Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh dramatickej cesty dostavníka cestujúceho z Nového Mexika do Lordsburgu, cez pustatiny a hory, ktoré obývajú nepriateľskí Indiáni. V dostavníku cestuje pestrá spoločnosť - tehotná manželka dôstojníka, prostitútka so zlomeným srdcom, šerif prepravujúci väzňa chyteného na úteku, falošný hazardný hráč a nehanebný muž. Strach a nedôvera medzi cestujúcimi narastá pri prechode drsným a neznámym územím. Obavy sa naplnia a dostavník prepadnú Indiáni. Až v boji o vlastný život sa odhalia skutočné vlastnosti a charaktery všetkých pasažierov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh ktorému chýba lepšia svižnosť je aspoň osviežení známymi menami(Doc Holliday, Ringo Kid) divokého západu a zaujímavým hereckým obsadeným(Kristofferson, Cash). /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto nespasí dušu lepšie, ako ten, kto prišiel o vlastnú.“ Ako by povedal Zdeněk Pohlreich, toto ma bavilo. Pritom sa tu skoro vôbec nestrieľa (ak nerátame zbytočný, zle nakrútený a trápnou Deus ex machina zakončený finálny "stret" a dvojnásobne zbytočné akčné vyvrcholenie na ulici). Ale tie postavy! Starnúca prostitútka, ktorá chce začať „inde a nanovo“. Poznala už všetky typy mužov (len ten svoj ešte nie) a vie, čo to znamená, ak sa na ňu muž TAKTO pozerá. Tehotná slečna, ktorá sa každou chvíľou rozbije. V bare jej prisahá ochranu starnúci hazardný hráč a bývalý alkoholik, ktorého jej otec kedysi zachránil pred šibenicou a kým sa gravidné dievča nedostane do bezpečia, nespustí z nej oči („Keby ste mi odpovedali, mohli by sme to nazvať konverzáciou.“). Zubár Doc Holliday („Počul som, že ste dobrý v streľbe s puškou...“ - „Žijem.“). Bankár, ktorý až podozrivo mocne stíska kufrík s tajomným obsahom. Kočiš dostavníka, ktorému platia za riskovanie života 8 dolárov mesačne („To je ozaj málo... keby ti dali aspoň 9.“). Šerif, ktorý si ide vybavovať „svoje veci“. A Ringo Kid - kovboj, údajne neprávom obvinený z vraždy, ktorý je skvelý v streľbe, ale práve preto nie je múdre mu zbraň dávať („To je ten najhorší nápad, aký som kedy počul. Vymyslel si ho sám?“). Títo všetci sa stretnú v dostavníku. Čakal som „bum-bum rutinu", preto ma príjemne zaskočilo, že som sa 80% filmu žiadneho bum-bum šmejdu nedočkal. Len príjemná atmosféra, sympatické tváre, kvalitné postavy a dialógy, z ktorých by Tarantinovi zliezlo z hlavy aj tých pár vlasov, čo má. Vo filme sa stretli 3 country legendy: Kris Kristofferson, Johnny Cash a Willie Nelson (ktorý film zároveň produkoval a zložil hudbu). Výkony Casha a Nelsona sú rozpačité, predsa len, boli to speváci, nie herci, ale aj tak je úžasný pocit vidieť ich v jednom filme. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za Johnnyho Cashe, druhá za to, že ačkoliv se ve filmu 100 minut mluví, nemá člověk pocit, že se jen prázdně tlachá, nýbrž to kupodivu o něčem je... A třetí hvězdička je zase za Johnnyho Cashe. Willie Nelson v roli Doca Hollidaye? Není to až tak špatný absurdní fór, jak se může zdát (pokud vám nevadí, že fyzická podoba mezi Docem a Nelsonem není vůbec žádná, můžete si jeho vtipně suché průpovídky celkem dobře užít). No a vzhledem k obsazení má film (pochopitelně) i velice slušný countryový soundtrack, za který bych rád dal hvězdičku číslo čtyři. Ovšem postavy typu prostituky (a té druhé ženské) byly tak hrozně zbytečné, že se nadprůměr nekoná. Ale příjemná podívaná, to ano. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto westernu je trošku ve scénáři. Valná většina filmu se odehrává na cestě a v přípravách na ni, moc se mluví a akce je pomálu až v závěru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný, pozvoľne plynúci a námetom neoriginálny western. Ale mňa dostal! Postavy sú zaujímavé, dialógy zmysluplné, zvráskavenými sympaťákmi sa to len tak hemží a vôbec mi nevadilo, že priamej akcie je tu málo. Sem tam zaznie nejaká tá životná múdrosť (a samozrejme country), a na konci máte úsmev na perách... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Každým ďalším remakeom ide kvalita príbehu o dostavníku dole. Televíznosť z toho trčí na sto honov, možno je preto aj dobre, že akcie je tu minimum. Herci tiež nie sú veľkým plusom tohto filmu, už mi tu chýbal len Kenny Rogers, aby bola zostava pesničkárov kompletná. Kristofferson má aspoň charizmu, Nelson by aj ušiel, len nie v úlohe Doca Hollidaya a Cash je dosť tragický. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva filmy jsem neviděl ale toto mě celkem bavilo (až na jalovou přestřelku s Apačama). Zajímavý sledovat Cashe ve filmu a hned si du pustit Walk the line. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Málem mi včera v televizi unikl tento pohodový nepříliš dramatický western, ve kterém nedostatek soubojů vyvažují moji tři nejoblíbenější countryoví zpěváci, vlastně s June Carterovou čtyři, k tomu příjemná krajina a ještě příjemnější hudba. Všechno to vytváří správný dobrodružný celek. Bylo mi potěšením vrátit se nazpět do let, kdy jsem tento žánr, který mě přivedl k jezdeckému sportu, velmi milovala. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

V poradí druhé remake slávneho westernu z roku 1939,bohužiaĺ najhoršie. Film má skvelé herecké obsadenie spevákov country music, ktorí ale nezachránia slabý dej prakticky bez akcie, na ktorú sme v tomto žánri zvyknutí. Prvý výstrel zaznie až v 78 minúte a krátko na konci a to je všetko. No pre milovníkov country ´další disk do zbierky s pozretím po 5 rokoch.... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Protože se jedná o televizní film, nedá se očekávat příběh plný přestřelek jak je u westernu typické. Děj snímku sleduje cestu několika různých typově odlišných lidí v dostavníku přes území, kde řádí slavný Geronimo. Máme tedy možnost vidět, jak taková cesta mohla vypadat. Jací se tam setkali lidé, o čem se bavili, jaké měli mezi sebou vztahy či jaké hrozby takovou cestu doprovázeli. Komorní příběh, kde se sešli dva významní matadoři country music. Kris Kristofferson a Johnny Cash. Ona komornost bez špetky dobrodružství a napětí krapet zavání nudností, ale když se pozorně dostane do dějství, vznikne poklidný westernový filmový zážitek k příjemnému odpočinku. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Podařený remake s vynikajícím obsazením. Rozhodně zde není moc přestřelek, ale i tak já se vůbec nenudil. ()

Zupan_ 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodová westernová TV záležitosť s country legendami zoskupenia Highwaymen. Celé to nesú veľmi dobré dialógy. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s jednou větší přestřelkou mezi indiány a osazenstvem dostavníku jinak je to spíš jeden dialog za druhým bez napínavější nebo dobrodružnější scény.Ani herecké obsazení nebylo ničím zajímavé,ve filmu nepadla snad ani jedna vtipná hláška,hudební doprovod taky nic moc. ()

Reklama

Reklama