Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

111a111 odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?? Čo som to zase kurva videl?!?? Zase so mnou vyjebali títo pseudokritici bez štipky súdnosti, čo tu tak brutálne nadhodnotili takútu pičovinu až do červených čísel. 70 minút ukrutnej nudy o nejakom pologramtnom imbecilovi, ale pozor!!, hlboko v srdiečku je dobrý, to ten zlý svet plný predsudkov ho zkazil. Potom dostane nakladačku od hnusných rasistických policajtov, a na koniec daľších 10 minút nechutnej patetickej nudy z ktorej by som grcal!! Keby ho trafil lepšie a hneď tam by to skončilo, možno by to bolo na jednu *. ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl nějak nadržovat americkým policistům, všichni víme, s čím se tam denně musí střetávat a že jedna chyba na jejich straně a mrtví jsou oni. Takže pokud se dokážete vžít do role mladého bílého policisty na Nový rok v podzemce, který je obklopen stovkami podnapilých a zdrogovaných černochů, musí čelit přesile sice neozbrojených ale verbálně i fyzicky útočících zadržených, tak je vám jasné, že k chybě (byť fatálního charakteru) je jen kousek. Ti zadržení černoši se chovali jak na Václaváku v Praze, kde si ke zdejším strážcům zákona mohou dovolit turisté mnohonásobně více. Takže největší vinu bych hledal u zadrženého černocha, kdyby dodržoval pokynů policie, nic by se mu nestalo. Stejný výrok bych napsal, pokud by byl zastřelený hrdina filmu bílý, žlutý či Rom. Film mne svým dějem nijak neoslovil. ()

bohyyy 

všechny recenze uživatele

Hodně silný debut od Cooglera a Spike Lee bude mít určitě radost, že má následovníka. ___ Na poli jednoho zdánlivě obyčejného dne výborně vykreslený charakter chybujícího mladíka snažícího se znovu postavit na nohy, který ale nakonec ukazuje, že jakmile jste v Americe mladý černoch se zápisem v trestním rejstříku a nemáte velkou kliku, jste v podstatě v háji. Výtečný kus angažované filmařiny, ale pořád si myslím, že ta etuda se psem je dost těžkopádné "foreshadowing" a moc tam celkově nezapadá. PS: Po tom, co jsem viděl Fruitvale Station a Creed, si troufám říct, že Michael B. Jordan je jeden z nejzajímavějších herců své generace. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

A opravdu to byl ve skutečnosti takový sympaticky působící rošťák, co se zrovna úplnou náhodou rozhodl, že se teda jako už fakt změní k lepšímu, a zrovna, jak na potvoru, ho sejme policajt, co si úplně náhodou spletl paralyzér se skutečnou pistolí pro velký kluky, s takovou, co opravdu střílí vostrý? OMG! No ale i tak to byl velice sympatický film. ()

Tarix 

všechny recenze uživatele

Silné finale a šablonovitá cesta k němu, při které se po vás chce, abyste si oblíbili protagonistu a pak jej náležitě litovali (tj. výhra sentimentu nad realističností). Nejoblíbenější film Billie Eillish a spousty mladých Amerikánů, oplývajících citem pro sociální spravedlnost. Řeší se nekonečný spor USA - zbraň či ne? No, raději ne těm, kdož jsou schopni splést si ji s taserem. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Silný, no ničím ''výnimočný'' príbeh mapujúci jednu smutnú udalosť. Vďaka režisérovi je to zaujímavo natočené a vďaka Jordanovi výborne zahrané. Koniec bol zdrvujúci, no vyvolal vo mne aj hnev, že niečo takéto sa proste deje. Možno práve tento film niekedy k niečomu poslúži... ()

liBOREC564 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak jeden trestanec a prodejce drog s partou dělal bordel, lže policistovi, že ve ve rvačce nebyl, v přesile se navážejí do policistky a když neuposlechnou oprávněnou výzvu ať zůstanou sedět (což v té situaci 5 na jednu policistku chápu) situace eskaluje a oni se pořád chovají jako s odpuštěním prasata. Nemohou se divit, že ve vypjaté situaci dojde ke zranění a smrti. Hlavně, že je jasné, že má malou dceru a je to hrdina. Asi jsem ten film a příběh nějak nepochopil. Po filmařské stránce dobré, herecky i střihově zvládnuté dobře. Ale to podání bylo opravdu překroucené. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Výborne spravený príbeh ale určite prikrášlený a pritiahnutý za uši. Nejedná sa mi o policajtov ale o hlavného hrdinu ktorý bol trošku viac v pozícii obäte. ()

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama