Reklama

Reklama

V útrobách měst

(seriál)
  • Česko Obnažená města (více)

Obsahy(1)

S pomocí počítačové grafiky, která až vyráží dech, a ve znamení reality jdoucí k jádru věci zbavuje tento pořad světová velkoměsta jejich “slupek” tvořených ocelí, betonem, vzduchem, oceánem a kamenným podložím. Prostřednictvím odhalování skryté infrastruktury daného velkoměsta se tento seriál pokouší rozluštit záhady spjaté s jeho vznikem, a to i v geologické, archeologické, průmyslové, meteorologické a technické rovině. Jak to, že se nezřítí vysoké dubajské mrakodrapy, přestože stojí na dosti nestabilním písku? Proč se v Singapuru kope rozsáhlý podzemní jeskynní systém, který má zajistit prostor pro skladování ropy, ale i pro lidi? Veškeré geologické záhady budou rozluštěny a město bude prolustrováno do morku kostí, aby vyšel najevo jeho původní půdorys, po němž dnes zbyly už jen hlubinné stopy. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (3)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Parádní animace člověku jasně ukáží, jak a co se udělalo a dělá, a jak to a to funguje. Bez nich by si hodně musel někdy domýšlet. Celkově skvěle zpracované dokumenty. Každý díl diváka fascinuje úplně něčím jiným. Jeden z prvních dokumentů, který mne nadchnul tak, že bych do těch měst ihned klidně jel a věci v dokumentu chtěl vidět na vlastní oči. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument kde si grafik efektů vyhrál...(San FRancisko,Toronto, Dubai Babylonská věž dneška...) další díly jsou na jedno brdo... ()

Reklama

Reklama