Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa je malý kluk, co rád čte brakovou literaturu a má velkou fantazii. Usmyslí si, že přítel jeho sestry Evy je upír, a tak ho spolu s bratrem podrobí různým zkouškám, které ve svém důsledku způsobí, že se Eva s přítelem opravdu rozejde. Že to nakonec musí Láďa dát zase do pořádku, je v téhle komediální hříčce nasnadě. Zvídavého Láďu si v komedii zahrál Tomáš Holý, už navždy herec dětských rolí, jeho sestru Dagmar Veškrnová a nápadníka Josef Abrhám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Milý televizní příběh vlastně o tom, jak na děti působí literatura jim neurčená a v podstatě i ta určená ;-) Tomáš Holý jako vždy bez chyby a Josef Abrhám v roli zakřiknutého knihovníka ;-) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět ČT1 (22.7.2008) - Skvělé herecké obsazení a skvělý film. Už jsem to viděl alespoň 5 x a klidně se ještě kouknu i po šesté :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nápadité. Dokonce to umělo pracovat s atmosférou a zanícení dvou kluků do upírské tematiky, bylo podáno dost přesvědčivě. Kvalitní dětský televizní film, ve kterém jsou všechny složky vzácně vyvážené. Kdyby to bylo ještě více strašidelnější, tak bych se nezlobil. Jenže dneska v přívalu opravdových hororů, tohle nemá šanci. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mnohem méně povedený "Můj brácha má príma bráchu". Celá inscenace stojí na výkonech dvou kluků, ti jsou ovšem velmi přesvědčiví. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s fajn humorem a kulometnou palbou odzbrojujících hlášek, které mají na svědomí Tomáš Holý s Miroslavem Batíkem. A jako vždy perfektní Josef Větrovec coby tatínek s plnovousem a prchlivou povahou. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialogy, výborné herecké obsazení (Tomáš Holý s Josefem Abrhamem excelují). Příjemná hodinka bez hluchého místa. "Rozhodně lepší starej děda než mladej upír." :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poněkud pozapomínaný československý film, který si diváky získal hlavně skvělým výběrem herců a humorným pojetím. Hlavní prim zde patří dětské představivosti, které se rozhodně meze nekladou. Naši dva malí hrdinové připraví nejen své sestře, ale i divákům opravdu několik velice peprných momentů, na které se jen tak lehce zapomenout nedá. Atmosféra filmu má v určitých chvílích skutečně zajímavý „lehce strašidelný“ nádech a to především při návštěvě u knihovníka doma. Jinak je však film hlavně humornou záležitostí a divák se tu nasměje docela dost. Dopomohli k tomu i hodně slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ono se taky není moc čemu divit, protože co jméno – to pojem. Zahrála si zde celá řada v té době velice oblíbených herců. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvělá mikrokomedie o síle dětské představivosti, kterou jsem si zamiloval už jako vrstevník jejích hrdinů. Tomáš Holý s Miroslavem Batíkem rovnomocně okouzlují svým čtenářským zaujetím, bdělostí, s níž si všímají detailů, a talentem vyložit je v souřadnicích jakéhokoliv smyšleného řádu. Ostatní – včetně Josefa Abrháma – jim spíše jen sekundují a pomáhají navodit atmosférou přívětivou těm nejrozmanitějším fantaziím. Prostě, tam, kde lidé spolu mluví s ohledem a zájmem, se imaginaci nadobyčej daří. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milá, vtipná, úsměvná, oddechová záležitost. Tomáš Holý je prostě jen jeden, ať už jeho šibalský úsměv, překvapené oči nebo zadumaný výraz "přemejšlim a potřebuju klid" je nenapodobitelný. Ve vymýšlení způsobů, jak se zbavit potenciálního švagra-upíra, mu zdatně sekunduje filmový bratr a zastaví je až tatínkův pásek: "Copak jsem jim to nevysvětlil? Celou noc museli spát na břiše." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle luxusní hodinovka dokáže pobavit vždycky. Tomáš Holý a jeho hlášky prostě nelze nemilovat, stejně tak atmosféru a rekvizity konce sedmdesátých let (tu pokladničku jsem měl taky doma). Kdykoliv film vidím, vždycky se parádně bavím. A to už od malička. Ludvík Ráža byl režisér, který jemný humor uměl točit jako nikdo jiný a herci s ním vždy rádi pracovali. A ve výsledku je to stoprocentně vidět. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš taková úsměvná bakalářská povídka. Halucinace pro zasvěcené fanoušky československého filmu - Větrovec má fousy, Bohdalová je uklizená do pozadí, Veškrnová hraje praštěnou uťáplou učitelku s brýlemi a Abrhám hraje místo obvyklého zkušeného svůdníka plachého starého mládence také s brýlemi! Snaha byla. Za zmínku stojí, že film zaznamenává klasická paneláková patra a byty, nostalgie kulminovala :) A nelze opomenout, že v tomhle filmu se každou chvíli obědvá nebo večeří, až už jsem měl chuť na řízek se salátem. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Tento televizní příběh jsem viděla pouze jednou a docela se mi líbil.Pamatuji si husí krev , kterou viděli děti u souseda v bytě.Nebo soused neměl žádné zrcadlo a v knihovně měl samou úpírskou literaturu.Z toho vydedukovali , že soused je upír.Skvělé zahrané T.Holým. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný a milý příběh o dětské fantazii a trampotách, které způsobuje velká představivost. Pohodovou atmosféru filmu dotváří vynikající herecké obsazení ve všech šesti rolích. A ségra je fajn, i když je učitelka :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě to nezaujalo. Hodina o tom, jak se kluci bojí hypotetických upírů. Nezachrání to ani slušné obsazení, pro mně nudná televizní komedie. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Žákům neupírá ani pírko živé fantazie, v níž léta létá, úpí ševel černých kápí, křídově bledé tváře. Proud popelavého toku potu. Pod řezavým stiskem. Rudý dotek špičatých "dlouhánů." ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Téměř neznámý, nicméně parádní příběh o upírovi, který možná ani upír není. Je jasně vidět, jak si tento pěkný příběh všichni užívají - to se pak na to i pěkně kouká. ()

Reklama

Reklama