Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se pokusil na Velký bazar podívat a nevydržel jsem víc než dvacet minut. To byla chyba. O posledních Vánocích jsem to konečně vydržel od začátku do konce a byl jsem příjemně překvapen! Ta první část, kde si Les Charlots hledají zaměstnání, je trochu zdlouhavá a nekoncepční jako většina toho, co natočili, ale co přijde potom! Když konečně dojde na konkurenční boj mezi zanedbaným hokynářským krámkem a vypulírovaným nákupním centrem (jež symbolizuje osvědčená dvojka Galabru-Serrault), je to ohromná sranda. Tisíc a jeden způsob, jak někomu zničit živnost. :-) Vive La Résistence! 70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čtyři pošuci Les Charlots v čele boje o přežití malého krámku, který zakouší těžkou konkurenci v podobě velkého supermarketu. Zábavné a v dnešní době na mnoha místech i aktuální. Když se občas procházím mezi regály nedaleké Hypernovy, někdy si na sabotážní skopičiny Les Charlots vzpomenu. Stačí k tomu dětský katapult, dort se šlehačkou a šou může začít. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je gagy přímo nabitý. Nápad je originální a smíření očistné. Klasika francouzských komedií, které si dělaly srandu ze všeho a hlavně ze sebe. MEMUFTE F PLNÝMI ÚFTY! :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tihle Les Charlots to mají taky v hlavě srovnanýa jen díky tomu mohla vznionout sympatická komedie určená zejmena hyper a supermarketům. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film patřil spíše k těm slabším od Les Charlots. Mimochodem, už se poněkolikáté opakuju, ale francouzská komedie 70. a počátku 80. let měla opravdu své kouzlo jen v tehdejších časech. Dnes už tak směšně zdaleka nepůsobí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Bažantech v armádě a na olympiádě je tohle třetí nejlepší film s Bažanty, kteří pro změnu bojují o práci. Možná i proto, že tu vládla spolupráce s režisérem Claude Zidim. Ta kadence nápadů a vtipů nemá obdoby. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavná čtveřice v dalším povedeném snímku. Tentokrát čelí oni a jejich kamarád Emil problému nastupujících supermarketů. je to překvapivě sranda prakticky po celou dobu. Bažanti ve svých nových pracích jsou opravdu výjimeční (topení je v podlaze...): Nevtíravá a sympatická zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Spoľahnite sa. Je to macher. VEĽKÝ macher.“ Neskutočná smršť a prča! Videl som to ešte ako školák a šúľal som sa na zemi od smiechu. Keď som to videl o niekoľko desaťročí neskôr, konkrétne v roku 2019... stále to bola neskutočná šupa. Len v úvodných 20. minútach sú desiatky strašne dobrých vtipov. Ruka v ruke s tým kráča (či skôr freneticky ako fretka beží) dokonalý kasting a perfektný scenár s bravúrnymi scénami ("Buď pozdravena chvíle.", mlieko, katapult, archívne zábery motoriek, realitný agent) a božími hláškami („Preboha, máš deti, spamätaj sa!“ alebo „Tento mesiac vyrábate už tretiu motorku. Toto je továreň na kosačky.“). Plus musím oceniť neskutočné fyzické gagy, čo je strašne náročná vec, ale tu vyšla dokonale, na jednotku s troma hviezdičkami. Milujem tento film, jedna z mála mojich obľúbených komédií na celom celučičkom svete. Ak chcete dať v zamestnaní nezabudnuteľnú výpoveď, pozrite si Americkú krásu, Klub bitkárov... a Veľký bazar. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pul hodiny to Bazanti rozjedou ve velkym, spousta skvelejch napadu, vtipnejch scen, proste bomba. Problem je, ze po pul hodine se vse zacne tocit okolo supermarketu, celej film se stava vic ukecanej a uz to tak vtipny neni. Ale presto se tu najde par slusnejch scen. Velkej klad jsou samozrejme hlavni hrdinove, ale tentokrat tu je jeste Galabru a ten je fakt super. Je to fajn komedie, ale Bazanti natocili lepsi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Žiji v malém městečku, kde příbývá supermarketů a mizí ty malé kouzelné obchůdky, kam jsem tak ráda chodila a pomalu si s prodavači tykala. Bylo to moc fajn a tak jsem Emilův obchod bránila, fandila těm klukům a smála jsem se i když někdy s troškou té nostalgie. Moc prima bazar, jen bych osobně vynechala tu honbu za selátkem, ale to jsem celá já. Na zvířátka nesahat Claude Zidi. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zase pozdě. Všechny svý příbuzný už jste pochovali, tak jsem zvědav, co na mě vybalíte dneska." To snad ani není možné, že by tito sympaťáci zaspali, když mají tak ohromné budíky. Stejně je jich ve fabrice škoda, takže já jsem si užil jejich pokusy s realitním makléřstvím, rozvozem mléka či rozdáváním letáků. Nicméně boj za správnou věc, tedy záchrana malého ze spárů velkého, stojí za to. Nájezdy do supermarketu jsou zkrátka vynikající, nápadité a inspirativní , takže díky za podrobný návod rozkrádání supermarketu. Hned si otevřu malý krámek a tímto hledám čtyři zásobovače seznámené s tímto filmem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač přegagováno, jinak dosti zoufalý film. Taková dobová konzumní taškařice, dnes již poněkud vyčpělá, rutinně natočená. Velmi průměrný film. Dvě hvězdičky a půlka prciny se sebezapřením. Zaokrouhleno tedy dolů... Navíc v českém znění tedy s opravdu příšerným dabingem, to je prostě hnus, za to snad by stvůrci této hrůznosti měli dostat po papulích :-( ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Le Grand Bizarre. Kulomet umírněného levicového extremismu sice přichází s neuvěřitelnou kadencí vtipu, ale problémem je, že v jeho nábojovém pásu jsou často slepé. O parkouru se tvrdí, že vznikl ve Francii na počátku devadesátých let minulého století. Ta země sedí, ale co se týká období, asi neviděli úvod téhle Zidiho taškařice.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokladnice nejbláznivějších francouzských komedií se právě otevírá a z ní vyskakuje Velký bazar:) Přesně tento typ bláznivých komedií miluju. Smršť neskutečně vymyšlených gagů od začátku do konce, absurdní scény, ztřeštěný humor. Michel Galabru kraluje všem scénám, zejména pasáž se čtením dopisů je geniální. A Jacques Seiler pro mě už pořád bude "ten chlap" z Bláznů ze stadionu, kde jsem ho viděla prvně. Pokud máte rádi styl a eskapády Les Charlots, budete ve svém živlu:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další hysterická komedie s Les Charlots a Michelem Galabru. I po letech, kdy jsem viděla některé jejich filmy v televizi, je současná DVD repríza nositelem totožného zážitku. Čili je to trhlé a to pořádně. Dnes jsem si jen poprvé všimla toho sociálního motivu, který film ospravedlnil pro uvádění v našich kinech před rokem 1989. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Reklama

Reklama