Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Mrázovi se chystají do lázní a jejich syn Petr na prázdniny k babičce a dědovi na venkov. Do zmatku a všeobecného shonu přijde matčina kamarádka Alice, která odjíždí k moři a chtěla by, aby se jí Petr postaral o psa Bleka. Přes matčin nesouhlas a potíže s autem nakonec přece jen odjíždí chlapec se psem. Radost z jejich příjezdu má především svérázný děda, který potřebuje spojence proti babičce, jež nemá pochopení pro jeho furiantské kousky. Například právě prodala jeho pušku hamižnému Plavcovi. Ten se s ní pokusí zastřelit Bleka, který uteče při procházce, ale děda Petra uklidní, protože z pušky upiloval mušku. Tím však jeho problémy teprve začínají. A nejen se psem, ale také s partou místních dětí. Jejich vůdce Jarda ho vyprovokuje, aby je svezl otcovým autem, což skončí katastrofou. Potom kluci navedou Petra, aby řekl jednomu z řidičů svážejících z polí obilí, že se mu sype zrní. Petr netuší, že jde o místního rváče a výtržníka. Muž, který byl kdysi nápadníkem jeho mámy, mu ale nakonec poděkuje, čímž naštve Jardu, který ze msty pustí Bleka z vodítka. (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že tyhle dětský prázdninový filmy už úplně vyhunuly. Protože co může člověku dodat víc élanu a optimismu než slunce, pohoda, prázdniny a alespoň chvilkový návrat do dětských let. Rozebírat herectví Tomáše Holého asi nemá cenu, on byl prostě děstká herečka jednička svý doby a basta. Samotný příběh je prostě krásnej letní příjemnej relax, akorát si vzít k televizi zmrzku a trošku si v pokoji zaletnit. Na nepřetržitý smích to možná není, ale na opakovaný úsměv a vzpomínky na vlastní prázdninové dětsví na chalupě je tenhle filmek určitě skvělá volba. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Mozna trochu nepravem opomijeny detsky film s vybornym Tomasem Holym. A co teprve bezzuby Olda Navratil - dokonalost sama, stejne jako "projizdka ve stare skodovce". Film, ktery pobavi deti i dospele - a tech moc neni. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední film Tomáše Holého a i tenhle film stál na něm i když je pravda, že tady excelují ještě na konci bezzubý Oldřich Navrátil :-) a Naďa Konvalinková....... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že jsem viděl všechny tyhle filmy s Tomášem Holým a měl jsem pocit, že to jsou takový dobrý poctivý a pohodový český filmy, ale to bylo do chvíle, než jsem viděl tohle, protože něco tak trapnýho, kdy se herci doslova nutí do rádoby super vtipných keců a scén podporovaných groteskní hudbou, se jen tak nevidí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Téměř od první chvíle, kdy jsem začala Prázdniny pro psa sledovat, jsem si říkala, co za týpka psal ten scénář:) Jeden vtipný gag střídal druhý a hlášky padaly jedna za druhou. Scéna, kdy Tomáš s dědou řídí auto a způsobí na dvoře pouť, je luxusní a záchvat smíchu byl u mě zaručen:) Tomáš Holý opět předvádí dokonalou ukázku svého přirozeného (ne)herectví. Krásný, oddechový rodinný film, který rozesměje a možná i trochu melancholicky rozesmutní. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha kino filmů Hanky Maciuchové v němž dostala větší vedlejší roli. Její míjejí s velkým plátnem je mi skutečně záhadou. Nicméně její etudka s Hrzánem na téma "teď sem nemůžeš, Jaruš" na mě zabírá vždy. Skvěle pak doznívá ve variaci pro Lucii, postrach ulice. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sice na můj vkus chvílemi velmi ztřeštěná rodinná komedie, ale i tak je to velmi hezký film. Pohodová atmosféra z toho jenom sálá a spoustu zábavy pro děti i jejich rodiče zažijete hlavně kvůli skvělému hereckému obsazení. Tomáš Holý ve své poslední roli opět kouzlí, neuvěřitelně roztomilá je manželská dvojice Naďa Konvalinková a Oldřich "Já se o svůj chrup nemusím bát" Navrátil a znamenitý Vladimír Kratina jako Drtikol. Tohoto herce já měl vždy moc rád a je škoda, že nedostal více příležitostí. Jeho vysoká postava a ostře řezaná tvář ho předurčovala k rolím drsných chlapíků, jako v zahraničí třeba Eastwood nebo Bronson. Škoda. Ale to jsem moc odbočil. Milý rodinný film, který se na obrazovkách (kdoví proč) moc často neobjevuje. 