Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave a Andrew jsou sociální ztroskotanci, kteří jsou přátelé od dětství a dělí se o jeden dům, stojící mezi dvěma silničními mosty. Když Dave přijde o práci a přítelkyni a Andrew je ve stejný den neprávem obviněný ze sexuálního obtěžování malé dívky, věci se začnou v jejich idylickém světě kazit. Navíc přijde policie a exekutoři, kteří chtějí kvůli stavbě dálnice jejich dům zbourat. Ve chvíli, kdy se k nim do domu policie dobývá, mají oba přání, aby kolem nich všechno zmizelo. Když vyjdou ven, překvapeně zjistí, že se jim povedlo celý svět kolem opravdu vymazat a zůstali jenom oni, jejich dům a želva Stan. Kolem zůstalo jenom bílé NIC. Jak dlouho ale dokážou i dva nejlepší přátelé vydržet jen sami se sebou, navíc se schopností mazat špatné vzpomínky? Je vymazání okolního světa opravdu to nejlepší, co se jim mohlo stát? (Klenotka)

(více)

Recenze (39)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Intelektuální avantgardní snímek anebo eintopf bez chuti? Těžko říci... 1) Dokoukáno jest. I nastupují úvahy... Co jsem to vlastně shlédl? Že by komedii, u které jsem se nezasmál ba ani nepousmál? Třeba nemám smysl pro humor. Byla to sci fi? Taková zvláštní, že? Undergroundový snímek nezávislé scény? Nemohu se rozhodnout... 2) Spolu s žánrovou nevyjasněností mi dost vadil konec. Chápu, že poselství filmu je právě v zobrazení bezúčelného nihilismu, přesto však bych dal přednost více "hollywoodskému" konci, kdy se ukáže, že lze i tvořit, třeba konečně nalezenou láskou...nebo alespoň, že hrdinové začnou nenávidět onu nicotu - stav, do něhož svět přivedli dříve. Filosofický podtext bude oslaben, zato film získá na stravitelnosti. 3) Myšlenka filmu je závažná i hluboká. Zpracování mě však ponechává za pochybách. 4) Bye-bye, Andrew's thing on the floor next to the thing with the thing in it! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, i já mám dny, kdybych nejradši uvítal, aby na týhle planetě nastala nicota. Zmizela by obloha, lidi, zmizela by divoká zvěř včetně holek, neexistovali by psí hovna, komunisti, prostě byl bych jen já a CSFD. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý viděný film a nezbývá než souhlasit s již řečeným, že Vincenzo Natali je jeden z nejnápaditějších tvůrců vůbec. Jen škoda, že v tomhle ty nápady nejsou dotaženy do vizuálně atraktivnější podoby a charaktery postav jsou jednorozměrně komediální. Těším se, co na nás vytasí příště. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Natalimu bola kocka malá, tak "zavrel" hrdinov (pre zmenu) do nekonečna. WOW! Ešte zopár filmov a budem si istý jeho genialitou (Gondryho kalibru). Každopádne must see záležitosť. Svieža, originálna, hravá a zábavná 90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch stroskotancov, ktorí dokážu mazať veci okolo seba iba vďaka pomysleniu na ne. A tak, keď sa im zdá, že sa celý svet proti nim sprisahal, vymažú ho a ostane iba ich dom s kúskom pozemku. Kým však na túto schopnosť prídu, rozhodnú sa preskúmať to nič čo okolo nich ostalo. NOTHING i keď to tak s počiatku nevyzerá, skrýva v sebe myšlienku aké by to asi bolo, keby sme sa dokázali jednoducho zbaviť všetkých vecí alebo myšlienok ktoré nás trápia a či by nás to urobilo šťastným. Jeden z mála filmov po ktorých skončení som ešte dlho o ňom premýšľal ... a hlavne ďalší zárez pre šikovného filmára Vincenza Natali (Cube, Cypher). ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

