k názoru, že je to tím, že jejich gagy jsou takové nedospělé, ale včera jsem po viděl po dlouhých letech Blázny ze stadiónu……..a je tam pořád :D ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku som prišiel čírou náhodou na odporúčanie môjho otca. Zo začiatku zatrpknutý z nejakej starej neznámej komédie ale ako film bežal som začal na sebe pozorovať záchvaty smiechu.. uletená komédia, ktorá obsahuje celkom unikátne scénky a pobaví, Musel som sa na to pozrieť triezvymi očami s skonštatovať, že tento starší a hlavne neznámy snímok obsahuje kultovne vtipné záležitosti.. asi začnem viac siahať po starších snímkoch, lebo v niektorých ohľadoch súčasnú komerčnú projekciu valcujú neskutočným štýlom. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Claude Zidi a jeho dalsia blazniva komedia s Les Charlots a opat trefa do cierneho,vyborna zabava,ktora vobec nenudi a clovek sa nasmeje az az...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Francouzská hudební skupina Les Charlots ve svém třetím snímku opět v plné ofenzívě nejrůznějších skopičiny a bláznivostí napříč každičké scény. Stejně jako jejich první film 'La grande java' (1870), se i tento odehrává v kulisách určité francouzské zapadlé vesničky, kam pánové vlivem svého vejletování zavítají. A jako obvykle, začnou se dít věci. V rámci všeho tentokrát i zde platí jedno staré pořekadlo: Za vším hledej ženu. Opět se tedy jedná o směsku situačního humoru a grotesky, takže divák, který jejich stylu humoru přišel na chuť, se má na co těšit. Příběh tentokrát ovládl sportovní duch a opět je rozdělen na dvě poloviny. Nejdříve se jedná o slavnostní výzdobu města a odhalení sochy a potom už probíhá nejrůznější klání v nejrůznějších sportovních disciplínách. Protože se chlapci od svého potenciálu nijak nevymanili, na dnešní dobu jsou už určité scény přepálené, ale v rámci komediální klasiky stále umí v určitých ohledech a mezích vykouzlit úsměv na tváři.  V jedné z rolí se také opět objevuje Jasques Seiler, známý z předešlého snímku 'Bažanti' (1971). ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Méně povedených vtipů, než v "Bažantech". Ze srdce a nahlas jsem se nezasmál ani jednou. Pouze několik úsměvných situací. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mé čtyři hvězdy jsou spíše z nostalgie. Těch gagů je tam hodně a ne všechny jsou opravdu vtipné. Před více než čtyřiceti lety mě tento prvoplánový humor bavil, v současnosti už méně. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Dost ujetá a ztřeštěná komedie, které začíná navíc trochu škodit i zub času, přesto však neodolatelně sympatická a velice hravá a nápaditá v jednotlivých momentech. Některé bláznivé gagy již právem zkultovněly, protože této hrstce Bažantů a jejich filmovému štábu nebylo nic svaté a nebáli se udělat si legraci jak ze sebe, tak ze všeho, co jim přišlo pod ruku. Jako sympatická letní oddychovka ideální, ovšem za inteligentnějším humorem se musí jinam. A to hodně daleko. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Velkého bazaru nebo "Bažantech" jsem se skvěle bavil. Tohle jsou prostě staré dobré komedie pro navození dobré nálady. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa ubrániť pocitu, že po úspechu Bažantov, ktorí sú plní absurdného streleného humoru, si autori povedali, že znova zavítajú do rovnakej vody. Na tom by nebolo nič zlé, keby si zachovali aspoň trocha originality. Vtipy boli veľmi podobné ako tie predošlé, to akoby len niekto vzal tie staré a zmenil len postavy a prostredie. Filmu chýbal lesk, niečo, čo by ho robilo jedinečným a nezabudnuteľným. Popravde, pamätám si už len scénu s pretvorením sochy. I to asi len preto, že som to predvídala. 60% ()

radeckator

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to hltal a těšil až to budou dávat, dnes mě to přijde strašně hloupý. A tak radši hvězdičkami nehodnotím, co když zase jednou budu na úrovni dítěte :-). ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Na bažanty jsem narazil úplnou náhodou. A bylo to osudový setkání. To jsou prostě správně bláznivý týpci. Typ humoru mi naprosto sedl a nikde jinde než v jejich filmech neuvidíte tolik správných gegů a různých zajímavých a vtipných nápadů. Nejsem fanda komedií, ale takhle si představuji vtipnou a zábavnou komedii. U toho se opravdu ze srdce zasmějete a takové filmy prostě zvednou náladu, tak se to má dělat. ()

Kiki-Jiki 

všechny recenze uživatele

Celé je to založené na nadsázce. To by samo o sobě nebyl problém, protože tak lze snáze dosáhnout extrémní vtipnosti. Tady mi však mnohé gagy moc vtipné nepřišly. Přitom kromě nich už film nic nenabízí; příběh slouží jen jako pojítko mezi jednotlivými vtípky. Zejména v druhé polovině filmu je dost těch povedených, ale na vyšší hodnocení by jich muselo být ještě víc, nebo by příběh musel dávat smysl. Pořád je to ale nadprůměrná komedie. Taková jednohubka po náročném dnu, u které je sebemenší náznak přemýšlení na škodu. Prostě film jen pro pobavení. Já se nasmál dost, ale na to, jak to bylo bláznivé, překvapivě málo. ()

m0lL!sS 

všechny recenze uživatele

Blázni ze stadiónu, aneb úspěšné pokračování spolupráce mezi panem režisérem Claudem Zidim a čtyřmi výtečníky (nebo chcete-li Bažanty). Netajím se tím, že francouzská komedie je jedním z mých nejoblíbenějších žánrů a zároveň (po zhlédnutí Bažantů a Velkého bazaru) i tak trošku mojí srdeční záležitostí. Abych však nepěl pouze ódy, musím přiznat, že tentokrát mi příběh příliš nesedl, neboť z mého pohledu nebyl tak výborně propracovaný, jako například u Velkého bazaru (sbírání medailí ve všech disciplínách nebylo, teda alespoň pro mě, příliš atraktivní - i když se nejedná o podstatu celého příběhu). I přes to však panuje po zhlédnutí 87 mintové stopáže spokojenost, úsměv na rtech a těšení se na další filmy se čtveřicí Gérard Rinaldi, Jean Sarrus, Gérard Filipelli a Jean-Guy Fechner. ()

Reklama

Reklama