75%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Rozverný film prodchnutý notnou dávkou humoru a skvělou atmosférou. Dalo by se říci, že prázdniny u dědečka a babičky nosí v sobě člověk celý život. Poněvadž ty nejobyčejnější věci jsou ve vzpomínkách pevně zafixovány, jako je čas jahod či vůně sena nebo žhnoucí slunce nad hlavou. Ostatně se domnívám, že i tento příběh je prostě paráda. To je vše. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"On má ruce jako z papíru." Povedená česká rodinná komedie, nejlépe pro celou rodinu na nedělní podvečer. 75% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaná komedie s národně oblíbeným Tomášem Holým, která má potenciál pobavit celou rodinu. Ti mladší či jednodušší si užívají destruktivní řádění nefalšovaného velšteriéra za tři tácy Blacka/Azora/Andyho, případně Navrátilovy zuby v kýblu, kdo dává přednost slovnímu humoru, ten si užije zvláště dědečka. "Máme to, člověče, oba těžký. Tvoje máma je na žlučník a moje bába na prachy. Jestlipak by jí taky pomohly lázně?" Včera viděno znovu po x letech a přestože mi zážitek kazily otcovy zvukové efekty při různých nehodách a ségřino neustálé vzdychání po "Drtikolovi", posmála jsem se obstojně. 79% - i s ohledem na dobu, kdy jsem se mohla umlátit smíchy ztřeštěným scénám pro prosťáčky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý jako vždy perfektní a už jen kvůli němu stojí tento snímek za vidění. Je však nutné podotknout, že se ani zdaleka nemůže tato komedie svoji zábavností, pohodovostí a poetikou rovnat "velrybě", "polepšovně" či sérii s dědou - hajným. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný dětský letní film. My co pamatujeme ještě Dr. Husáka si jistě u něj vzpomeneme na všechny ty prázdniny u babiček. Kolo, nějaká místní parta, příroda, les, koupání v blízkém rybníku... Jo to byla nádherná léta. K tomu všechny ta havěť co já třeba jako městské dítě nezažil a u babičky miloval. Slepice, pes, kočky, prasátko ve chlívku... Tenhle film je legendární ještě jednou věcí, pan Kratina zde asi získal svoji celoživotní přezdívku díky řízení Tatry Kolos - Drtikol. A zaujmul i manželský pár Maciuchová - Hrzán, který se v té době v této sestavě objevoval na plátně i v jiných filmech. Asi ideální socialistický pár okům soudruhů ladící. Dávám za 4 zelené stováky nebohému dědovi. * * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se tahle nenáročná, rodinná česká komedie líbila. Dost vtipných, nostalgickodětských momentů, Tomáš Holý opět výborný, co víc si v oblasti žánrů těchto podobných filmů přát. Takže hodnotím na 80% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Typická letní komedie s trochu prkenným Tomášem Holým, ale s výborným Bohumilem Vávrou v roli dědy, Věrou Tichánkovou v roli babičky, bezchybnou Hanou Maciuchovou a nesmrtelným Jiřím Hrzánem. Postava Drtikola v podání Vladimíra Kratiny zkultovněla a křivák hajný Oldřicha Navrátila z paměti také nevymizí. Režisérka Jaroslava Vošmiková má talent v načasování a podání vtipných scén, odvedla výbornou práci s herci a celé to má švih i spád. V oblasti filmů pro děti a mládež jde o jeden z (nej)povedenějších počinů. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

"Na zuby si nemůžu stěžovat. Když na to přijde, tak v nich unesu támhleten kýbl plnej vody." "Nekecej!" ..... "Prokristapána Pepo, kde máš zuby?!" "V kýblu." Jachacha. __ (Mimochodem, Drtikol má krásnou dceru, která u nás v ulici často venčí psa.) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělé duo Tomáš Holý - Bohumil Vávra, úžasné dialogy Oldřicha Navrátila s Naďou Konvalinkovou, Drtikol, prázdninová pohodička, plno komických momentů, které jsou jako ze života (koupelna) i zcela neskutečné (parkování) a navíc je tu pořádná dávka skvělých hlášek... Je zvláštní, že mě při premiéře v roce 1981 nijak zvláť nezaujal a dlouho jsem ho pak nechával bez povšimnutí? No, tak teď už je mezi oblibenými rodinnými komediemi a.. "hlavně, že se nikomu nic nestalo." :-))) ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Reklama

Reklama