Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

STARKOVA20 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když tenhle film vidím, probouzí to ve mě takový zvláštní pocit nostalgie a vůni dětství.Tomáš Holý jako Vašek mě naprosto uchvátí a to vždycky, když film sleduji. Před obrazovkou jemu a tatínkovi Lubošovi fandim v lezení na skály a pokaždé doufám, že to maminka Anička neprokoukne( i když už dávno vím, že stejně ano). A krom toho mnohem lepší než první díl. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Lepší film s Fr. Němcem. Tomáše Holého moc nemusím, ale uznávám, že to těchto filmů rozodně zapadnul jako ulitý. ()

eges 

všechny recenze uživatele

Vrchol rodinných komedií a to nemyslím, pouze ty české...a ta příroda je okouzlující, inu Český ráj :-) ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie, poprvé jsem ji viděla jako malá holka, byla jsem nadšená a drží mě to dodnes! Janu Preissovou zbožňuju a Tomáš Holý ..byl.. bez pochyby nejlepší dětský herec!! ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

Pri scene, kdy deda na hrbitove rika, ze je skoda, ze se toho stesti babicka nedozila a Tomas Holy na to opaci, jestli ma deda nekde ukryty nejaky stesti, vzdycky uronim slzu. Tenhle film se vazne povedl, Nemcovo grimasy, vecne ukrivdena Preissova a porad usmevavy Tomas Holy - na tohle muzu koukat neustale! :) ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Pokračování je ještě lepší než první díl, taková pohoda... Nemohlo by pro některé filmy být třeba 6 hvězdiček? =) | 12/2012 ()

george82 

všechny recenze uživatele

Úspěšné pokračování prvního dílu. Stále sranda, a randící tatínek s dědou a synem za zády je parádní. Holého asi nejlepší role. ()

Samarol 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s překrásnými scenériemi. Ani si nedokážu představit, že by roli malého Vaška hrál někdo jiný než Tomáš Holý. Jeho přirozenost při hraní byla až neuvěřitelná. Zkrátka samé superlativy. ()

Unka 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než jednička. Pohodová letní komedie, která pobaví naprosto kdykoli a nikdy neomrzí. Tomáš je naprosto neuvěřitelný. Kéž by i dnes vznikaly takové skvosty. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Prvý diel mal aspoň nejaký dej, slušnú zápletku a vcelku rýchlo ubiehal, ale toto pokračovanie ma absolútne nebavilo. Nevedel som sa dočkať kedy bude koniec, nudil som sa a takýto typ humoru mi vôbec nepripadá smiešny. Jediná ako-tak vtipná scéna, čo som postrehol, bola tá s vodníkom, ktorá vrcholila pádom Nárožného do jazera. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Představitelka hlavní ženské role? Holka protivná jak pytel sraček! Asi 100x během filmu jsem pro ňu měl něco v kapse. Filmy s Tomem Holým moc nemusím.. No tohle se dalo, místy jsem se i usmál, ale víc než pár hlášek v obyčejným českým filmu zde nehledejte. Rozhodně bych si netroufl titulovat to "nejlepší českou romantickou komedií" skrz ten scénáristický výkon feministické nestvůry prostřednictvím jejich dialogů. Maucta stačilo. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pro nás je to zhruba stejné jako první díl. Milé, roztomilé, skvěle odehrané, ale ne zas tak extra vtipné, jak se o tom mluví. 75% ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem chtěl být taky takový skvělý rošťák jako Vašek,pak doba postoupila a já chtěl být takový skvělý táta jako Luboš a jelikož čas nezastavíš snažím se být takový super děda jako pan Karlík.To poslední mi jde asi nejlíp :-)) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podle mě se jedná o jeden z nejlepších filmů Tomáše Holého. I proto, že zase v tolika snímcích ho vidět nemůžeme. Pravdou je, že když jsem se podíval na jeho hereckou filmografii, teprve jsem si uvědomil, jak moc se mýlím. Měl jsem za to, že hrál ve větším počtu snímků. Mám tuhle komedii strašně rád. Nejen pro nesmírně sympatické obsazení a krásné prostředí, kde se natáčelo, což právě u letních komedií docela vyžaduji. Ale také právě proto, že mám rád letní komedie. A tato je navíc i dnes, po více než čtyřiceti letech, stále vtipná. Podle mě je dokonce lepší než první díl. Lepší je hudba, vtipné rozhovory i vtipy samy o sobě. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Nádherná rodinná komedie, ještě o něco lepší než první film Jak vytrhnout velrybě stoličku. Takhle přesně by rodinná komedie měla vypadat. Víš co viď? Dělá si ze mě ten kluk blázny? Samozřejmě si ze mě dělá blázny……krásně se na to kouká ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu Ako vytrhnúť veľrybe stoličku ničím nezaostáva za svojim predchodcom. Je situované do letného obdobia a sú v ňom pridané postavy, ktoré film oživia. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama