Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotu české tvorby. Na tomhle filmu jsem vyrůstal a i dneska se na něj vždy rád podívám, bez jakéhokoliv zaváhani. Prostě skvělá rodinná podívana, na kterou nikdy nezapomenu. A tento druhý díl, je snad ještě lepší než první. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

pěkná pohádka Tomáše Holýho.. Byla s nim sranda absolutně ve všech filmech a tohle je jeho klasická pohádka :) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dialog: - Ony totiž holky nemají o kamarádství ani potuchu. - Chlapi mizerní. Vůbec nedovedou vážit života. - To je taková mužská nátura. S tím už se budeš muset smířit. - S tím já se nesmířím! Nikdy. ___ Partnerství, vztah mezi pohlavími je mimo jiné i o stálém smíření nesmiřitelného. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik, která se nejen vyrovná prvnímu filmu, ale dokonce jej předčí. Co chtít od nesmrtelného filmu víc? 90% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dvojka je prostě o poznání lepší než jednička. Navíc jedničku nemusíte ani vidět, abyste pochopili o co tam jde, vše vám bude na začátku hezky vysvětleno. Bavila jsem se od začátku do konce, postava dědy je skvělé rozptýlení a klidně bych uvítala i další pokračování kdyby bylo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Tomem Holým.Tady se totiž přidala i sympaticky hrající skupina ostatních herců." to není děda, to je herodes" Pecka.100%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Televizní film Jak dostat tatínka do polepšovny je vyrovnaným pokračováním svého předchůdce. Opět v jedinečné optimistické atmosféře s nakažlivou radostí ze života. Je to další z příjemných vzpomínek na mé dětství, provoněné okouzlením klukovského dobrodružství. Je to roztomilé, citlivé, neposedné, nezastavitelné, svěží a prozářené jásavým přijímáním základních krás života a rodiny. Jak lze vidět, i se střídmým rozpočtem se dokáže vyrobit film, jehož obliba u diváků neklesá s rostoucím množstvím televizních repríz. S úsměvem, lidským přístupem a přirozenou nenuceností vzniklo laskavé dílo, které opakovaně zvedá zataženou oblohu nálady. Hvězdou filmu je znova malý školák Vašek Benda (dobrý Tomáš Holý) v neunavitelném opojení z počátku kompletní rodiny. Se vzestupy a pády a komplexní láskou bez zaťatých zubů. Hlavní ženskou postavou je Vaškova starostlivá maminka Anna (šarmantní Jana Preissová) s nadějí z čerstvě sestavené rodiny, opatrností a svíravým pocitem strachu z možného nebezpečí. Hlavní mužskou postavou je Vaškův nalezený otec a náčelník krkonošské horské služby na prázdninách Luboš Rychman (dobrý František Němec) v nadšení z probouzejících se synových zájmů v pokračování rodinné tradice. Do krve se nalila nová míza, naděje a štěstí. Poslední důležitou postavou je Lubošův otec a Vaškův dědeček Josef (zajímavý Josef Karlík), dobrosrdečný kumpán mužské části osazenstva Lubošovy rodné chaloupky. Z dalších rolí: stále překvapovaná Vaškova babička a Annina matka (Jana Dítětová), bodrý popleta a pošťák na babetě Fanda (příjemný Petr Nárožný), či rozverná družstevní posádka starožitného hasičského auta ve složení zootechnik Vlk (sympatický Luděk Sobota), rostlinář Voves (Bronislav Poloczek) a předseda Kos (František Peterka). Český ráj skrývá úžasné přírodní krásy. Všechna nedorozumění lze překonat vstřícností. A nálada rázem dostává veselejší barvy léta, soudružnosti a radosti. Stačí jen život žít. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být vtipem, nehledě na to, že v této "komedii" jsem nenašel jeden jediný, což u komedií bývá dost problém. Dějově také nic zajímavého, takže dohromady celkem velká bída a alespoň odškrtnutý další kus filmové historie, se kterým se už nikdy nepotřebuju setkat. 35% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze druhy dil je o neco lepsi. Holt, letni dovadeni je oku blazenejsi nez hledani otce v zime:-)! I Tomas Holy zde pusobi " vyhranejsim " dojmem. Ac pekne ctyri hvezdy, nikdy jsem nebyl velkym fanouskem teto miniserie. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než "stolička". Krásné prostředí a především vynikající Josef Karlík! Nervozita maminky je tu už pochopitelnější, kdyby mi dítě lozilo po skalách, taky bych byla nervés. A samozřejmě neodolatelný Tomáš Holý. Už jsem psala v jednom komentáři, že věta o jeho genialitě by se mohla nakopírovat do všech hodnocení... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu mě tohle bavilo o něco víc, i když to bylo dějově docela nepřesvědčivé. Musím ale vyzdvihnout herectví Tomáše Holého, ten kluk byl vážně talent. Co mě tu opravdu iritovalo, byla hysterická hlavní ženská postava - totálně napřesdržku. Jinak se mi to docela i líbilo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že jen po roce dokáže někdo natočit adekvátní poklonu předešlému dílu nebo dokonce dílo lepší. Marii se to podařilo a to ve všech pohledech. Je to velmi zábavné. Vadí mi tam jen část, kdy Luděk Sobota jak uplný hlupák vše prozradí, ale beru, že je to film hlavně pro děti. Sám vždy budu díky tomuto filmu šťastné vzpomínat na své dětské léta a nevzpomenu si, který film by mě dokázal tolik naplnit v jakémkoliv stáří. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měla raději prázdninové vyprávění o tatínkovi, směřujícím rovnou cestou do polešovny, nežli příběh o bolavé velrybí stoličce ("Jak vytrhnout velrybě stoličku" z roku 1977). Nicméně s odstupem mnoha a mnoha let musím konstatovat, že první ze snímků o malém Vaškovi a jeho rodičích představuje nefalšovaný a dokonale vybalancovaný mix lehkovážné komedie a opravdového dramatu, zatímco jeho pokračování místy až zbytečně šaškuje a jeho komika už není tak bezprostřední a bezelstná. Taky trochu zamrzí, že rodinný čtyřnohý přítel Beník je odsunutý ne na vedlejší, ale přímo na slepou kolej - v podstatě se o něj nikdo nezajímá, takže se dějem jen tak občas nezávazně mihne - jako jedna z mnoha rekvizit ... aniž by v něm zanechal nějakou svébytnou psí stopu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je voľným pokračovaním filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku a jeho dej sa tentokrát odohráva počas letných prázdnin. Je to ešte lepšie ako prvá časť. 9/10 ()

BajuBaju 

všechny recenze uživatele

Horolezci, horolezkyně, horolezčata, nelezte na skálu co je hodně špičatá. Spadnete do písku a svou rodnou vísku nespatříte více dudláj dá. :) Úžasný film o zlobivém tatínkovi, mamince a malém Vaškovi :) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Společně s Jak vytrhnout velrybě stoličku se určitě se jedná o nejlepší český TV snímek. Je to příjemně vtipný film s výborným obsazením. Rodinná klasika, 5 hvězd. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama