Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl v době svého vzniku již druhým barevným snímkem, který navazoval na černobílý komediální seriál THE MUNSTERS ze 60. let. Kultovní hororová rodinka ve složení Frankensteinovo monstrum Herman, upíři Lily a Děda, vlkodlak Eddie a blondýnka Marylin se po téměř dvaceti letech vracejí na televizní obrazovky. Z původního obsazení se však objevili pouze představitelé dospělých rolí - Fred Gwynne, Al Lewis a Yvonne DeCarlo. Malého Eddieho si zde nově zahrál K. C. Martel a dospívající Marylin Jo McDonellová. Příběh začíná v muzeu voskových figurín, kde Munsterovi spatří svoje věrné voskové kopie. Co však již netuší, je to, že se ve skutečnosti fotí s roboty, které majitelé muzea využívají při svých loupežích. Následující den jsou Děda s Hermanem zatčeni za zločiny, které spáchali jejich umělí dvojníci a tak musí uprchnout z vězení a prokázat svoji nevinu. (liquido26)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takže Munsterovic rodinka téměř po dvaceti letech vrací úder. Nebylo to tak hrozný, jak jsem čekal, ale je tu mnoho velkých ALE ... :-) Herci a postavy: Z původního obsazení se z pochopitelných důvodů vrátila pouze trojice Gwynne, DeCarlo a Al Lewis. Eddie a Marylin byli ztvárněni jinými herci. U Marylin mi to nevadilo, protože to byla ještě větší kočka než předtím, ale ten Eddie prezentovaný jako nesympatický puberťák mi příliš neseděl. Kromě starých známých se nám krátce představí také noví členové rodiny - bratranec Fantom opery, kterého hraje Bob Hasting, jenž byl v původním seriálu jedním ze dvou herců, kteří si zakrákali "Nevermore" v roli Havrana z hodin, dále čarodějnice Elvíra, Frankensteinova nevěsta, Fu Manchu a pár dalších, ale ti všichni až na Fantoma a Elvíru jsou pouze nemluvící miniroličky. Fantom byl docela příjemným oživením. Kromě nich se seznámíme také s Igorem, dědovým pomocníkem na hradě v Transylvánii. ___ Barva: Bylo celkem zajímavé vidět známou černobílou rodinku v barvě, ale příliš se to tam nehodilo. Ubíralo to tomu na tý správný atmosféře. ___ Příběh: Asi největší kámen úrazu. V kostce jde o to, že Munsterovi při návštěvě muzea voskových figurín objeví svoje napodobeniny (kromě Marylin samozřejmě). Jenže tyto nejsou jen tak ledajaké voskové figuriny, ale roboti, které majitelé muzea využívají k loupežím. Hermann a děda jsou za tyto loupeže potom zatčeni, ale prchnou z vězení a rozhodnou se dokázat svou nevinu. Ze začátku mi přišel docela zábavný - třeba Herman, jak demoluje policejní stanici jenom proto, že má panickou hrůzu z mouchy, která po něm lezla anebo to, jak s dědou prchají z basy. No ale myslím, že délka byla zbytečná a takto jednoduchý scénář neutáhla. Např. scénka v pizzérii byla vyložená a trapná vata. Celkově je tam několik hluchých míst a kdesi v prostředku jsem měl tendenci to radši zabalit a jít spát. Nakonec jsem to dokoukal a ke konci to bylo zase docela fajn. Nicméně myslím, že 75-80 minut by bohatě stačilo. ___ Munsterům zkrátka mnohem víc sedí krátký seriálový formát, černobílá barva a atmoška 60. let. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Munsters' Revenge je taková smutná labutí píseň. Nápady by byly, chuť taky, hlavní herci se se svými rolemi sžili dokonale, ale přeci jenom pauza byla příliš dlouhá. Takže to, co by byl zajímavý dvojdíl starého seriálu, se stává nedůstojným samostatným revivalem. Bratranec Fantom opery (podle Chaneye) je v podstatě geniální postava, ale v čb provedení by byl i děsivý. Takto je jen šíleně zábavný. Ostatní monstra jako Frankensteinova nevěsta (podle Elsy Lanchester), jsou vysloveně trestuhodně nevyužití, ačkoli masky se povedly na jedničku. A co je horší, Lily tu nemá skoro žádný prostor. Pro milovníky Munsterovic občasná rutina, ostatní se nemusí přemáhat. Jejich zlatá éra byla uzavřena ve filmu Munster, Go Home! ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Bob Hastings, který v původním seriálu občas mluvil Havrana žijícího v hodinách, si v tomto snímku zahrál bratrance Fantoma opery. (liquido26)
  • Malou roli dostal také režisér původních The Munsters Ezra Stone. (liquido26)

Reklama

Reklama