Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Má cenu  dodatečně komentovat takové dlouhodobě oblíbené filmy? Vlastně to moc nedělám. Někdy prostě mám něco rád, patří to ke mně a tečka...Když jsem milovník francouzské komedie, asi má obliba Velkého bazaru nikoho nepřekvapí. Tak to udělejme alespoň jako netypickou poctu . Ono jde o to, že když jsem na prvním stupni objevoval francouzské komedie a viděl jsem Velký bazar poprvé, byl jsem naprosto v tom. S Bažanty  a Michelem Galabru jsem prožíval jejich záchranu živnosti, další  práce, akci v baru, balení prodavaček i taneček v obchodě.  Když film před dvěma lety uvedla Prima max v první vlně covidu po dlouhé době jsem se k němu vrátil. Přicházelo jaro a já byl zase s Bažanty a Michelem  v tom. Dokonce jsem si už nepamatoval celý děj a tak mě to soupeření dost napínalo a závěr překvapil. Koukal jsem se na reprízu loni, i teď letos. A pořád jsem z Bažanty a Michelem v tom...Protože tohle je i přes nelítostný konkurenční boj a podstatnější vážnější stránku hravá  a těžce chytlavá pohodička. Michel Serrault rovněž skvělý.:o ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější film z Bažanty kde je kromě nekompromisního humoru nemilosrdné kadence skrytá i kritika konzumního způsobu života. Začátek je totální nářez, střed ujde no ke konci už to začíná malinko drhnout, ale na těch čtyřech hvězdicích se to udrží. Bažanti si tu do party ještě přibrali Michela Galabru z četníků a šlape jim to víc než slušně. Při tý scéně kdy nese Jean ty sodovky asi do 10 patra a vystartuje na něj ten lev jsem málem chcípnul smíchy. Poctivá klasika z dob největší slávy čtveřice Les Charlots kterou v mých očích překonali jenom Blázni ze stadionu a Španělsko. Takže to vidím na velmi solidních 75% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ukazuje marný boj drobných živnostníků s velkými společnostmi, které ty malé válcují všemi možnými způsoby. Čtveřice Bažantů Gérard (Gérard Rinaldi), Jean (Jean Sarrus), Phil (Gérard Filipelli) a Jean-Guy (Jean-Guy Fechner) předvádějí eskapádu v neschopnosti normálního pracovního procesu a tak pomáhají Emilovi (Michel Galabru) ve jeho marném boji proti obřímu supermarketu. Obě strany vytahují nápady, zasazují si rány, aby nakonec Emile ve svém boji podlehl za obrovskou sumu peněz při nucené dražbě jeho obchodu. Je ukázána prodejnost těch malých, marnost zdravé konkurence a tím vytrácení veškerých půvabů všedního života a potírání národních skvostů a zvyků. Z dalších postav je nutno zmínit šéfa obchoďáků Félixe Boucana (Michel Serrault) a Jacquese (Jacques Seiler), který se z nespokojence stává vedoucím ochranky obchoďáku. I když proti partě Bažantů je naprosto bezmocný. Příjemné, a i přes určitou přehnanost to působí příjemnějším a zábavnějším dojmem než přechozí. Zábavné a smutné ve své komickém upozorňováním na začínající globalizaci a potírání těch půvabných tradičních krás života. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Na zdi v pokoji Jeana visí plakát Jima Hendrixe. (Stocki)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)

Reklama

Reklama