Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Přemrštěně vysoké hodnocení. 69% je skutečně moc. Je to film bez atmosféry, který nevypráví vůbec o ničem. A přesto, že ten konec je smutný a je mi Oscara líto, tak si nemyslím, že byl jeho příběh natolik inspirativní, aby z něj vznikl takhle úspěšný snímek. Michael B. Jordan je dobrý, ale nijak zajímavý. Melonie Diaz mě bavila trošku více a Chad M. Murray a Keevin Durand neměli velikou roli (bohužel). Zajímavé okamžiky by se daly stlačit do 30ti minut a ničemu by to neuškodilo, ba naopak. Slabší 2*. Nehodnotí se lidský osud, ale film! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... O obyčajnom černochovi, ktorý chcel zmeniť svoj život, no farba jeho pleti ho vopred odsúdila. Materiál vhodný k aktuálnemu dianiu v americkej polícii. Scenáristicky miestami trochu odfláknuté, ale inak emocionálne silné. A chápem použitie handy cam pre dosiahnutie väčšieho realistična, ale s výnimkou policajnej scény sa sem vôbec nehodila. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nelíbí, jakým způsobem si Coogler diváka už od začátku zpracovává. Za pomoci laciných triků mu naprosto nekriticky vnucuje, že i když Oscar podvádí manželku a prodává drogy, je to vnitru dobrý člověk, což s přispěním Jordanova charismatu zákonitě musí vyústit v to, že divák si k postavě vybuduje sympatie a po šokujícím závěru bude znechucen a plný uměle vybudovaných emocí. I přesto ale musím uznat, že je Fruitvale Station interesantní, výborně zahranou a na debut překvapivě sebevědomě zrežírovanou záležitostí, která trpí jednoduchým a příliš předpojatým scénářem, a je na můj vkus přeci jen až moc velkým kalkulem. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

řemeslně znamenitá indie záležitost (!) určitě bych to zvlád -ve smyslu: nemusej mě jako diváka šetřit- i víc na dřeň, ale ..emoce převažujou.. 80% ()

filokk 

všechny recenze uživatele

V Sundance to vyhrálo hmmm, tak to asi všichni porotci byly pěkně sjeti. Moc obyčejný příběh typka co to na konci schytal ()

toffy 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ze na posraneho este aj zachod spadne a o tom, ze nie kazdy film, na ktoreho zaciatku sa objavi "podla skutocneho pribehu" musi byt top trhak a vsetci mu udelime minimalne 4*. Zaverecnych 15 minut bolo uzastnych, ale nezachranilo to hodinovu nudu predtym. Bohuzial. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd až jsem se bál, že nic nepřijde a nakonec přišlo a dávka emocí se dostavila taktéž. Docela se divim, že podle toho co se stalo ten film neni trochu delší a s kauzami policistů atd. Ale pro zjištění této tragické události tento životopisný film postačí. 75% ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

2/3 filmu vlastně taková obyčejná nuda, jenže na konci zjistíte, že to vyprávění má smysl a zůstane vám navíc na jazyku pachuť hořkosti...70% ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Jeden deň v živote mladého muža, ktorému sa v živote podarilo urobiť zopár hlúpostí. Teraz, keď má rodinu a už vie, čo je pre neho dôležité, má zase smolu, ale ten druhý má zbraň. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Angažovaný film, ktorý zo slušnosti povyhrával ceny na Sundance. Pritom po filmárskej stránke tu nebolo ani veľmi čo. Pre toto nemám veľmi rád americkú nezávislú tvorbu a tú neskutočnú faloš okolo nej. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Poslední den v roce a zároveň poslední den v životě Oscara Granta. Za tu hodinu si k němu divák celkem udělá vztah a té pohádce, že zrovna dneska se z drogového dealera stal milující otec rodiny, i celkem věří. Ale až moc to v tom závěru tlačilo na city. 6/10 ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film o jedné nešťastné události do které byl zapleten černoch a policajti. Popis celé situace se zdál věrohodný, i když člověk nkdy neví. Samotný incident byl asi natočen jak se opravdu stal neb to natočilo několik lidí na svůj telefon. Po této události nastaly v Oaklandu velké nepokoje, ale ty film už neřeší a nezmiňuje, což je škoda. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Protože víte, jak film skončí, pořád čekáte na ten zlom. Já se tedy přiznám, že mě Fruitvale lehučce zklamal. I když M. B. Jordon byl úžasný. Po celý film jsem sledovala jeho rozporuplný život, až nejednou přišel konec, a mě to všechno zasáhlo. Ta šílená nespravedlnost, a zničený mladý život. Přesto však se na tu gradaci čekalo až příliš dlouho. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Víme, co se stane, už v úvodu. Pak začíná film - v podstatě vyprávění toho, jak vypadal jeden den jednoho černocha, který...film má poměrně velkou reklamu...a já se ptám proč? Co je na něm tak zajímavého, jedinečného? Jasně, je to natočeno bezchybně, herecké výkony jsou dobré, hudba taky...nicméně takových filmů je prostě dvanáct do tuctu. Ničím nevybočuje, nic zajímavého Fruitvale Station nesděluje, kdyby to byl opravdu dokument, možná bylo lépe...takhle ztráta času a filmového materiálu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou zápletku, skvělé obsazení, ale je takový nic moc. Asi jsem si neměl číst o čem je.. Herci jsou super, sice se tu první půlhodinu skoro nic neděje, ale konec to spraví - a je mnohem lepší pokud nevíte, jak to dopadne...60% ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

To je úžasné dílo - většinu filmu trávíme s jedním borcem a procházíme s ním jeden jeho den - člověk by řekl "vesměs o ničem" - ale je to tak parádně natočené, že se člověk nenudí ani chvilku. Kus opravdu dobré filmařiny. ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Nejako mi uniká zmysel tohto filmu. Vzhľadom k tomu že zachytáva posledný deň v živote Oscara tak nevidím dôvod k celovečernému spracovaniu, pretože film ma kvôli tomu problémy s tempom, jednoducho sme svedkami dosť nudných aktivít v živote obyčajného človeka a ešte k tomu aj udalostí, ktoré sa určite nestali, ako tá so psom...Ďalej mam problém s tým, že tento film sa snaží zobraziť Oscara v čo najlepšom svetle(nerobí z neho úplného mučeníka, ale aj tak...), aby v divákovi vyvolal čo najväčšie emócie a to mi príde ako jediný cieľ filmu. Ja som jednoducho nebol schopný súcitiť s hlavnou postavou, pre mňa to bol stále malý drogový díler, ktorý podvádzal priateľku a nebol schopný udržať si prácu a iba v období pred novým rokom sa rozhodol, že sa polepší... Hodnotenie: 5.8/10 ()

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama