Reklama

Reklama

Can't Smeg Won't Smeg

(pořad)
všechny plakáty
Komedie / Sci-Fi / Soutěžní
Velká Británie, 1998, 27 min

Obsahy(1)

Pořad vznikl v roce 1998 u příležitosti oslav 10 let od objevení Červeného trpaslíka (společně s ním vznikl ještě pořad "Red Dwarf A to Z") na obrazovkách TV. Scénář napsali příležitostní režiséři Červeného trpaslíka Paul Alexander a Doug Naylor. Režie se ujal hlavní režisér trpaslíka Ed Bye (také pořad produkoval). Výsledkem je půhodinový, velice zábavný pořad. Hlavní postavou je (také u nás) známý kuchař Ainsley Harriott, který si zahrál také v Červeném trpaslíku, v díle Polymorf II Emocuc, jednoho z Gelfů... Tentokrát ztvárňuje sám sebe jako kuchaře na palubě Kosmika (malá dopravní loď Jupiterské důlní společnosti). A jako hosty si pozval posádku červeného trpaslíka. Dvojčlenná družstva se dají dohromady takto: Dave Lister (Craig Charles) + Kryton 2X4B 523P (Robert Llewelyn) a druhé družstvo tvoří A.J. Rimmer (Chris Barrie) + Kocour, resp. Duane Dibbley (Danny John-Jules). Jako porota je přizvána Kristine Kochanská (Chloe Anett).

Pořad spočívá v tom, že Ainsley vaří jídlo a obě družstva ho kopírují (jídlo i jeho styl vaření) ve snaze vytvořit co nejlepší pokrm, což na konci hodnotí Kristine... Obě družstva se setkávají s různými nástrahami kulinářství, s lestí se setká také Ainsley. Pořad je velice vtipný, zábavný, "poučný" i napínavý... Dozvíme se např. jak správně připravit rýži. Pořad se objevil jako bonus jak na starších vydáních s trpaslíkem na VHS, tak nově i na DVD. U nás se bohužel zatím žádné oficiální lokalizace nedočkal. (gogos)

(více)

Recenze (28)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zkuste vařit s posádkou Trpaslíka. Že to nelze? Ale jděte... Rozhodně nejzábavnější televizní pořad o tom jak rozhodně nevařit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakym Can't Cook Won't Cook natozpak Harriottovi jsem v zivote neslysel, coz ale ani moc nevadi, tohle je proste takova parodie na kucharsky souteze, kde mame v jednom tymu Krytona a Listera, kde to stoji hlavne na tom, ze je Lister desny prase a v druhym tymu mame ocekavane Rimmera s Kocourem - Dibbleym, ktery bohuzel nejsou moc vyuzity. No a cely je to o tom, jak dle navodu Harriotta neco vari, i kdyz absolutne netusim co, podle ingredienci to vypadalo jak neco mezi kari kuretem a sladkym nakypem. No a samozrejme uvari desnej humus. Vtipy tu stoji ciste na tom, ze vsichni vari jak retardi, coz by nevadilo, banda sympataku z Trpaslika i tak nema chybu, jedinej, kdo to kazi, je samotnej Harriott, kterej si mysli, jak je desne vtipnej, ale pritom to je jen urvanej cernoch, kterej jednu chvily mluvi, jak kdyz ho nekdo nakopal do kouli a hned na to na nekoho zacne rvat a ma to bejt asi vtipny. Nicmene i tak to ty 4* da. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako Trpaslíkofil dávam 5, bolo skvelé vidieť seriálových hrdinov aj v tejto polohe, medzi sebou im to šlo vcelku dobre, ale miestami som mala dojem, že vtipy boli už dosť silené. Ale bez pohľadu do zákulisia sa nedá určiť, či vinou hercov z Červeného trpaslíka, alebo vinou toho kuchára, ktorý na môj vkus vôbec nebol až taký úžasný a mala som dojem, akoby mal pod stolom schovaný scenár a snažil sa hostí komandovať, aby sa prispôsobovali jeho "humoru". (Dnes už viem, že onen kuchár sa volá Ainsley Harriott a zmenila som naňho trochu názor, sledujem jeho kuchárske relácie a už sa mi nezdá taký neprirodzený. Naopak je to sexi sympaťák. Aj tento druh šoubiznisu má proste svoje muchy. A viete, že Ainsley hral náčelníka gelfov v epizóde Polymorf 2 v Červenom trpaslíkovi? :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sice to není taková prča, jako seriál, ale ujde to. Nejvíce se mi líbil kocour s nožem. Ale přijde mi, že tvůrci Trpaslíka už jen vymčkávají vyschlý citrón. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se bavil více než u řádového dílu Trpaslíka. Ovšem Kochanské jsem ochutnávání těch grcek, co vytvořili kluci z Trpaslíka, vůbec, ale vůbec nezáviděl. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl, o čem to přiblížně je, tak jsem už ani moc neočekával. Rozhodně ne žádný další díl seriálu. Kvalitě seriálu se to ani zdaleka nemůže rovnat. Humor je zde chabý a člověk se skoro ani nezasměje. Jen snad Chris Barrie a jeho snaha napodobit Harriotta je fakt směšná :D Ale koukat se na to dá a úplně hrozné to není :) Prostě takový slabší odvar. A vůbec nejtrapnější ze všeho byl Ainsley Harriott a jeho vystupování...to byl děs a hrůza!!! Když to člověk vidí, tak ho potom i přejde chuť k jídlu :D 5/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak párkrát jsem se zasmál, ale jinak mi to přišlo dost slabé. Celé takové křečovité, uměle strojené, co nejvíce "vtípků" (neustálé kroucení pánve) za každou cenu... 50% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Porad o vareni?? Fuj... Porad o vareni s trpaslikovcema???... Parada!!! Je to neskutecne zabavne a vtipne. Jen sem ziral jak zabavny je take Ainsley Harriott... Stavene stromu z brokolice v ryzi je neco neskutecneho. Pro trpaslikovce dalsi zprijemneni stereotypu koukani nekolika dilu denne.... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Luxusní pořad o vaření, Láďa Hruška by se z něj měl vzít příklad... Ten Ainsley Herriot je docela frajer a Duane Dibbley to v kuchyni opravdu umí. Jen teda chudák Kochanská, opravdu to nevypadalo moc vábně. Ale i když je to pořad o vaření, má to typický trpaslíkovský humor, je tam spousta skvělých hlášek a vtipných situací, těm pěti to prostě jde kdekoliv. Fakt jsem se u toho pobavil, vskutku parádní zábava, která rozhodně stojí za pozornost, protože něco takového se opravdu nevidí. A vítězové kuchařské soutěže jsou opravdu zasloužení. Možná dokonce (místy) vtipnější, než klasický díl a to už je opravdu co říct. Tenhle seriál prostě bude žít věčně. 100%. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Jsem poctěn. A jestli můžu, fakt se mi líbily ty knihy, co jste napsal. O tom, jak strkáte ruku do krávy. Vynikající." -Dave Lister- ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

-Pan Harriot, že? -Ano. -Musím říct, že je pro mě velkou ctí, že tu jsem. A taky musím říct, že jsem četl všechny vaše knihy a ta část, kde strkáte ruku do... ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Skvělá "5 men & 1 woman šou". Tak dobré, jako některé epizody seriálu to sice nebylo, ale i tak se tohle mini dílko povedlo. 88% ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Vaříme s Červeným Trpaslíkem. Pořadem provází Ainsley Harriott (známý TV kuchař, v RD si zahrál gelfskou princeznu v epizodě Polymorf II). V prvním týmu vaří David Lister s Krytonem 2X4B 523P, v druhém Arnold Judas Rimmer a Duane Dibbley. Porotkyní je Kristine Kochanská. Závěr? To nejzábavnější televizní vaření, které jsem kdy viděl. Zahrabte Babicu. Režie: Ed Bye (Red Dwarf) ()

Reklama

Reklama