Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 2

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (123)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Hmm vypadá to, že jsem jedna z mála komu se tenhle film líbil a tím myslím jako kurva hodně líbil. Nevím jestli je to Benedictem nebo tématem, každopádně mě tenhle film hodně zaujal a to i přesto, že jsem tak půlce věcí co tam řekli nerozuměla. Taky si nejsem zrovna jistá do jaký míry je příběh založenej na pravdě, každopádně je podanej úžasně a to mi nějakým způsobem v tomhle případě výjimečně stačilo. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné drama o tom, kterak hackerský "terorista" a podivín v jedné osobě provedl "útok" na USA, a odkryl tak její celosvětovou síť krys, přičemž epizoda o útěku jedné takové je v celém filmu to nejdojemnější (asi jako migranti paní kancléřky). Příběhu určitě neprospívá jednotný postoj jaký zaujal: USA jako obět- ale prosím Vás; představa pana Berga, jakožto nejkorektnějšího novináře současného světa. Co naopak prospívá je pan Cumberbatch. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechtěl vidět Benedicta Cumberbatche v peroxidovém přelivu. Stalo se. Nikdy jsem nechtěl vidět bytostné konverzační drama jako pokus o bizarní thriller. Stalo se. A nikdy jsem nechtěl vidět film o názorových střetech bez názoru. Stalo se.The Fifth Estate není příběhem vzestupu a pádu Wikileaks ani biografickým portrétem šíleného/geniálního zakladatele Juliana Assange, věnuje se samotnému zrodu Wikileaks, příběhu, kdy se začínalo z počítače jednoho bláznivého Australana s batohem. Výsledek působí trochu jako WikiLeaks: kopa hodnotných informací a balastu na jednom místě, ale vybírat, třídit a analyzovat je musíte po vzoru Popelky sami, nikdo vám v tom nepomůže. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Forma místo obsahu. 1) Je to jako když za účelem zvýšení návštěvnosti svých koncertů vydá zpěvák videoklip. Pěkný dvouhodinový klip tu je, jenom netuším, za jakým účelem. 2) Nejsem s to posoudit, jak dalece film odráží realitu, ale zcela určitě to není umělecké dílo, spíš jakási variace na hraný dokument...s didaktickým koncem a téměř bez konfliktů. 3) 37letý Benedict Cumberbatch (Julian Assange) s vlající bílou hřívou působí impozantně. 35letý ovousený Daniel Bruhl (Daniel Domscheit-Berg) mě už tolik nezaujal. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Okolnosti vzniku a působení WikiLeaks jsou určitě zajímavé, jen mi přišlo, že film tak trochu klouže po povrchu a jakoby se bál jít více do hloubky. Místo toho se zaměřoval na hašteření (plynoucí z rozdílných názorů) mezi hlavní dvojicí. Na druhou stranu je to ale podané poměrně přehledně a pro běžného smrtelníka je to velmi dobře stravitelné. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Tvůrci filmu se chtěli s Julianuem Assangem chtěli sejít. To ale nešlo, jelikož se nacházel na ekvádorském velvyslanecví v Londýně a odmítl všechny pokusy o kontakt. (morgos)
  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)

Reklama

Reklama