Reklama

Reklama

Mravenčí teror

  • USA Empire of the Ants
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Fryser v něm představuje bezskrupulózní podnikatelku, která se snaží skupince naivních duší prodat podíly v bezcenném stavebním projektu na Floridě. Ale Marilyn i její potenciální zákazníci se bohužel musí věnovat horším věcem, než je hodnota nemovitostí. Zjistí totiž, že v blízkosti bylo uloženo velké množství radioaktivního odpadu. Jeho důsledkem je přítomnost gigantických zmutovaných mravenců v nepřátelské náladě a s chutí na lidskou krev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z typických výtvorů pekelného béčkaře Berta I. Gordona. Obří mravenci, zmutovaní radioaktivním odpadem (ehm :), si za pomocí zotročených policistů podmaňují okolní obyvatele tím, že je nahánějí do nedaleké fabriky, kde na ně v uzavřené kabině dýchne mravenčí matka a svým dechem z nich učiní poslušné loutky (ehm, ehm :o)) Triky úměrné svému nízkému rozpočtu (ale lepší než v Gordonově legendárním Pokrmů bohů), při mravenčím ataku je kamera roztřesená tak, aby navodila dojem pohybu statických mravenčích figurín, "herecké výkony" v čele s Joan "Mrs.Dynastie" Collins náležitě křečovité a celkově nic, co by stálo za komentář. Tak proč ho tady vůbec píšu....? :o) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl, narozdíl od většiny ostatních, kvalitou a vynalézavostí triků poměrně potěšen a film jako takový jsem si užíval. První půlka jede podle povinného schematu monster horrorů, druhá pak je naprosto šílená a hodně mě pobavila. Rozhodně je Mravenčí teror příjemnou nostalgickou podívanou, která si neklade žádné velké nároky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Režisér Bert Gordon je machr. Chtěl bych ještě někdy znova vidět jeho vrcholné snímky Teror střevlíků, Planeta radioaktivních ploštic a Jepice, co odmítala zemřít.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Námet o pomste prírody, ktorej procesy sa vychýlili vplyvom pôsobenia človeka, je v hororoch zastúpený pomerne často. Od zmutovaných opíc cez obrovské hady, pavúky až po mravce. Tie sa tu napijú na pieskovej pláži z mláčky pripomínajúcej roztopené olovo na spájkovanie kovových súčiastok a začnú budovať Mravčie impérium. Zdrojom rastu ich moci je rádioaktívny odpad, pochádzajúci z jedného z desiatok sudov, končiacich obvykle na dne mora. Osud určil jednému zo sudov iné úložisko: breh ostrova. Mravce ho našli. Posilnené chutnou kovovou polievkou začali rásť. V tom istom čase sa pokúša partia šmejdov obabrať naivných výletníkov a ponúknuť im bezcenné pozemky na Floride. Netušia, že pre mnohých z nich bude zadarmo ponúknutý výlet od podvodníkov tým posledným v živote. Mravce po tom, čo podrastú sa totiž s ľuďmi neserú. Tých čo neprekľajú mamutími klepetami okamžite si podrobia na poslušných otrokov. Atď. Vôbec nie márny námet o neznesiteľnom poklonkovaní mocným, o podvádzaní tých, čo nemajú svoj život pevne v rukách a o nadvláde živočíchov, nezamýšľajúcich sa nad tým kto je aký: každý človek je nepriateľ, ktorého je potrebné zlikvidovať alebo si ho podrobiť! Z použitých efektov zaujala obrazovková mriežka a hmýriace sa chlpaté megamravce, či ich prechod po móle. Ten mal bližšie skôr k amatérskym napodobniteľom Karla Zemana, nepostrádal však isté čaro. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zlý, zlý, velice zlý animal horror. Neoriginálny príbeh o rádioaktivitou zmutovaných obrých mravcoch, čo agresívne napadajú ľudí. Podobne naivné snímky, ale predsa len na vyššej úrovni, sa točili v Spojených štátoch prevažne v 50.-tych a 60-tych rokoch minulého storočia. "Mravenčí teror" z roku 1977 je naozaj mimoriadne nepodarené dielo. Hlúposť scenára a totálne nelogické konanie postáv je až zarážajúce. Po trikovej stránke je to snáď ešte horšie. Pre nízkorozpočtový horrorový filmový subžáner mám však slabosť, jedine preto dávam tomuto nepodarku aspoň jednu hviezdičku. * ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Složité rozhodování, zda udělit odpad nebo pět hvězd, ukončil závěr, ve kterém zcela nepochopitelně chyběla šokující pointa zobrazující (po vítězství hlavních hrdinů) třeba nějaký další barel s radioaktivním odpadem nebo ještě většími mravenci. To prostě v takovýhle filmech chybět nemůže a já to chápu jako největší nedostatek jinak skvělého díla s ještě skvělejší hudbou z Čelistí. A ten boží půlhodinový úvod, ve kterém se můžete dokonale ztotožnit s charaktery! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Joan Collinsová jako realitní makléřka má jediný cíl, oškubat potenciální klienty, když jim nabídne výhodné pozemky na Pobřeží snů. Zájezd pro zájemce, kdy cesta a pohoštění jsou zdarma - byznys, který se u nás začal rozjíždět až na sklonku 90. let. Poněkud déle trvá, než nastoupí mravenci, zmutovaní prostřednictvím radioaktivního odpadu do obřích rozměrů. Útěk před mravenci je o něco lepší, nejlepší je pak cesta džunglí po řece. Mnohem zajímavější je však druhá polovina filmu, kdy zbytek těch, co přežili, dorazí do městečka ovládaného mravenci. V ten moment je jasné, že mravenci nechtějí lidi zabíjet, nýbrž zotročit, aby pro ně pracovali. Zde se naplno projeví povídka H.G. Wellse. Snímek sráží otřesné efekty - použití zadní projekce s mravenci je odporné. Mechanické efekty jsou o něco lepší a dojde i na krev, byť celkově mohly být mordy šťavnatější. 2,5* ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byla strašná srágora, ale bohužel ne zábavná, abych si to mohl zařadit do osobních "guilty pleasure". Děkuji MGM za uvedení, ale jednou to stačilo... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že mám pro tyhle kousky slabost a co se týče mravenců, dal bych přednost Them!, ale nevidím důvod proč se o Empire of the Ants bavit jako o sračce... Je to prostě dost šílený kousek, u kterého se člověk může dobře pobavit... A já se bavil... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mravenčí teror je ten typ filmu, ktorému dáte buď odpad, alebo plný počet. Ak sú však natoľko zábavné, že si tieto hodnotenia zaslúžia. Mravenčí teror má však jednu vadu na kráse (nie že celý nie je jedna vada) a tým je podľa mňa dramaturgia. Po jeho skončení som mal pocit, že film trval niečo cez dve hodiny a to skutočne nie je pocit, ktorý by som chcel mať po takomto béčku. Inak jednotlivé scénky sú nádherne wtf, svoju "funkciu" plnia a herečky stále vyvolávajú dojem, že sa to za chvíľu zvrhne v typické sedemdesiatkové péčko. Čo by bolo mimochodom oveľa rozumnejšie. Pri jeho sledovaní som si chcel zapamätať nejakú tú "hlášku" do komentára, ale bolo ich tam toľko, že vyberať jednu nemá zmysel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mě se to líbilo, mravenci byly v pár scénách celkem dobrý. Je sice pravda že to nebyl nějak extra dobrý příběh ale Bert Gordon už má s H. G. Wellsem už nějaké filmové zkušenosti(Food of the gods poměrně podobný film). A navíc je to film na který se stejně už asi nepodívám, takže 3* ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré na rok svojho vzniku nie je tak zlé ako sa niekomu zdá. Mravci síce nie sú spravený veľmi dobre (ale film je predsa starý 33 rokov), zato celkom potešia herecké výkony a okolitá príroda. Dosť tu dominuje nuda, no ku koncu je to celkom zábava a dokonca to má aj hlbšiu pointu... 40%. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

MIluju sci-fi, horory, katastrofáky a atmosféru filmů 70. let. Mravenčí teror je mix všeho, ale copak má smysl točit něco, na co autoři absolutně nestačili technicky? Nevím, jak se jmenuje metoda, která byla pro přenesení zvětšených mravenců do krajiny použita (že jsou průhlední a vypají jak malovaní), ale jestli si dobře pamatuju, v o 22 let starším flimu Tarantula byla použita na mnohem vyšší technické úrovni. A ty útoky z blízka byly ještě horší - děsná figurína, se kterou jen třepali. Škoda, jinak by mě to asi námětem bavilo. Když už nic jiného, konečně vím, která herečka ztvárnila primadonu v reklamě na Snickers. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno to dávali na MGM a musím říct, že mě to moc nebavilo. Děj sice vypadá zajímavě, ale laciné triky s dvojitými záběry mě rozhodně nenadchly. Herecké výkony jsou na podprůměrné úrovni a ani účast J. Collins to nezachráníla. Nejvíc sem se nasmál při scénce, kdy mravenci pochodovali k přivázané loďi. Ono celkově ty záběry na zvětšené mravence vypadají hodně komicky. Stačí lupa do ruky a je hotovo :)) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Kdyz ja mam pro tyhle monster-scifi-movie nejakou slabost. Vytykat bych mohl kdeco, ale bavil jsem se dobre. I kdyz jednu vyhradu precijen mam - barvy ten film trosku kazi, lepsi je vypnout, cernobila tomu slusi mnohem vic :) [5.5/10 leden 2010] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

EMPIRE OF THE ANTS sa ani nesnaží byť niečo lepšie, ako podradná odpoveď na Spielbergov ultimatívny zvierací thriller. Infantilné ( aj na svoju dobu ) triky, herecká debilita a nostalgia hraničiaca akurát tak s nosením twistoviek. ()

Reklama

Reklama