...fakt super ..dokonalý úlet ...a kto nepochopil ..tak male vysvetlenie ,,tento film je o nicom ..je teda uplne prirodzene ze je vyplneny pasazami kde sa nic nedeje .... NEMOZNO TEDA KRITIZOVAT ,,NIC,, ,,Z DOVODU ZE SA TAM NEDEJE NIC !!!! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Tento film je o ničem. Ale v dobrém slova smyslu. Naštěstí to Natali zpracoval snad v jediném možném koukatelném subžánru, a tak se člověk i sem tam pousměje nad počínáním dvou ztroskotanců, které spěje k nevyhnutelnému konci. Velký plus za efekty, na kterých se dalo vše potopit, takhle nějak si představuji nicotu. Jako svěží oddechovku vřele doporučuji. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skutečně zklamání. Začátek slibuje mnohé, ale pak, kdy by člověk čekal rozvinutí myšlenky, se začne opakovat. Zhruba 40 minut film docela šlape, ale téma nihilismu přece jen nevyčerpal dokonale, navíc ta forma je někdy skvělá, ale častěji trapná a hloupá. Chybí mi tam aspoň náznak něčeho ve stylu proti nihilismu se dá bojovat, člověk si jen musí přiznat svoje chyby a omezení a jít dál a tohle ho jen posílí. A ty slapstickové momenty nemá už vůbec cenu komentovat. --- EDIT: Navíc to celé kopíruje jeden díl Spongeboba v kalhotách. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Perfektní námět, proto jsem si Nicotu taky pustil. Ale koukat hodinu jak dva chlapi dělaj nic v ničem po chvíli omrzí. Rozhodně ale zajímavý pokus. 45% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Režisér filmu Kostka přišel s další šíleností, ale větší nudností. Větší pošahanej děj jsem fakt nezažil. Občas se vyskytne zábava, třeba fight mezi hlavama ( ke konci ), ale přál jsem si lepší konec, jinak jasná oddychovka. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Škoda tých niektorých vyslovene prvoplánových pseudovtipov ktoré pokazili celkový dojem z inak príjemne absurdnej komédie z nenápadným filozofickým posolstvom. Navyše, nemám pocit že práve títo dvaja chlapíci zvládli utiahnuť úplne sami celý film. "We can't be dead! We have a cable! " ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Díváte se hodinu a půl na *NIC*, abyste zjistili, že tam jde o *NIC*, ve výsledku z toho také *NIC* nemáte a celá *NIC*ota je vlastně úplně o *NIČ*em. Další film potvrzující kanadskou filmovou *NIC*otvornost. ~~~ 0,5* za pošahaný nápad. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost uleteny namet je utopeny v priemernej rezii, ti dvaja ztroskotanci mali hodne do seba, ale skoda tej nudy v strede filmu : 68 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, není to špatný, ačkoli je tomu dost co vytýkat. V posledních 35 minutách to přestane být zajímavé a je to jenom utahané, některé scénky jsou trapné a je znát, že tvůrcům nápady nevydrželi do konce. Ono vlastně do posledních 35 minut jediné, co to kazí, je to, že občas nějaká scénka je trapná, ale jinak je to fakt dobré, bohužel potom to upadne do kopírování viděného a nudy a už se to pak nijak nezvedne, i humorem to prostě upadne a už se to nezvedne. A konec teda nic moc, ale upřímně, s takovým nápadem fakt nevím, jak bych to celé zakončil. Ale připomnělo mi to jeden dobrej díl Wandera na cestách, nejspíš ta epizoda tenhle film paroduje. A nebo to už někdo předtím natočil a neznám to. Nevím. Ale jinak tenhle film celkem ujde, akorát pak ke konci jde celý tak nějak... do nicoty. 3* ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě o přátelství a pak o ničem, na co sám avizuje názvem, že. Natali si vybral slabší chvilku, ale evidentně je vidět, že chtěl nahodit něco lehčího a povedlo se. Ale jde to bohužel mimo mě a na úkor kvality. ()

MrMysterious 

všechny recenze uživatele

Úžasné!! Námet, myšlienka, herci, situácie. Bavil som sa počas celého filmu. Komédia pri ktorej sa naozaj zasmejete a posolstvo, ktoré keď nájdete, pochopíte, ako veľmi je v dnešnej dobe potrebné. Škoda len že pointu filmu ktorú by si mal každý z nás vziať k srdcu väčšinou nepostrehnú tí, ktorí by to najviac potrebovali. ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

Tretí Nataliho film a určite najoriginálnejší a najvtipnejší. Najmä ked som som očakával sci-fi a nečakane som dostal komédiu. Veľmi vtipnú. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Nápad je výborný, ale se zpracováním mám trochu problém. Na jednu stranu je taky geniální nebo dost hloupě zazděno (docela ironie, když si to tak vezmu). Určitě se dalo v příběhu víc pohrát s dialogy a řešit tu bezvýchodnost. Celková pointa též vyšla docela nazmar, těšil jsem se na nějakou závěrečnou pecku, i když v určitym smyslu tam byla, stejně mě to až tak neuspokojilo. Nicméně jako celek se mi to vlastně líbilo, přestože kvalita průběžně kolísala. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Úchylná nezávislá sci-fi kterou nevím jak hodnotit. Některé scénky na pět hvězdiček, některé na odpad, konec jsem absolutně nepobral, ale přesto to bylo něco hodně moc zajimavého a úplně jiného, než je člověk zvyklej. ()

Reklama

Reklama