Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (41)

  • Když Anna (Jana Preissová) vychází z obchodu, tak volá na dědu: „Dědo, neviděl jste kluky? Ráno jsem je poslala pro kvasnice a oni ještě nebyli ani v krámu.“ Avšak když najde Vaška (Tomáš Holý) s Lubošem (František Němec) na skále, tak jsou u kol plné košíky i s nákupem. (Fary)
  • Když Anna (Jana Preissová) načapá první ráno Luboše (František Němec) s Vaškem (Tomáš Holý) na skále, tak Vašek po připlutí loďkou k břehu skočí v teniskách do vody, ale na dalším záběru na zápraží u chalupy si z nich vysypává suchý písek. (Fary)
  • Po první noci v chalupě u dědy jde Anna (Jana Preissová) skrze plot, keře a stromky k rybníku. Když se od něj vrací a vchází do oplocené zahrady, tak již kolem stromky a keře nejsou. (Fary)
  • Když Luboš (František Němec) ukazuje Anně (Jana Preissová) pokojíček u dědy, tak urve dveře od skříně. V dalším záběru jsou opět v pořádku na svém místě. (Fary)
  • Ve scéně, kdy Luboš (František Němec) jede za Annou (Jana Preissová) na kole poté, co je nachytala na skále, si lze všimnout, že Anna jede směrem doleva a Luboš leze po kopcích směrem doprava. (tyna97)
  • Ve scéně, kdy Anna (Jana Preissová) šije, má dioptrické brýle. Když čte, už je však nemá. (kyLuke)
  • Ve scéně, kdy děda (Josef Karlík) říká Vaškovi (Tomáš Holý), že je bábovka, Vašek se koupe ve zcela jiných neckách, než v záběru, kdy do pokoje vstoupí Anna (Jana Preissová) s ručníkem. Rozdílem mezi neckami jsou držadla na bocích a opotřebovanost. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy je Luboš (František Němec) s Annou (Jana Preissová) v hotelu u Sedmi horolezců, Luboš dvakrát odhazuje ručník na postel a hned v následujícím záberu ručník odhazuje znovu. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy si Vašek (Tomáš Holý) čistí zuby nad neckami, omylem se otře kartáčkem o hruď a ušpiní se pastou. V další záběru má však hruď čistou. (Mr.Hudson)
  • Když se Vašek koupe v neckách, je celý ponořený, má i mokré vlasy. Po chvíli jej děda myje pod pumpou a vlasy má suché. (Elisebah)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama