Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem znovu zkoukl úvodní trilogii s "Bažanty" a i přes mé nostalgické city k prvnímu filmu je Velký bazar rozhodně tím nejvtipnějšším a pravděpodobně nejlepším filmem co Charlots se Zidimm či bez něj stvořili. Pokud Bazar neznáte dejte mu šanci. Je rozhodně krásnou vzpomínkou na dobu kde se všichni chtěli hlavně pobavit, vtipy mohly být velmi dada a v tomhle snímku, 50 let starém, dokonce narazíte i na trochu té kritiky kapitalismu. 85 % ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Velký bazar jeden z nejslabších filmů Les Charlots. Nepůsobí mi ten film jako celek, nýbrž jako skládačka různých eskapád... Taková stavebnice mluvících grotesek, ze kterých samozřejmě vynikají ty z otevřeného obchoďáku. V tomto filmu by měli brát securiťáci inspiraci, jak na zloděje. :D [6197. hodnocení, 225. komentář, 82%, 884. nejlepší film] ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Buď pozdravena chvíle, kdy vstoupili jste k nám, jen račte dámy milé, jsme k dispozici Vám." Touto písní vás uvítají v bistru u Kamila. Šéfuje mu samotný velitel četníků Michel Galabru a pomáhají mu Les Charlots. A právě Velký bazar je jejich nejlepší film. Gagy jsou možná nejlepší z celé jejich kariéry, ale co je nejhlavnější, tenhle film má celkem smysluplný příběh na rozdíl od ostatních. Galabru je opět velmi vtipný (obvzvlášť jeho taneční kreace v muzikálové scéně či paodie na Tenkrát na západě) a Michel Serrault seká hlášky jako Baťa cvičky. Nechybí ani tradiční charlotovský nahravač Jacques Seiller. A ten dabing to dělá ještě lepší (Charlots klasicky Štěpánek, Oliva, Štěpnička, Trávníček a Galabruho také klasicky Soběslav Sejk). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)
  • Motorka, kterou “testuje“ Phil je Kawasaki Bighorn model F5 350. (Stocki)

Reklama

Reklama