Reklama

Reklama

Planeta oceán

  • Francie Planète océan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérů Yanna Arthus-Bertranda, Michaela Pitiota a týmu podmořských kameramanů ze všech koutů světa vznikl ve spolupráci se společností OMEGA a za vědecké podpory Tara Expeditions. Snímek odhaluje tajemství některých z největších záhad přírody a zdůrazňuje důležitost harmonického soužití lidstva a oceánů. Planeta oceán slouží jako připomínka existence pouta mezi člověkem a přírodou, stejně jako povinnosti lidstva chránit a respektovat naši planetu. Yann Arthus-Bertrand, velvyslanec dobré vůle pro program životníh o prostředí při OSN, představil film hlavám světových velmocí na konferenci v Riu v červnu 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

wampilenka odpad!

všechny recenze uživatele

Děsivě krásně natočená propaganda. Jakmile se na scéně objevil predátor, zazněla dramatická hudba. Oproti tomu plachtění býložravého rejnoka, který žije v symbióze s malými rybičkami, doprovázela hudba jásavá. A tuto symbiózu nazvali tvůrci filmu podmořskou !solidaritou!. Ehm. Horší ale než masožravá ryba je člověk. Přesněji, rybářskou vesnici hlas vypravěčky ještě toleroval, ale velkoměsto už ne. Lidé si prostě dovolili moc, když slezli z těch stromů. To jsem ještě netušila, jakou třešničku film na závěr nabídne: vzdejme se náboženství, stejně nás nezachrání, zachrání nás jedině naše inteligence. Krom toho, že to tvrzení je blbost, je to ještě pokrytectví: Hodinu a půl jsou na nás chrlena dogmata enviromentalismu a pak toto. Koukat na to příště, tak jedině s vypnutým zvukem, případně si k tomu místo původního znění pustím nějakou oblíbenou hudbu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší dokument, ktrej jsem kdy viděl. Kdyť pořád jen brečel! Byl to hnus. " Udělejte z 1% chráněnýho oceánu 20%, bude to žůžo a každej z vás to dokáže" a další SRAČKY. Nebo mě pobavilo "Zabíjíme sardinky a proto umřeme až je všechny vyzabíjíme" Božínku co budeme dělat? Už jsem strachy posranej. Chápu třeba globální oteplování,ale stejně, co nám je do toho? Oukej za dalších 100 let se země oteplý o nějakejch dalších 5 stupňů. A koho to kurva zajímá, když už budu dávno po smrti? Tohle je vážně zbytečnej dokument pro zelený človíčky co se hned vydaj zachraňovat oceán tim, že nebudou jezdit autem a přestanou žrát sardinky. TLESKÁM třeba nějakou dutou hlavu přesvědčíte, ale pro mě to byla sračka. 1* za pár hezkejch záběrů, toť vše. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě opět mrzí ten agitační ekologický apel v závěru. To nemůžou nechat diváka, aby si dal dvě plus dvě dohromady sám na základě právě zhlédnutých záběrů s patřičným vše vysvětlujícím komentářem a uvědomil si, kam v důsledku počínání lidí naše zázračná planeta „Oceán“ spěje? Záběry na nejrůznější mořské živočichy a jejich nikdy nekončící snahu přežít jsou fantastické. Co se týče vypravěče, viděl jsem originál a s Joshem Duhamelem jsem problém neměl. Jen nemusel mít slovní komentář tak často tendence ke klišé, to ovšem není jeho chyba. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument si to uplně nezaslouží, protože je z nich v topce asi nejlepší. Ale to už je docela na poblití ty propagantistické eko dokumenty. Co mne na tom nejvíc štve je, že ty obrázky jsou prostě nádherný, ale argumenty nula nula nic. Neříkám, že se k planetě Zemi chováme ideálně, ale neuměl by mi to někdo vyargumentovat informačně a bez emocí? Šílený byl voiceover Joshe Duhamela, ještě že to šlo přepnout na noname českou dabérku, která byla o 100% lepší. Kdo moc nefandí ekologii a kydání si hnoje na hlavu za něco za co nemůže, nemusí, tak ať si to pustí bez zvuku a k tomu nějakou pěknou hudbu, bude to lepší zážitek. 5/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

U závěrečných titulků tohoto dokumentu bude asi každému hodně špatně. Oceány a vůbec celá naše modrá planeta jsou na cestě do pekel a můžeme za to jenom my… lidstvo jako celek. Tím, jak jsme nenažraní a protože jen všechno neustále a bezmyšlenkovitě drancujeme. To je sice hodně jednostranný a zobecnělý pohled, bohužel ale v globálu pravdivý a podobné dokumenty jsou rozhodně potřeba. Čím více lidí je uvidí, tím to bude lepší a je naděje, že se to ještě obrátí k lepšímu. Pravda je, že člověk je jediný tvor na planetě, který se nepřizpůsobuje svému okolí, ale naopak násilně přizpůsobuje své okolí sobě. Krásné záběry naší planety vám dokáží vyrazit dech, stejně tak jako záběry na „vyspělou“ lidskou společnost. Obrazy obrovských kontejnerových lodí v obrovských přístavech, sklady tisíců a tisíců kontejnerů… člověku to asi vše hned nedocvakne a potřebuje to vidět. Rozhodně všem doporučuji jako ne moc pěkné varování. Za (oprávněně) pesimistické vyznění a za jednostrannost ubírám nicméně jednu hvězdu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama